دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 ارديبهشت 1398 - 14:06
حجت‌الاسلام کلانتری:

نیاز دانشگاه‌ها اجرای دقیق و بدون هراس نقشه راهبردی فرهنگی است

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی نیاز کنونی دانشگاه‌ها را اجرای دقیق، درست و بدون هراس و واهمه نقشه راهبردی فرهنگی دانشگاه دانست.
کد خبر : 376128
حاج آقا کلانتری.JPG

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کرج، حجت‌الاسلام ابراهیم کلانتری صبح امروز در جلسه شورای فرهنگیدانشگاه آزاد اسلامی استان البرز به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با بیان تاریخچه‌ای از روند شکل‌گیری دانشگاه ایران از زمان امیرکبیر تا دوران پهلوی، تولد دانشگاه در ایران را تولدی ناقص و بیمارگونه نامید که صرفاً الگوبرداری و تقلید از دانشگاه‌های خارجی و بدون درنظرگرفتن نیازهای بومی و فرهنگی جامعه ایران بوده است.


وی با بیان اینکه در دوران پیش از انقلاب به‌رغم وجود مسجد در دانشگاه‌ها، انجام امور مذهبی و فرهنگی نوعی ضدارزش محسوب می‌شد و همه سعی در پنهان‌کردن آن داشتند، افزود: اکثر دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها در ایران به‌گونه‌ای تربیت می‌شدند که متناسب با فرهنگ و نیاز کشور خود نبودند و دانشگاه‌ها بیشتر به امر نیروسازی برای کشورهای غربی می‌پرداختند.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: حضرت امام(ره) با مطرح‌کردن مباحثی مانند انقلاب فرهنگی، دانشگاه اسلامی و علوم انسانی اسلامی بر این امر تأکید کردند که دانشگاه باید به درد فرهنگ و ملت بخورد، انسان‌ساز باشد، محلی برای تربیت متخصص، دانشمند و عالم باشد و به‌طور کلی سعادت را برای جامعه به ارمغان بیاورد و بر همین اساس بود که دانشگاه آزاد اسلامی تأسیس شد.


کلانتری با تأکید بر اینکه دانشگاه نهادی واجب و چه‌بسا از اوجب واجبات در جامعه است، تصریح کرد: دانشگاه در تمام جهات باید انسان‌ساز و مولد علم و دانش بوده تا گره‌گشای مشکلات جامعه باشد.


وی افزود: دانشگاه باید در تمام حوزه‌ها، حتی حوزه‌های سیاسی نیز پیشتاز باشد و از گرفتاری جوانان در مسیرهای انحرافی و مانع پیشرفت کشور، جلوگیری کند و این همان کار فرهنگی به معنی عام است که بسیار فراتر از انجام امور خاص فرهنگی مانند برگزاری جشن‌ها و مراسم فرهنگی، نشریات، اردوها، تشکل‌های فرهنگی و ... است.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، تضاد میان عمل و ایده و ظاهر و باطن را یکی از مشکلات جوانان خواند و ادامه داد: اگر بهترین فعالیت خاص فرهنگی با بهترین ایده‌پردازی فرهنگی توسط استادان صورت بگیرد؛ اما در عمل به‌گونه‌ای خطایی هرچند کوچک وجود داشته باشد، نتیجه نهایی مناسب نخواهد بود.


شورای فرهنگی


کلانتری تصریح کرد: دانشگاه نهادی فرهنگی است؛ بنابراین امور فرهنگی در تمام تار و پود و اعمال و رفتار و وظایف اجزای آن اعم از مسئول، استاد و کارمند تسری دارد، پس تحول فرهنگی در یک دانشگاه از تک تک این اجزا آغاز می‌شود و همه در این بخش مسئول هستند.


عضو هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به شکل‌گیری هسته مرکزی اسلام در شعب ابی‌طالب و محدودیت‌های فراوان موجود در آن، گفت: بسیاری از کارهای بزرگ فرهنگی نیازی به منابع مالی ندارد و وجب به وجب دانشگاه‌ها سرمایه فرهنگی است.


وی با بیان اینکه قوانین و مقررات انضباطی، رفتاری و پوششی در دانشگاه‌های مطرح جهان حتی دانشگاه‌های آمریکا نیز وجود دارد، اظهار کرد: تنظیم آیین‌نامه‌های فرهنگی و انضباطی دانشگاه آزاد اسلامی بیش از هزار ساعت بررسی کارشناسانه و با استناد به اسناد بالادستی شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفته است و رئوس امور فرهنگی و نقشه کلان راه دانشگاه‌ها را بیان می‌کند.


کلانتری نیاز کنونی دانشگاه‌ها را اجرای دقیق، درست و بدون هراس و واهمه نقشه راهبردی فرهنگی دانشگاه دانست و ابراز امیدواری کرد با حضور دکتر ولایتی به‌عنوان یک دانشمند و چهره علمی و فرهنگی شناخته‌شده در رأس دانشگاه آزاد اسلامی با تصویب ساختار جدید در این دانشگاه، بسیاری از مشکلات و موانع موجود مرتفع شود.


شورای فرهنگی

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در جمع مسئولان فرهنگی استان البرز از حضور محمدحسن برهانی‌فر و سایر مسئولان فرهیخته فرهنگی در این استان ابراز خرسندی کرد و گفت: با توجه به توانمندی‌ها و امکانات بسیار خوبی که در این دانشگاه وجود دارد، همه چیز برای حرکت شایسته در مسیر فرهنگی مهیاست و امیدوارم همه ما در آزمون خدمت سربلند بیرون بیاییم.


انتهای پیام/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب