«گروه درمانی» آرام آرام سیلزدگان را به شرایط زندگی بازمیگرداند
علیرضا عابدین در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره چگونگی تأمین آرامش ذهنی و سلامت روانی به سیلزدگان گفت: بحران را باید در چند مرحله مقدماتی؛ میانمدت و بلندمدت تقسیم کرد و برای آن برنامه در نظر گرفت.
وی افزود: ما در مناطقی از دنیا زندگی میکنیم که مورد هجوم بلایای مختلف طبیعی هستیم و برای مردم که تحت سیطره این فجایع قرار میگیرند باید برنامهریزی کرد، چرا که در ابتدا اول بلای طبیعی میآید که البته این اتفاق در زلزله بم رخ داد و متخصصان و مشاوران فکر میکردند کسانی که دچار زلزله شدهاند اگر درباره فقدان تمام چیزهایی که از دست دادهاند حرف بزنند بهتر است در صورتی که اصلا اینطور نبود و خوب نیست.
این روانشناس بالینی ادامه داد: چرخ دنده و مکانیزم لازم به اندازه کافی کارکرد نداشت که با سونامی و بلایای دیگر و فقدان نزدیکان و اشیاء روبهرو شدند، با این اتفاق مجبور شدند راجع به آن صحبت کنند.
وی با بیان اینکه اول باید به نیازهای آنها توجه شود، گفت: خواب، خوراک و سقف سه اولویتی هستند که در فرد امنیت ذهنی ایجاد میکند، یعنی با امنیت جانی، بدنی، فیزیکی بازماندگان و خوراک آنها آرامش ذهنی برای آنها بهوجود می آید.
عابدین ادامه داد: پس از اینکه امنیت پدید آمد میتوان در این راستا از اشیای باقیمانده منزل به عنوان ابزاری برای وضعیت جدید و یا افرادی که قرابت نزدیکی با فرد دارند برای حضور در کنار آنها یا فرستادن آنها کنار آنها به سیلزدگان کمک کنیم تا احساس امید به آینده در آنها زنده شود.
وی گفت: در مرحله بعد باید به نیازهای روانی آنها پرداخت تا خیلی زود آنها به روال طبیعی بازگردند، یعنی برگرداندن زندگی آنها به روال قبل از فاجعه در دستور کار قرار گیرد، چرا که هر چقدر افراد به کار قبل یا همان فضای آشنای قبلی نزدیک شود میتواند به سلامت روانش کمک کند.
عابدین ادامه داد: درمان برای افراد به طور کلی باید در قالب «گروه درمانی» باشد تا بتواند به آنها کمک کند. درمان جمعی پیشنهاد میشود که به آنها حس عدم تنهایی دست دهد تا با کمک همدیگر بتوانند از آن وضعیت بیرون بیایند.
وی گفت: «گروه درمانی» باعث کاهش اضطراب افراد شده و آنها را آرام آرام به عادیسازی و شرایط زندگی بازمیگرداند.
انتهای پیام/4122/4046/
انتهای پیام/