دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 فروردين 1398 - 14:28
اسدالله افشار

رونق تولید شدنی است اگر...!

اگر واقعاً خواستار رونق تولید هستیم؛ دولت مکلف است با همت مثال زدنی، بخش خصوص را به معنا حقیقی یاری رساند و شجاعانه موانع تولید را برطرف نماید.
کد خبر : 370862
62373_789.jpg

گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، رهبر معظم انقلاب در آغاز سال ۱۳۹۸ همچنان مشکل اصلی و اساسی کشور را معضل اقتصادی دانسته و چون چندسال اخیر در پیام نوروزی سال 1398 را سال «رونق تولید» نامگذاری نمودند. ایشان با دریافت نظرات کارشناسان خبره اقتصادی و بهره مندی از دیدگاه جامعه شناسان صاحب نظر، به درستی و به حق اعتقاد دارند با راه افتادن چرخ تولید چند هدف مهم در این شرایط سخت و دشواری اقتصادی محقق می‌شود:


1- مشکلات معیشتی حل می‌گردد


2- نیازهای اساسی در داخل تأمین می‌شود و دیگر برای برآورده کردن این نیازهای دستمان را جلوی بیگانگان طماع و زیاده خواه دراز نخواهیم کرد


3- کارآفرینی و اشتغال زایی صورت خواهد گرفت


4- به اعتبار پول ملی افزوده خواهد شد و ارزش و جایگاه آن محفوظ خواهد ماند.


اکنون با توجه به مقدمه بیان شده فهرست وار نکاتی را می‌توان در همین رابطه مطرح و یادآوری نمود:


1- اگربرنامه‌ریزی‌ها و سیاستگذاری‌های کارشناسانه انجام پذیرد و همه دستگاه‌های ذی‌ربط به دور از شعارزدگی و عوام فریبی و پرهیز از تبلیغات دروغین؛ به وظایف خود عمل نمایند نتیجه و خروجی رونق تولید باید به رشد اقتصادی کشور، ایجاد اشتغال، بهبود معیشت عمومی و رفع موانع تولید ملی منتهی گردد.


2- اگر واقعاً خواستار رونق تولید هستیم؛ دولت مکلف است با همت مثال زدنی، بخش خصوص را به معنا حقیقی یاری رساند و شجاعانه موانع تولید را برطرف نماید و قید و بندهای موجود دراین زمینه را از پیش روی تولید کننده واقعی و سرمایه گذار شریف و سالم که به دنبال سود معقول، اشتغال و بهبود معیشت مردم است بردارد.


3- مردم در به ثمر نشاندن شعار امسال، نقش محوری، کلیدی و اصلی را د ارند. تولید کنندگان که همان مردم هستند می‌توانند با کارآفرینی، مسیر تولید را هموار سازند و دین خود را در این شرایط سخت اقتصادی که دشمنان با تحریم‌های همه جانبه به نوعی جنگ اقتصادی را به کشورتحمیل نموده‌اند؛ ادا نمایند. دولت موظف است با تصویب قوانین و مقررات، مشوقات و انگیزه‌های مادی و معنوی مسیر تولید کنندگان کارآفرین را با رفع موانع تولید هموار سازد.


4- باید هرچه سریع‌تر با رونق تولید به اوضاع صادرات نیز سر و سامانی داده شود. اگر در حوزه تولید چون سال‌های اخیرکه کوتاه آمده‌ایم کوتاه بیاییم و ضعیف عمل نماییم، گرفتار دور باطل چون دهه‌های گذشته شده‌ایم. متکی بودن به نفت همه درد کشور ما در این 40 سال اخیر بوده است. همه دولت‌ها که در این 40 ساله اخیر روی کار آمده‌اند شعارشان برای تأمین منابع مالی کشور؛ کم کردن وابستگی کشور به فروش نفت بوده است! آیا واقعاً دولت‌ها برای تحقق شعارمذکور قدم‌ها و گام‌های مؤثری برداشته‌اند؟ متاسفانه پاسخ منفی است. اگر در این زمینه همه دولت‌های روی کارآمده پس ازانقلاب، هرکدام 20 درصد از وابستگی کشور به نفت را کاهش داده بودند ما امروز شاهد؛ سبقت واردات، کاهش صادرات، ضعف تولید، سقوط ارزش پول ملی، تعطیلی‌های کارخانجات، رکود اقتصادی، بیکاری‌ها، گرانی‌های افسار گسیخته، تورم‌ها، فسادها، اختلاس‌ها، ارتشاها و... نبودیم!


5- برای آن که امروز از جنگ اقتصادی تحمیلی سربلند بیرون آییم چاره‌ای نداریم روی پای خود بایستیم. از دشمنان تمنایی نداشته باشیم و چشمان ما دنبال دست آلوده آنان نباشد. باید به دنبال رونق و قوی کردن تولید در کشورباشیم و ضعف‌های 40 ساله را خاصه دردودهه اخیر با جدیت برطرف و جبران نماییم. باید تنبلی، سستی، خستگی و تن پروری را کنار گذاشت و به شدت کارکرد و کار. رونق تولید شدنی است اگر دست رانت خواران و ویژه خواران کوتاه شود و اگر دولت فعلی با مردم صادق باشد و شکست‌های اقتصادی خود را توجیه ننماید و جوانان این مرز و بوم را چون رهبرمعظم انقلاب باور داشته باشد؛ شرائط و زمینه‌های رونق تولید مهیاست. اگر دولت امید ازشعار و ارائه آمار غیر واقعی دست بردارد، دست چپاولگران به بیت المال را کوتاه و به دستگاه قضا معرفی نماید و چشمانش به دست دشمنان نباشد؛ موانع رونق تولید مرتفع و تولید شکوفا می‌شود.


6- قطعاً با توجه به ظرفیت‌های داخلی و ملی و رقابتی کردن عرصه تولید و پای بند بودن نهادهای حاکمیتی و نظارتی از دولت گرفته تا مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه، شعار امسال قابل تحقق است و می‌تواند در بهبود شرائط اقتصادی جامعه مثبت ارزیابی گردد و موجبات؛ مقاوم سازی اقتصاد کشور، رقابتی کردن عرصه خدمات تولیدی، جمع کردن بساط اختلاس‌ها، ارتشاها، دزدی‌های کلان و نجومی، کارآفرینی، اشتغالزایی، رفع تورم و گرانی‌های لجام گسیخته، قابل تحمل نمودن تحریم‌ها، انسجام داخلی و امنیت ملی و اعتماد عمومی را فراهم سازد و نوید بخش رهایی مردم از فقر و فلاکت‌های اقتصادی باشد. ان شاءالله.


انتهای پیام/4071/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب