دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رسم یاران/ ۱۸۶

همرزم شهید محمد سبزی: محمد بنیان‌گذار تیم فوتبال «فجر بناب» بود

همرزم شهید محمد سبزی گفت: محمد بسیار فعال بود و همیشه در صدد برقراری انسجام بیشتر میان بسیجیان بود، از همین رو تیم فوتبال «فجر بناب» را پایه‌ریزی کرد.
کد خبر : 372301
364145_473.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از بنیاد شهید و امور ایثارگران محمد سبزى‏ مسجد، فرزند حسین در سال 1342 از خانواده‌‏اى روحانى و متوسط در روستاى زارنجى از توابع شهرستان شاهین‌دژ به دنیا آمد. پدر محمد، امام جماعت مسجد روستا بود و مادرش، ربابه امیرپور نام داشت. مادر شهید محمد سبزی در دورانی که محمد را باردار بود در خواب مى‏‌بیند؛ حضرت رسول علیه السلام فرزندى نمازخوان و متقى به وى اعطا کرده است و این مسئله سبب می‌شود که نام فرزند را محمد بگذارند.


 شهید محمد سبزی دوره ابتدایی را در مدرسه روستای زارنجی گذراند و پس از نقل مکان خانواده به شهرستان بناب ، دوره راهنمایی را در مدرسه تربیت بناب پشت سر گذاشت . محمد از همان دوران کودکی به تحصیل علاقه فراوانی داشت و چون پدرش واعظ بود به دروس حوزوی علاقه‌مند شد و با وجود سن کم در کنار پدرش به ایراد سخنرانی و موعظه می‌پرداخت . 


شهید سبزی در دوره تحصیل پس از فراغت از درس در خانه فرش‌بافی می‌کرد و اوقات فراغت خود را صرف کمک به امرار معاش خانواده می‌کرد . دوران تحصیل دبیرستان او با پیروزی انقلاب مصادف شد . او تحصیلات خود را تا سال سوم دبیرستان ادامه داد و پس از آن به منظور حضور در جبهه، ترک تحصیل کرد .


او با شروع جنگ تحمیلی پس از گذراندن دوره آموزش نظامی در پادگان امام حسین (ع) تهران به جبهه گیلان‌غرب اعزام شد و در عملیات آزادسازی شهر بوکان شرکت داشت . یکی از خصوصیات بارز شهید محمد سبزی خلاقیت و قدرت ابتکار او بود.


همرزم شهید محمد سبزی گفت: از جمله کارهایی که وی در طول جنگ در پایگاه انجام داد و به آن اهتمام داشت ، منسجم کردن نیروها و بسیج کردن آنها برای اعزام به جبهه بود. به همین منظور پیشنهاد کرد که یک تیم فوتبال تشکیل شود که تمام اعضای آن از بسیجی‌ها و اعضای داوطلب جبهه باشند . این پیشنهاد جامه عمل به خود پوشید و یک تیم فوتبال قوی به وجود آمد که بعدها نام آن را « فجر بناب » گذاشتند . این تیم فوتبال یک گروه منسجم و هم‌فکر را به وجود آورد که چند تن از اعضای آن بعدها به شهادت رسیدند . هم اکنون نیز تیم فوتبال فجر بناب به یاد محمد سبزی فعال است .


وی ادامه داد: شهید محمد سبزی در عملیات‌های رمضان ، والفجر مقدماتی ، والفجرهای 1 ، 2 ، 4 ، عملیات خیبر و بدر حضور داشت و لیاقت و شایستگی خود را نشان داد . به همین سبب به فرماندهی گروهان منصوب شد و پس از مدتی جانشینی فرماندهی گردان را به‌عهده گرفت . در عملیات بدر نیروهای گردان تحت فرماندهی محمد سبزی جزء نیروهای خط شکن بودند و او در پیشاپیش نیروها با بَلَم به پیش می‌رفت. وقتی بلم او به خط دشمن نزدیک شد یکی از نیروهای عراقی نارنجکی را به داخل بلم پرتاب کرد که منفجر شد و در اثر آن محمد سبزی به شدت مجروح گردید و قریب به هفتاد ترکش به قسمت‌های مختلف بدن او اصابت کرد و به بیمارستان مسلمین شیراز انتقال یافت.


 همرزم شهید محمد سبزی درباره مجروحیت محمد در منطقه می‌گوید: زمانی‌که او در اثر مجروحیت در بیمارستان شیراز بستری بود برای احوالپرسی نزد وی رفتیم . به محض دیدن ما اولین سؤالی که کرد از وضعیت شهید مهدی باکری بود و ما نمی‌خواستیم درباره شهادت آقا مهدی صحبتی کنیم . سپس از فرمانده گردان امام حسین (ع) شهید اصغر قصاب‌عبداللهی سؤال کرد که باز هم ما نگفتیم که شهید شده است. ولی انگار خودش متوجه شده بود به شدت گریه کرد و گفت؛ من نخواهم گذاشت که بین من و آقا اصغر فاصله زیادی بیفتد. یک قطعه عکس از شهید قصاب به همراه داشت که مرتب به آن نگاه می‌کرد و می‌گفت؛ اصغر این بار حتماً می‌آیم.


گفتنی است؛ محمد سبزی جانشین فرمانده گردان امام حسین (ع) پس از 60 ماه حضور در جبهه و در حالی كه هنوز از جراحات عملیات بدر رنجور بود ، در كنار دریاچه نمک در منطقه فاو، بصره در تاریخ 7 اردیبهشت 1365 به شهادت رسید .


انتهای پیام/4100/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب