دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
برای کمک به آسیب‌دیدگان سیل؛

«رادیو امداد» راه‌اندازی شد

شبکه رادیویی امداد با هدف اطلاع‌رسانی و روحیه‌بخشی به آسیب‌دیدگان سیل راه‌اندازی شد.
کد خبر : 372678
رادیو امداد.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی سازمان صدا و سیما، آیین راه‌اندازی رادیو امداد با حضور قائم‌مقام سازمان صدا و سیما، معاون صدا، مدیران و برنامه‌سازان رادیو و با شعار «همدردی با مردم، همراهی با مسئولان» برگزار شد.


حجت‌الاسلام والمسلمین سید رمضان موسوی‌مقدم در مراسم افتتاح رادیو امداد با بیان اینکه رادیو، رسانه‌ای صمیمی، همدل و همراز مخاطبان است، تصریح کرد: در میان تمام رسانه‌ها، این رسانه گرم رادیو است که می‌تواند در بحران‌ها و حوادث طبیعی و غیرطبیعی بهترین، سریع‌ترین و مؤثرترین کارکرد اطلاع‌رسانی را داشته باشد.


قائم‌مقام سازمان صدا و سیما افزود: دسترسی آسان و سریع به رادیو و شعاع وسیع پوشش اطلاع‌رسانی آن باعث شده تا مردم در زمان وقوع بحران‌ها به رادیو و اطلاع‌رسانی آن اعتماد داشته باشند و این اعتماد عمومی، سرمایه‌ای بزرگ برای رادیو است.


وی با اشاره به وقوع سیل ویرانگر در برخی از استان‌های کشور گفت: رادیو نه‌تنها نخستین رسانه‌ای بود که همزمان با وقوع سیل توانست با مردم و مسئولان ارتباط مستقیم برقرار کند بلکه به واسطه رسالت آموزشی خود، چند روز قبل از شروع باران‌های سیل‌آسا، اطلاعاتی مبنی بر پیشگیری از حوادث آب‌گرفتگی و چگونگی برخورد با آن را اطلاع‌رسانی می‌کرد. چه بسا اگر اطلاع‌رسانی‌های رسانه ملی به‌خصوص رادیو پیش از وقوع سیل اخیر نبود، امروز شاهد حجم بیشتری از خسارت‌های جانی و مالی در استان‌های آسیب دیده بودیم.


موسوی‌مقدم ادامه داد: ابهام‌زدایی باید یکی از رسالت‌های مهم رادیو به‌خصوص رادیو امداد باشد. چراکه در حوادث اخیر، شبکه‌ها و کانال‌های مجازی به‌صورت غیرحرفه‌ای شروع به تولید و انتشار اخبار مناطق سیل‌زده و اوضاع زندگی مردم آسیب‌دیده کردند که بسیاری از این اخبار شایعه و کذب بوده است. این نوع اخبار و شایعات باعث دلسردی و یأس عمومی می‌شود که رادیو امداد باید با اطلاع‌رسانی به‌موقع و موثق، ابهام‌زدایی کند. این رسالت ایجاب می‌کند که رادیو همیشه در بطن حوادث باشد نه در حاشیه آن که تاکنون نیز چنین بوده است.


قائم‌مقام سازمان صدا و سیما، رادیو را در زمان وقوع حوادث، چشم بیدار و زبان گویای حادثه‌دیدگان توصیف کرد و گفت: در حادثه اخیر شاهد بودیم که بسیاری از تصمیمات و برنامه‌ریزی‌های مسئولان ارشد کشوری و استانی در شهرها و مناطق آسیب‌دیده ارتباط مستقیمی با اخبار و اطلاع‌رسانی به‌لحظه شبکه‌های مختلف رسانه ملی به‌خصوص رادیو داشته است.


موسوی‌مقدم آرامش‌بخشی را از دیگر کارکردهای مهم رادیو امداد دانست و افزود: رادیو در زمان‌های بحران باید نقش مرجعیت خبری، آموزشی و اطلاع‌رسانی خود را حفظ و بلکه تقویت کند و در انتقال آرامش و امیدبخشی به مردم تلاش کند.


در ادامه این مراسم، معاون صدای رسانه ملی با تشکر از تلاش صادقانه همکاران رادیو در زمان وقوع سیل اخیر گفت: اطلاعات و آمارها نشان می‌دهد که در صد سال گذشته وقوع سیلی شبیه سیل اخیر دیده نشده است و در چهل سال اخیر شاهد بودیم که بدون همکاری، همدلی و همیاری مردم و مسئولان نمی‌توان بر آسیب‌های حوادث و بحران‌ها فائق آمد.


حمید شاه‌آبادی افزود: عنصر زمان در حوادث طبیعی بسیار مهم است که رادیو بهترین رسانه برای مدیریت عنصر زمان در زمان وقوع بحران‌هاست.


وی ادامه داد: رادیو امداد، کار خود را آغاز کرد و نه‌تنها تا پایان حوادث بلکه تا جبران کامل آسیب‌دیدگی‌های ناشی از حادثه فعال خواهد بود، اطلاع‌رسانی خواهد کرد و در کنار مردم آسیب‌دیده حضور خواهد داشت. رادیو امداد همچون نخ تسبیحی، ارگان‌ها و سازمان‌های امداد و نجات را به یکدیگر مرتبط می‌کند.


معاون صدا با بیان ضرورت حضور مستمر خبرنگاران و عوامل تولید برنامه‌های خبری رادیویی در مناطق آسیب‌دیده گفت: رسانه‌های بیگانه و دشمن در سیل اخیر به گونه‌ای اطلاع‌رسانی می‌کنند که مردم دچار آشفتگی و یأس ‌شوند و به‌طور دائمی از ضعف امدادرسانی‌ها و اوضاع بد زندگی مردم می‌گویند. لذا شبکه‌های مختلف رادیویی با تعامل مستمر با رادیو امداد در تولید محتوا و خبر صحیح از مناطق سیل‌زده باید در خنثی‌سازی نوع اخبار و شایعات رسانه‌های معاند تلاش کنند.


در ادامه، علیرضا حبیبی مدیر رادیو امداد نیز گفت: هم‌اکنون‌ سه تیم برنامه‌ساز با سه استودیوی سیار در استان‌های لرستان، گلستان و خوزستان مستقر شده‌اند و برای این رادیو که مرکزیت آن در تهران است، اخبار حوادث سیل را به صورت لحظه به لحظه ارسال می‌کنند.


وی افزود: این رادیو به صورت 24 ساعته فعال و روی موج اف ام 5 / 95 مگاهرتز رادیو قابل دریافت است. همچنین این رادیو از طریق اپلیکیشن ایران صدا در گوشی‌های همراه، سایت اینترنتی رادیو و رادیونما در گیرنده‌های تلویزیونی قابل دریافت و شنیدن است.


همچنین اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ضمن برقراری ارتباط زنده با رادیو امداد از تلاش‌های رسانه ملی به‌خصوص رادیو در پوشش اخبار استان‌های سیل‌زده قدردانی و تشکر کرد و راه‌اندازی رادیو امداد را گامی مؤثر در اطلاع‌رسانی صحیح و دقیق در بحران‌ها و حوادث دانست.


انتهای پیام/4072/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب