دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 فروردين 1398 - 14:02
کریمی در گفتگو با آنا:

بخشی از آثار فرهنگی و تاریخی استان گلستان بر اثر سیل تخریب شد

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان از تخریب آثار فرهنگی و هنری این استان بر اثر وقوع سیل خبر داد.
کد خبر : 371158
623017_831.jpg

ابراهیم کریمی در گفتگو با خبرنگار حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به وقوع سیل در استان گلستان و میزان خسارت به ابنیه و آثار تاریخی و موزه‌ها گفت: آخرین جمع‌بندی در میزان خسارت آثار تاریخی در استان گلستان حدود 38 میلیارد تومان برآورد شده است که این آمار را هم به ستاد بحران و هم به سازمان‌های متولی منعکس کرده‌ایم.


وی افزود: ما در استان گلستان در حوزه میراث فرهنگی تخریب نداشتیم اما آسیب زیادی به این آثار وارد شد. از آنجا که از وقوع سیل مطلع و از جریانش آگاه بودیم تلاش کردیم که میزان خسارت را کاهش دهیم، به‌خصوص یگان حفاظت سازمان در این میان تمام تلاش خود را به‌کار گرفت تا میزان خسارت و تخریب را کاهش دهد.


مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان با تأکید بر اینکه پل تاریخی آق‌قلا با وجود آنکه در مرکز سیل قرار داشت اما آسیب جدی ندید، ادامه داد: تلاش کردیم تا آثار باستانی استان آسیب کمتری ببیند و برج قابوس با اینکه در مرکز سیل گنبد قرار داشت، تخریب جدی ندید اما با این‌حال صدماتی را در این بناها شاهد بودیم که به‌دلیل رطوبت ایجاد شده بود؛ به همین دلیل برای استحکام‌بخشی باید تعمیرات اساسی بر روی آن انجام شود.


کریمی با اشاره به اینکه بیشترین آسیب در شهر باستانی جرجان رخ داد، گفت: کارگاه‌ها و مراکز باستان‌شناسی این شهر آسیب جدی دید و نیاز به تلاش بیشتر برای مرمت این آثار داریم.


مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان به صدمات واردشده به ساختمان خالد نبی اشاره کرد و افزود: خود بنا به‌طور کلی آسیبی ندید اما راه‌های دسترسی این بنا از بین رفت. ریزش‌هایی نیز داشتیم. با این وجود به گورستان قدیمی صدمه‌ای وارد نشد. بافت تاریخی گرگان تا حدودی فرو ریخته و قسمتی از یک ساختمان باستانی در گمیشان نیز آسیب دیده است که در حال حاضر بحث مرمت آنها به‌صورت جدی دنبال می‌شود. با وجود شدت بارندگی‌ها اشیای موجود در موزه‌ها آسیبی ندیدند.


وی با تأکید بر اینکه تلاش کردیم تا آثار باستانی استان حفظ شود، خاطرنشان کرد: با وجود آن که برج قابوس در مرکز بارندگی قرار داشت، با کمک یگان حفاظت، فرمانداری و شهرداری، حجم عبور آب را از این ساختمان‌ها تغییر دادیم تا آسیب‌ها کاهش پیدا کند.


کریمی تصریح کرد: در حوزه میراث فرهنگی 38 میلیارد تومان، در حوزه صنایع دستی 126 میلیارد تومان و در حوزه گردشگری 200 میلیارد تومان خسارت به استان وارد شد.


انتهای پیام/4087/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب