رشته مدیریت مالی و شناخت بازارهای جهانی
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، این روزها نیاز جامعه به رشتههای کاربردی بسیار افزایش یافته است اما متأسفانه سیاستگذاریها در جهت این نیاز پیش نمیروند.
باتوجه به وضعیت اقتصادی ایران، نیاز به متخصصان حوزههای مختلف اقتصادی و با مهارت در بازار کسبوکار ایران احساس میشود و مسئولان آموزش عالی باید برای سمتوسو دادن انتخابها و تغییر ذائقه متقاضیان و داوطلبان ورود به دانشگاه به سمت رشتههای کاربردی اقتصادی بیش از پیش برنامهریزی کنند.
سالها از ورود دانشگاه به ایران میگذرد اما متأسفانه کارویژه دانشگاه هنوز برای دانشجویان و حتی خانوادهها بهدرستی تبیین نشده است؛ به همین دلیل اکثر دانشآموزان رشتههایی را انتخاب میکنند که یا شناخت کافی از آنها ندارند یا تصور میکنند صرفاً با تحصیل در این رشتهها میتوانند شغل آینده خود را پیدا کنند.
متأسفانه معضل نبود شناخت کافی از رشتههای تحصیلی در بین حوزه علوم انسانی بیش از سایر حوزههاست. به همین دلیل است که برخی رشتهها پر متقاضی نام گرفته و به اصطلاح اشباع میشوند و به تبع آن بازار کار نبز برای متقاضیان آن محدود میشود.
در این بین رشتههایی وجود دارد که ظرفیت شغلی بسیار بالایی داشته و کاربردی هستند اما به دلیل نبود شناخت کافی آنها را انتخاب نمیکنند.
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا قصد دارد از این پس به معرفی رشتههای کاربردی اما کم متقاضی بپردازد.
مدیریت مالی یکی از رشتههایی است که در پازل اقتصادی جامعه و بازار کسبوکار مهم است و جا دارد تا بیش از پیش به آن پرداخته شود.
چندی است که روند جهانی شدن اقتصاد به سرعت افزایش یافته است و نیاز به شناخت نظامهای مالی جهانی توسط متخصصان مالی احساس میشود، نظامهای مالی جهانی و شیوههای سرمایهگذاری و ابزارهای مالی پیشرفته نیاز به آشنایی دارند تا بتوان اقتصاد کشور را در تعامل و متناسب با این نظام تعریف و موقعیت مالی کشور را تثبیت کرد، رشته مدیریت مالی به شناخت نظامهای مالی جهانی کمک میکند.
در این رشته دانشجویان با نظریههای جدید مدیریت مالی و کاربرد آنها آشنایی پیدا میکنند و در نهایت میتوانند با ارائه راهکارهایی برای گسترش و توسعه سرمایهگذاری، گامهای مؤثری در حل مشکلات اقتصادی کشور بردارند.
رشته مدیریت مالی تا پیش از سال 81 به عنوان یکی از گرایشهای مدیریت بازرگانی محسوب میشد اما باتوجه به اهمیتی که جریانهای مالی سازمانها و تأثیر این جریانها بر روی موفقیت و سودآوری سازمانها و مباحث جدید سرمایهگذاری دارد نیز به صورت یک رشته مستقل درآمد.
رشته مديريت مالی به معنای استفاده مؤثر از منابع مالی برای رسیدن به اهداف مشخص است. مديريت مالی يعنی اداره امور مالی يک سازمان از طريق مديريت درآمدها و هزينهها.
فارغالتحصیلان رشته مدیریت مالی علاوه بر توانایی تجزیه، تحلیل و حضور فعال در بازارهای مالی میتوانند وضعیت مالی شرکتها و مؤسسات را مورد ارزیابی قرار دهند و در تصمیمات مالی مؤثر در سازمانها، نقش اساسی ایفا کنند.
رشته مدیریت مالی گرایشی ندارد اما رشته مالی که از سال 92 ایجاد شده شامل گرایشهای مهندسی مالی و مدیریت ریسک، بانکداری، بیمه، مستغلات، حقوق مالی و تأمین مالی و سرمایهگذاری در نفت و گاز است.
فارغ التحصیلان این رشته میتوانند با تسلط به مباحث نظری مدیریت مالی در حوزههایی همچون سرمایهگذاری، بانکداری، بیمه، مدیریت ریسک و مهندسی مالی، تأمین مالی و اعتباری در پستهای مرتبط سازمانی از جمله معاونت مالی، معاونت سرمایهگذاری و تأمین مالی اعتبارات مالی در بانکها و ارزیابی اقتصادی پروژهها و شرکتهای سرمایهگذاری و بورس اوراق بهادار مشغول بکار شوند. این رشته در حال حاضر دارای آینده شغلی بسیار مناسبی است.
انتهای پیام/4007/
انتهای پیام/