دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
خامه‌یار:

جایگاه علمی شهر بیت‌المقدس باید به‌خوبی تبیین شود

پژوهشگر حوزه حج و زیارت از انتشار کتاب جدید خود با ترجمه آلمانی «بیت‌المقدس و علمای آن» خبر داد و خواستار معرفی درست و دقیق جایگاه علمی شهر بیت‌المقدس شد.
کد خبر : 376183
230909_1401261078_500_602.png

احمد خامه‌یار در گفتگو با خبرنگار حوزه حج و زیارت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، از انتشار کتاب جدید خود با ترجمه آلمانی «بیت‌المقدس و علمای آن» خبر داد و گفت: این کتاب با حمایت و همکاری پژوهشکده حج و زیارت و رایزنی فرهنگی ایران در آلمان منتشر شده است که امیدواریم مورد استفاده محققان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه قرار بگیرد.


وی با بیان اینکه بخش نخست این کتاب با عنوان مؤسسات علمی، آموزشی و فرهنگی شهر بیت‌المقدس شامل چهار فصل است، افزود: در این کتاب به معرفی اجمالی مهم‌ترین مؤسسات، شامل مدارس دینی، رباط‌ها، زاویه‌ها، خانقاه‌ها، بیمارستان‌ها، دارالحدیث‌ها و دارالقرآن‌ها، کتابخانه‌ها و سایر مؤسسات و نقش آن‌ها در رونق حیات علمی و فرهنگی این شهر در دوره‌های تاریخی مختلف همچون فاطمی، ایوبی، مملوکی و عثمانی پرداخته‌شده است.


پژوهشگر حوزه حج و زیارت تصریح کرد: مسجدالاقصی و اهمیت دینی و جایگاه آموزشی آن؛ مدارس دینی بیت‌المقدس؛ رباط‌ها، زاویه‌ها و خانقاه‌های شهر قدس؛ سایر مؤسسات آموزشی و فرهنگی بیت‌المقدس شامل دارالعلم فاطمی قدس، بیمارستان اسلامی قدس، دارالقرآن‌ها و دارالحدیث‌ها، کتابخانه‌های شهر قدس و مدارس جدید این شهر از دیگر بخش‌های این کتاب به شمار می‌آید.


وی «مؤلفان و شخصیت‌های علمی» و «خاندان‌های علمی» را دو بخش دیگر این کتاب برشمرد و ادامه داد: این کتاب به معرفی حدود ۲۵ تن از شخصیت‌های علمی شاخص و تأثیرگذار و مؤلفان برجسته آثار علمی و دینی بیت‌المقدس که در طول دوره اسلامی از قدس برخاسته‌اند و نیز به معرفی اجمالی شماری از خاندان‌های علمی منسوب به بیت‌المقدس یا مقیم این شهر اختصاص یافته است.


خامه‌یار خاطرنشان کرد: چهره‌هایی همچون بَشّاری مقدسی صاحب احسن التقاسیم، مطهّر بن طاهر مقدسی صاحب البدء و التاریخ، ابوشامه مقدسی مورخ دوره ایوبی، عُلَیمی مورخ شهر قدس، ابن غانِم مقدسی صاحب تألیفات در تصوف، ابن سِقلاب طبیب نصرانی قدس و از میان خاندان‌های علمی نیز بَنو قُدامه، بنو غانِم، خاندان‌های بدری (وفائی)، دیری (خالدی) و عَلَمی از میان شخصیت‌های علمی معرفی‌شده در این کتاب هستند.


وی با بیان اینکه از این اثر سال گذشته در نمایشگاه کتاب فرانکفورت رونمایی شده بود و در فروردین امسال نیز به‌صورت انبوه منتشر و به بازار کتاب عرضه شده است، ادامه داد: موضوع این کتاب، بررسی جایگاه علمی شهر بیت‌المقدس و نقش آن در تولید علم در طول دوره اسلامی است و پس از درآمد کوتاهی در توصیف جغرافیایی شهر بیت‌‎المقدس و تاریخچه اجمالی آن در دوره اسلامی، به دو بخش اصلی تقسیم شده است.


انتهای پیام/4072/4090/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب