تعویق انتخابات نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری غیرقانونی است
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، محمدرضا محمدی گفت: درباره به تأخیر افتادن انتخابات شورای مرکزی ناظر بر نشریات گفت: انتخابات شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم روزگذشته با درخواست اعضای دانشجویی شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشجویی وزارت علوم با موافقت اعضای این شورا به تعویق افتاد.
عضو شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بیان دلایل این تعویق گفت: دو نفر اصلی عضو دانشجویی این شورا که اصلاح طلب و از ائتلاف طلوع آزادی هستند، خواستار تعویق برگزاری انتخابات بودند، نظر این افراد بر این بود که طبق تبصره 1 ماده 44 شیوهنامه برگزاری انتخابات باید دو هفته قبل از برگزاری انتخابات اسامی افرادی که حق رای دارند و میتوانند در نشست حضور داشته باشند به صورت عمومی اعلام شود که با توجه به نامهای که از طرف وزارت علوم به دانشگاههای سراسر کشور مبنی بر برگزاری انتخابات از 11 تا 13 اردیبهشت ماه فرستاده شده بود.
محمدی ادامه داد: در شرایط فعلی کمتر از دو هفته تا برگزاری انتخابات فاصله داشتیم و این افراد طی اقدامی غیرمنطقی اعلام کردند، با توجه به این موضوع اگر انتخابات برگزار شود به دلیل عدم اطلاع رسانی به موقع درخواست ابطال انتخابات را خواهند داشت که همین مسئله باعث شد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواسته آنها را بپذیرد و انتخابات به تعویق بیفتد.
وی بیان کرد: تنها دلیل عدم تحقق ماده 44 شیوهنامه برگزاری انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را در کوتاهی این وزارتخانه به علت عدم برگزاری به موقع جلسات و رسیدگی به همه استفساریهها و شکایاتی که از انتخاباتها در زمان قانونی شده میدانیم که موجب شد چنین مشکلی به وجود بیاید، که البته هماهنگ شده هم بود.
عضو شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ما با تعویق انتخابات شاهد تخلفات گسترده در شیوهنامه انتخابات خواهیم بود. در اولین مورد آن؛ در ماده اول شیوهنامه که اهم موضوعات و کلیات برگزاری انتخابات را اعلام میکند گفته شده که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فرصت دارد تا حداکثر تا نیمه خرداد ماه انتخابات را برگزار کند، تعویقی که دیروز اتفاق افتاد باعث شد تا انتخابات به بعد از ماه مبارک رمضان انتقال پیدا کند، یعنی انتخابات بعد از نیمه خرداد برگزار خواهد شد و این مهم ترین و اولین تخلفی است که اتفاق افتاده است.
محمدی با اشاره به لزوم حضور ناظران دانشجو در شورای مرکزی، اظهار کرد: مسئله بعدی این است که اگر این انتخابات بعد از ماه رمضان برگزار شود با توجه به دستورالعمل اجرایی ناظر بر نشریات دانشگاهی، شورای مرکزی نظارت بدون اعضای دانشجویی رسمیت نخواهد داشت و این رسمیت نداشتن باعث میشود تا این شورا تا زمان برگزاری انتخابات تشکیل شورای جدید منحل شود. با توجه به این تعویق، اگر در زمان برگزاری انتخابات کوچکترین تخلفی به وجود بیاید شورایی برای بررسی این تخلفات اصلا وجود نخواهد داشت زیرا شورای مرکزی ناظر منحل شده است و این خود مسئلهای شبهه برانگیز است که نتیجه انتخابات را در هالهای از ابهام خواهد برد.
وی عنوان کرد: همه این مسائل را در جلسه اخیر مطرح کردیم اما گویی همه مسائل از قبل تعیین شده بود و سعی کردیم تا از حقوق دانشجویان دفاع کنیم اما توجهی به آن نشد. باید توجه کرد زمانی که برای انتخابات مقرر شده است در زمان فروجه امتحانات پایان ترم دانشجویان قرار دارد و این موضوع میتواند مشارکت را به شدت کاهش دهد.
عضو شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: متاسفانه این نکات نتوانست توجه دوستان در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را برانگیزد و به صورت یکسویه و سوگیرانه و طی همنظری که بین مسئولین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و اعضای دانشجویی هیئت ناظر اتفاق افتاد، انتخابات برخلاف نص صریح شیوهنامه به تعویق افتاد و باید دید تدبیر دوستان برای این قضیه چه خواهد بود.
محمدی در پایان خاطرنشان کرد: البته همانطور که در جلسه هم بهشدت به این قضیه اعتراض کردیم، اعتراض خود را ادامه میدهیم و اصرار داریم که انتخابات در زمان مقرر برگزار شود، چرا که تخلف از شیوهنامه به هیچوجه قابل قبول نیست. هر چند شیوه نامه فعلی در بسیاری از موارد خلاهایی نیز داشته و نیاز به اصلاح دارد ولی این موضوع که ما به همین قانون فعلی پایبند نباشیم خود دامن زدن به آنارشیسمی است که اصلا نمیتواند مفید باشد.
منبع: خبرنامه دانشجویان ایران
انتهای پیام/4107/4116/
انتهای پیام/