خطر در کمین اهواز است/ از متخصصان در مدیریت سیل استفاده نمیشود
امیر محمودزاده در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره پژوهشی در زمینه سیل اخیر کشور اظهار کرد: سیل یک واقعه مترقبه و پیشبینیپذیر است به همین دلیل در ماجرای سیل به جای تشکیل مدیریت بحران باید ستاد مدیریت پیشگیری تشکیل میشد.
وی افزود: متأسفانه در کشور سیل، غیرمترقبه تلقی میشود و در شرایط عادی کسی به آن توجه ندارد و مدیریت ریسک را بهکار نمیگیرد. در صورتی که این بحران از قبل پیشبینی شده بود و سازمان هواشناسی هشدارهای لازم را داده بود.
رئیس پژوهشگاه مهندسی بحرانهای طبیعی شاخصپژوه ادامه داد: شاخصپژوه تنها پژوهشگاه در حوزه بحرانهای طبیعی در کشور است و بارها در رسالههای دکتری درباره حوادث این چنینی هشدار داده شده بود. این پژوهشگاه 300 فارغالتحصیل دوره دکتری در رشته مدیریت بحران دارد. متأسفانه به اقدامات این پژوهشگاه توجه نمیشود و پژوهشهای محققان آن با نگاه سیاسی پس زده میشود.
محمودزاده تأکید کرد: بارها و بارها در نامههای متعدد درباره بحرانهای مختلف به مسئولان ذیربط هشدار دادیم اما دولت نگاه علمی به بحرانها ندارند و مدیریت بحران در حالت عادی اصلاً در دستور کار دولت نیست.
وی اضافه کرد: متأسفانه هماکنون در کنار مسئولان مدیریت بحران تیمهای علمی و دانشگاهی حضور ندارند و هنوز دنبال مقابله با سیل هستند در صورتی که از نظر علمی سیل باید مدیریت شود.
رئیس پژوهشگاه مهندسی بحرانهای طبیعی شاخصپژوه بیان کرد: پیشبینی میشود که در هفته پیش رو چالشهای مهم دیگری در انتظار مردم خوزستان و شهر اهواز باشد که باید برای آنها چاره اساسی و علمی اندیشیده شود. باید مدلهای تخلیه اضطراری شهر اهواز پیادهسازی شود. باید برای مترو و فاضلاب شهر اهواز برنامهریزی شود. طغیان کار یکی از خطرهای مهم در این هفته است که باید با برنامه و به صورت علمی مدیریت شود. باید آموزشهای همگانی به مردم در اولویت قرار داده شود و درباره سرریزشدن سدها به مردم هشدار جدی داده شود.
محمودزاده تصریح کرد: سیلاب حتی اگر در هفته پیشِ رو مدیریت شود، باید در ماههای آینده نیز به آن توجه شود چراکه این خطر تا ماهها ادامه دارد و باید پژوهشهای اساسی و برنامهریزیهای کاربردی در این زمینه صورت گیرد.
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/