دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
میتوسکا:

انتخاب فیلم‌های جشنواره فجر هوشمندانه و داوری‌ها لذت‌بخش بود

عضو هیئت داوران سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر معتقد است که انتخاب فیلم‌های جشنواره هوشمندانه و داوری‌ آن‌ها لذت‌بخش بود.
کد خبر : 376431
2d6b8163-ab24-434f-8989-6707760c4d73.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، نشست خبری داوران سی‌ و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر ظهر امروز در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.


در ابتدای این نشست که اجرای آن بر عهده امیر اسفندیاری معاون بین‌الملل جشنواره بود، نخست «روسودان گلورژیدزه» و خسرو معصومی داوران بخش جلوه‌گاه شرق و «داگلاس فالسون» و «اینیس گیل» داوران بخش  بخش «بین‌الادیان» پشت تریبون آمدند.


اسفندیاری در توضیح  بخش «بین‌الادیان» گفت: در دیگر جشنواره‌ها داوران «بین‌الادیان» جایزه کلیسای کاتولیک را به فیلم ها می دهند ولی ما از سازمان «سیگنس» که متولی این امر است تقاضا کردیم که عنوان  این جایزه در ایران جایزه بین‌الادیان باشد. داوران این بخش را هم  سازمان «سیگنس» به جشنواره معرفی کرده است.


داگلاس فالسون با ابراز خرسندی از حضور در جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: حضور در این جشنواره برای من  تجربه ای شگفت انگیز بود، زیرا من با فستیوالی عالی رو به رو شدم. قبل از حضور در این جشنواره، پیش‌بینی خاصی از آن نداشتم اما امروز می توانم بگویم که فراتر از  انتظار من بود.


وی  اظهار کرد: ایران دارای سینمایی شگفت انگیز است. امیدوارم جهانیان  فیلم های بیشتری از این کشور ببینند. من 15 سال است که در«سیگنس» فعالیت می‌کنم و در حال حاضر نماینده این سازمان در در ایرلند هستم. برای من و خانم گیل به عنوان نمایندگان این سازمان  موفقیت بزرگی بود که بتوانیم در این جشنواره  با دو داور مسلمان فیلم‌ها را بررسی کنیم.


«اینیس گیل» داور پرتغالی بخش بین‌الادیان نیز گفت : اشتراک تجربه‌ها در این جشنواره و مهمان نوازی ایرانیان بسیار عالی بود. گفتگو درباره مسایلی که همه با آن درگیر هستیم تجربه فوق العاده ای بود. داور بخش بین‌الادیان بودن تجربه مثبتی بود که از آن لذت بردیم.


خسرو معصومی داور ایرانی بخش جلوه‌گاه شرق نیز گفت: اولین دوره‌ای است که در جشنواره جهانی فیلم فجر به عنوان داور این بخش شرکت می‌کنم و پیش از این در فستیوال‌های مشابه نظیر قاهره و مونترال چنین تجربه‌ای نداشتم.


وی به اهمیت جشنواره جهانی فیلم فجر اشاره کرد و گفت: بسیاری از کشورهای منطقه سعی می‌کنند تا با صرف هزینه های سنگین جایگاه سینمای ایران را تضعیف کنند از جمله عربستان که اخیرا تلاش کرده سینمای ایران در جشنواره کن نماینده‌ای نداشته باشد و به خواسته خود هم رسید. جای تعجب است که امسال در جشنواره فیلم کن هیچ فیلم ایرانی به عنوان نماینده  حضور ندارد.


در ادامه وانگ ژیائوشوای، پیتر فلایشمان، مایک فان دایم، مظفر اوزدمیر، لابینا میتوسکا، نرگس آبیار و نوید محمدزاده داوران بخش مسابقه بین‌الملل «سینمای سعادت» به جایگاه آمدند.


پیش از آغاز صحبت داوران امیر اسفندیاری درباره تعداد فیلم های دیده شده در این بخش بیان کرد: 15 فیلم در این بخش شرکت داشت که 3 فیلم از ایران و 12 فیلم از کشورهای دیگر بودند اما در کلِ جشنواره، 64 کشور شرکت کردند.


میتوسکا به عنوان یکی از اعضای هیات داوران بخش «سینمای سعادت» در سخنانی بیان کرد: علاوه بر 15 فیلم بخش مسابقه بین‌الملل، 15 فیلم کوتاه دیدم و تعدادی فیلم خارج از این بخش را نیز در روزهای برگزاری جشنواره تماشا کردم. در اروپا این شانس را نداریم که فیلم‌هایی از کشورهای مختلف ببینیم. انتخاب هوشمندانه فیلم‌ها و داوری‌ها لذت‌بخش بود.


فان دایم نیز درباره نحوه شکل گیری تعامل با سایر داوران عنوان کرد: در این بخش 7 داور با 4 زبان مختلف که با سه مترجم همکاری می‌کردند حضور داشتند که کار سختی بود ولی از نتیجه کار راضی هستیم و تلفاتی هم نداشتیم!


نرگس آبیار نیز  اظهار کرد: در این دوره از جشنواره،  فیلم‌ها ویترین متنوعی از موضوعات مختلف نظیر محیط زیست، وحدت بین ادیان، تم نوستالژی، کودکانه، داستان‌هایی درباره جنگ جهانی دوم را به تصویر کشیدند که مجموعه این ژانرها انتخاب را برای داوران سخت کرد.


نرگس آبیار نیز به این پرسش که آیا کشور سازنده فیلم در داوری‌اش تأثیر داشته است؟ این گونه پاسخ داد: ملاک اصلی‌مان فیلم خوب بود اما یادم است فیلم اولی که در کشوری آسیایی ساخته شده بود برایم از فیلمی که در کشوری اروپایی ساخته شده بود اولویت داشت و نگاه مثبت‌تری به آن داشتم، زیرا برایم جالب بود که  یک فیلم اولی تا این حد توانسته بود کارش را درست انجام بدهد.


لابینا میتوسکا دیگر داور مسابقه بین‌الملل نیز عنوان کرد: برای سفر به ایران قصد داشتم خانواده‌ام را هم بیاورم و همه می گفتند واقعا چنین تصمیمی داری؟! اما اکنون باید بگویم ایران سینمای محشری دارد و کشوری بی نظیر است. دیروز که در شیراز بودیم دختر 6 ساله من در فرودگاه به من گفت آیا امکان دارد در ایران بمانیم. در ایران بمانیم؟


وی افزود: ایران مردم، سنت، سینما و تاریخ بی‌نظیری دارد و تنها کاری که می‌توانم بکنم این است که سر تعظیم فرود آورم و تشکر کنم.


 انتهای پیام/4122/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب