حفاری چاههای فاز ١٩ پارس جنوبی به مرز صددرصد رسید
به گزارش گروه اقتصادی آنا و به نقل از شانا، حمیدرضا مسعودی پیشرفت بخش خشکی، خط لوله و گوی شناور، کل سکوها و حفاری را به ترتیب ٨٥,٨١ درصد، ٩١.٧٧ درصد، ٧٧.٦٦ درصد و ٩٩.٤٤ درصد اعلام کرد.
وی درباره فعالیتهای انجام شده بر روی سکوی ١٩C و تغییرات انجام شده بر روی سکوی SPD٢، افزود: فعالیتها در این زمینه با جدیت در حال انجام است و در حال انجام عملیات اتصال سکوی ١٩C به SPD٢ از طریق اتصال خط لوله هستیم.
مسعودی با اشاره به اتمام حفاری ١٥حلقه چاه در فاز ١٩ در سه ماهه ابتدای امسال، افزود: با توجه به اینکه سکوی SPD٢ نیز با ٦ حلقه چاه به سکوی ١٩ سی متصل میشود، بنابراین تعداد چاههای این فاز به ٢١ حلقه رسیده است.
سکوی SPD٢ یک سکوی اقماری است که تغییرات ایجاد شده بر روی آن شامل تغییر بر روی سکو به لحاظ کنترل و هماهنگی با سکوی ١٩ سی و اتصال خط لوله بین دو سکوست. ظرفیت تولید گاز سکوی SPD٢ حدود ٥٠٠ میلیون فوت مکعب و سکوی ١٩ سی هم ٥٠٠ میلیون فوت مکعب است. این سکوها در مجموع یک میلیارد فوت مکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه میکنند.
مسعودی با بیان اینکه با اتمام حفاری ١٥ حلقه چاه در فاز ١٩ دیگر نیاز به حفاری چاه در این بخش از میدان گازی پارس جنوبی نیست، گفت: قرار گرفتن فاز ١٩ در مرز پارس شمالی ( بلوک قطریها) سبب شده تا فشار مخزن در این بخش از میدان بالا باشد، به نحوی که دیگر نیازی به حفاری چاههای بیشتر نیست و میتوان با تعداد چاههای کمتر به تولید به میزان دو فاز استاندارد پارس جنوبی دست یافت.
مجری طرح توسعه فاز ١٩ میدان گازی پارس جنوبی با بیان اینکه تمام تلاشمان را بکار میبریم تا بتوانیم زمستان امسال ٥٠٠ میلیون فوت مکعب گاز از طریق فاز ١٩به شبکه سراسری تزریق کنیم، افزود: تلاش میکنیم تا بارگیری سکو نیز مطابق برنامه انجام شود.
پروژه فاز ١٩ در ناحیه غربی مخزن مشترک پارس جنوبی قرار گرفته و تاسیسات خشکی این فاز در منطقه تمبک (حدود ٢١٠ کیلومتری جنوب شرقی بندر بوشهر) با مساحتی در حدود ٢١٨ هکتار بین پالایشگاههای فازهای ١١ و ١٢ پارس جنوبی و در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس واقع شده است.
در پالایشگاه گازی فاز ١٩ پارس جنوبی روزانه حدود ٥٧ میلیون مترمکعب مخلوط گاز ترش، میعانات گازی، آب و سایر ناخالصیها از تاسیسات دریایی دریافت و پس از پالایش به محصولات قابل مصرف تبدیل میشود.
طرح توسعه فاز ١٩ میدان گازی پارس جنوبی در خرداد ما سال ١٣٨٩ توسط شرکت نفت و گاز پارس (POGC) و در قالب یک قرارداد EPC قیمت مقطوع به کنسرسیومی متشکل از شرکتهای پتروپارس لیمیتد و پتروپارس ایران (برای اجرای تاسیسات خشکی و عملیات حفاری) و شرکت IOEC (برای ساخت و اجرای سکوهای دریایی و خطوط لوله زیردریایی) و با رهبری شرکت پتروپارس واگذار شد.
انتهای پیام/