روایت کوتاه تهیهکننده چینی از تولید یک اثر فرهنگی
به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، لیو ژوان در پنل تبادل تجربه سینمایی که ظهر امروز در حاشیه سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد، گفت: برای عبور از برخی محدودیتهای محتوایی در تولید فیلم باید با نهادهای نظارتی مذاکره کرد.
وی اظهار کرد: در چین سالانه حدود 500 فیلم به نمایش درمیآید که از این تعداد، نهایتاً یکدوجین فیلم هنری هستند که بخش کوچکی از صنعت سینمای چین است ولی اغلب سینمادوستان به همین بخش علاقه دارند. در نتیجه فیلمهای هنری در عرصه بینالملل برای سینمای چین، اهمیت زیادی دارد. ما در تولیدات سینمایی برای فرار از تیغ سانسور، با مذاکره با مسئولان راهی را پیدا میکنیم که بتوانیم برای نمایش فیلم مجوز بگیریم.
این تهیهکننده چینی، سپس با نمایش بخشهای کوتاهی از فیلم «فراموشی قرمز» گفت: خیلیها فکر میکردند که این تیم با توجه به ماهیت نقادانهاش قابلیت تولید نداشته باشد ولی ما با بردن آن به قالب یک فیلم هنری از قسمت نقادانه آن کاستیم چرا که این فیلم نیمنگاهی انتقادی به انقلاب فرهنگی چین داشت.
وی افزود: ما معمولاً برای پروژههای سنگین سینمایی به سرمایهگذاران اروپایی روی میآوریم اما این فیلم را با سرمایهگذاران داخلی تولید کردیم و بودجهاش را از سه منبع تأمین کردیم که یکی از این منابع، تولیدکننده فیلم بود. پس از پایان تولید فیلم فراموشی قرمز و قبل از ارسال آن به جشنواره ونیز، سختیهای زیادی داشتیم تا آن را از تیغ سانسور به سلامت بگذرانیم.
ژوان عنوان کرد: من با تکیه بر تجربه خودم با اعضای شورای نظارت مذاکره کردم و توضیح دادم که قصد کوبیدن دولت را نداریم و فقط به دنبال احیای وجدان و آگاهی هستیم؛ بنابراین با کمترین حاشیه و با ابزار مذاکره، توانستیم فیلم را در جشنوارههای خارجی به نمایش گذاشته و در خاک چین هم اکران کنیم.
بر اساس این گزارش، امسال در بخش ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر، سینمای آلمان و چین بررسی میشود.
سی و هفتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر از ۱۸ تا ۲۶ آوریل ۲۰۱۹ (۲۹ فروردین تا ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸) به دبیری رضا میرکریمی در تهران در حال برگزاری است.
انتهای پیام/4072/4104/
انتهای پیام/