مواظب آدمکُشهای کلاهدار باشید
محمدرضا آصف در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و پزشکی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در خصوص قارچهای سمی گفت: اوایل سال گذشته بود که خبرهایی مبنی بر مسمومیت و کشته شدن جمع بسیاری از شهروندان به دلیل مصرف قارچ های خودرو منتشر شد بنابر این امسال زودتر از آنکه قارچها ما را غافلگیر کنند، تصمیم گرفتیم در این خصوص اطلاعرسانی کنیم. بههمین خاطر از اواخر بهمنماه کارگروهی بهمنظور پیشگیری از مخاطرات قارچهای وحشی در وزارت کشاورزی تشکیل شد تا مشکلات اردیبهشت سال گذشته رخ ندهد.
وی در ادامه افزود: این کارگروه، اطلاعرسانی به استانهای پرخطر را آغاز کرد و بروشورهایی تهیه و آن را در اختیار مردم قرار داد.
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور خاطرنشان کرد: در کوهستان در قسمتهایی که امکان رویش قارچهای سمی وجود داشت، بنرهایی نصب شد تا به مردم در خصوص رویشگاههای قارچهای سمی هشدار داده شود.
آصف با تأکید بر اینکه در اسفند ماه مراکز پرخطر رصد شد، تصریح کرد: قرار بر این شد که مردم در این مناطق در فروردین ماه در خصوص عدم استفاده از قارچهای سمی بیشتر آگاه شوند.
عضو کارگروه پیشگیری از مخاطرات قارچهای سمی افزود: به مردم توصیه میکنیم از خوردن و چیدن قارچهای کوهی خودداری کنند زیرا خوردن این قارچها بهدلیل عدم شناسایی آنها از قارچهای معمولی، منع مطلق دارد.
وی اضافه کرد: اگر در محل و یا در میان اقوام به مواردی برخورد کردید که علائم ساده و ابتدایی مسمومیت با قارچ را داشت، از این موضوع بهسادگی نگذرید زیرا مشکلی که وجود دارد، این است که این قارچها علائم اولیه معمولی دارند و پس از مدتی این علائم نیز محو میشود و سیستم درمانی بهبود پیدا کرده و بیمار را رها میکند.
آصف اضافه کرد: اما در فاز دوم بیمار در چند روز بعد دوباره با دردهای شدید روبهرو میشود و در این زمان است که مشکل، غیرقابل حل است. بههمین دلیل اکیداً توصیه میکنیم علائم مسمومیت را در فاز اول جدی بگیرید و اجازه ندهید با ورود به فاز دوم بیماری، مصرفکننده قارچ سمی راهی برای بازگشت به زندگی نداشته باشد.
انتهای پیام/4087/پ
انتهای پیام/