دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سعید الهی:

قوه قضائیه تخلف «رحمان 1400» را پیگیری کند

منتقد سینما معتقد است که لازم است قوه قضائیه در جریان تخلف اکران فیلم «رحمان 1400» ورود کند.
کد خبر : 374774
106573.jpg

به گزارش خبرنگار سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سعید الهی شامگاه پنج‌شنبه در برنامه شهر فرنگ که از شبکه خبر پخش شد، با اشاره به اینکه توقف اکران فیلم سینمایی رحمان 1400 را نباید «توقیف» این فیلم بدانیم، گفت: نکته مهمی را که نباید فراموش کنیم این است که برای اینکه در حوزه‌های مختلف دچار هرج و مرج نشویم باید همه به قانون احترام بگذاریم. قانون، ستون خیمه جامعه است و با رعایت آن، دچار پراکنده‌گویی و رفتارهای پراکنده نشویم.


وی افزود: اتفاقی که افتاده این است که یک فیلم در اکران نوروز روی پرده سینما بوده است. فیلمی که روند طبیعی دریافت مجوز را طی کرده و خدا را شکر فروش بسیار خوبی هم داشته است. 22 میلیارد تومان؛ فروش برای این فیلم رقم قابل توجهی است و قطعاً خیلی بیشتر از هزینه تولید بوده است.


این منتقد سینما ادامه داد: اما بناگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متوجه می‌شود که یک سری نسخه‌های روی پرده آن نسخه‌ای نیست که برای پخش مجوز گرفته است. در ماده 18 آیین‌نامه نظارت بر نمایش فیلم پیش‌بینی کرده است که باید پروانه نمایش فیلمی که تخلف کرده است (تأکید می‌کنم تخلف کرده است) را باطل و از ادامه نمایش آن جلوگیری کرد.


وی عنوان کرد: این اقدام، توقیف فیلم نیست. این که یک سری از دوستان سینمایی می‌گویند فیلم رحمان 1400 توقیف شده است اشتباه است. توقیف فیلم زمانی است که بر مبنای فشارهای بیرونی بر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فیلم توقیف می‌شد که کاملاً جای بحث و اعتراض از مسیرهای قانونی را دارد؛ یا فیلمی که پروانه ساخت دارد و جریان تولید متوقف می‌شود که این هم جای بحث دارد و من هم این شکل از برخورد را قبول ندارم، اما اینجا یک تخلف آشکار صورت گرفته است. نسخه‌ای که بر مبنای مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌عنوان دستگاه مسئول فرهنگی کشور، باید نمایش داده شود، با نسخه روی پرده متفاوت است.


الهی تأکید کرد: حالا باید ببینیم در این تخلف، تهیه‌کننده، سینمادار یا پخش‌کننده، چه کسی مقصر است؟ حتی به نظر من قوه قضائیه باید به این موضوع ورود پیدا کند و از لحاظ حقوقی پیگیر شود که چرا در فیلمی که یک ماه روی پرده بوده است، تصاویر و گفتارهایی در فیلم گنجانده شده که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌عنوان نماینده فرهنگی حاکمیت آن را رد کرده و گفته که این صحنه‌ها باید حذف شوند و این اتفاق نیفتاده. من از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان سینمایی تشکر می‌کنم و این اقدام قابل تحسین است.


وی افزود: برای همه، قانون ملاک است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای عالی فرهنگی تعریف کرده، اگر وزارت تأیید کند سازندگان باید تمکین کنند، من صراحتاً از این اقدام قاطع تشکر می‌کنم، اگر واقعاً خلاف قانون عمل کردند؛ قانون کاملاً مشخص است و این که برخی قانون را متوجه نمی‌شوند، باید بروند و قانون را بخوانند. تفسیر قانون یک داستان است و اصل قانون چیز دیگر؛ اصل قانون را نمی‌توانم. ما در حوزه سینما درباره تولید کالا صحبت نمی‌کنیم. این محصول فرهنگ بخشی از فرایند مدیریت فرهنگی کشور ماست؛ همان مدیریتی که می‌گوید برنامه‌ریزی و هدایت، بر کنترل و نظارت هم تأکید دارد. سازمان سینمایی هم باید نظارت مدام داشته باشد.


این منتقد سینما عنوان کرد: رسانه کارکردهای مختلفی دارد؛ جنبه سرگرمی و صنعت سینما را نباید نادیده گرفت، اما اولویت با بحث اولویت و راهبری جامعه است، اگر این اتفاق نیفتد ما به انحراف می‌رویم. در جامعه گیشه و فروش ملاک عمل نیست. من هم قبول دارم که در جامعه ذائقه‌های فرهنگی مختلف از بالاترین سطح تا پایین‌ترین سطح وجود دارد؛ وزارت ارشاد اگر به گفتمان اعتدال اعتقاد دارد، باید حد وسط را بگیرد؛ چرا در برخی فیلم‌ها پایین‌‌ترین سطح را در نظر می‌گیرد؟ فیلم «رحمان 1400» فیلم کمدی در ایام نوروز و سرگرم‌کننده بود، سرگرم‌کننده هم بود. خود من به اتفاق همسرم فیلم را در سالن سینما دیدیم. همانجا با خودم گفتم چرا منوچهر هادی اصرار دارد پلان‌هایی را که به هیچ عنوان مناسب فضاهای فرهنگی کشور نیست در فیلمش بگنجاند، مگر اینکه تنها ملاکش در فیلمسازی گیشه باشد. این که شوخی‌های جنسی بخواهد در فیلم‌ها و محصولات فرهنگی به رفتارهای جنسی تبدیل شود، اصلاً زیبنده جمهوری اسلامی ایران نیست.


انتهای پیام/4072/4104/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب