«اخلاق علم در علوم اجتماعی ایران» رونمایی و نقد شد
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، آیین رونمایی و معرفی کتاب «اخلاق علم در علوم اجتماعی ایران» با حضور معصومه قاراخانی یکی از مؤلفان کتاب و حمیدرضا نمازی به عنوان منتقد در سالن جلال آلاحمد سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.
در ابتدای این جلسه قاراخانی به معرفی اجمالی اثر مشترک خود با سید آیتالله میرزایی پرداخت. در ادامه، نمازی منتقد کتاب در رابطه با این کتاب گفت: به نظرم بسیاری از ناگفتههای علم ایران در این کتاب مطرح و مورد نقد و بررسی قرار گرفته است از بحثهای کف دانشگاه مثل فروش مقاله و دزدی علمی گرفته تا اخلاق حرفهای و سازمانی.
وی با اشاره بخشهایی از کتاب گفت: در این کتاب به مدیریت علم توجه ویژه شده است و به عنوان مثال در بخشهایی به بررسی مشکلات مدیران آموزشی، بحث داغ مدرکگرایی و تولید بیاثر مقالات ISI پرداخته است.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: سؤال این است که بر طبل اخلاق علم کوبیدن خوب است یا خیر؟ اول باید تکلیف خودمان را بدانیم که علم را یک حرفه میدانیم یا خیر؟
وی اضافه کرد: مبحث دیگری که در این کتاب به خوبی مورد مداقه قرار گرفته بحث اخلاق اقتصاد است، که در این بخش در مورد نسبت تولید ثروت و تجارت را با علم مشخص کرده است.
نمازی گمشدن اخلاق بازاریابی در بازار علم ایران را یک مسئله مهم دانست و تشریح کرد: همانطور که قانون روی قانون تلنبار کردن موجب تولید بیقانونی میشود، انباشت اخلاق بهصورت کد و آییننامه موجب ایجاد بیاخلاقی میشود. بهنظر میرسد مهمتر از کدگذاری اخلاق محتاج به یک نظرورزی در کل علم هستیم.
این منتقد کتاب گفت: مبحثی که فکر میکنم جای آن در این کتاب خالی است، مسئله بینرشتهایها است. در حال حاضر تولیدکنندگان علم فقط جامعه دانشگاهی نیستند و مثلاً همین پدیده مذموم فروش مقاله در خیابان انقلاب یک جنبهای دارد به این معنی که آنها هم در تولید علم شریک هستند.
انتهای پیام/4072/4028/
انتهای پیام/