دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
هر ایرانی به‌ طور میانگین 5 حساب بانکی دارد

این همه حساب بانکی به چه کار می‌آید؟

هر ایرانی به‌ طور میانگین 5 حساب بانکی دارد. این تعداد حساب بانکی که مشخص نیست به چه کار می‌آید، گاه برای عده‌ای زمینه سوء استفاده را فراهم کرده‌ است.
کد خبر : 37081

به‌ گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، چند روز پیش رئیس سازمان بازرسی کل کشور از شناسایی فردی خبر داد که با افتتاح حدود سه هزار حساب قرض‌الحسنه و دریافت حدود سه هزار کارت بانکی، پول را بین حساب‌های مختلف جا به جا کرده و از این طریق در مدت کوتاهی 40 میلیارد ریال فساد مالی انجام داده است.


بر اساس آخرین آمار اخذ شده از بانک‌ها و موسسات اعتباری در پایان تیر ماه سال جاری، کل حساب‌های بانکی بالغ بر 410 میلیون و 661 هزار و 216 حساب است که این تعداد شامل حساب‌های متعلق به اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی و خارجی است.


از این تعداد 372 میلیون و 102 هزار و 60 حساب دارای شماره ملی یا شناسه ملی و یا شماره فراگیر اتباع خارجی هستند و تعداد حساب‌های بانکی فاقد شماره ملی، شناسه ملی یا شماره فراگیر اتباع خارجی 38 میلیون و 559 هزار و 156 حساب است.


این اطلاعات نشان می‌دهد هر نفر ایرانی یا خارجی ساکن ایران به‌ طور میانگین بیش از 5 حساب بانکی دارد، حساب‌هایی که بعضا بی‌استفاده بوده و یا برای سودجویی افتتاح شده‌اند.


مدیرعامل سابق بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در همین ارتباط به خبرنگار آنا گفت: تا پیش از این هیچ محدودیت و پارامتری برای تعداد حساب‌های افراد وجود نداشت و هر فردی در هر بانکی به‌صورت نا محدود امکان افتتاح حساب داشت. ضمن اینکه بانک‌ها به‌ دنبال جذب حداکثری سرمایه‌ها بودند و به‌همین دلیل منعی برای افتتاح حساب نداشتند.


غلامرضا مصطفی‌پور با بیان اینکه به دلیل لجام‌ گسیختگی ایجاد شده در حساب‌ها، در قانون مبارزه با پول‌شویی مقرر شد بانک‌ها فقط از طریق شماره ملی اقدام به‌ افتتاح حساب کنند، گفت: اما این قانون هم نتوانست محدودیتی در تعداد افتتاح حساب‌ها ایجاد کند.


این مدیر سابق بانکی افزود: اخیر مقرر شده است افتتاح حساب‌ها محدودتر شده و هر فرد با شماره ملی خود از هر نوع حساب بانکی تنها یک حساب داشته باشد. البته این افتتاح حساب باز هم مربوط به هر بانک است و افراد همچنان می‌توانند در بانک‌های مختلف افتتاح حساب کنند.


مصطفی‌پور افتتاح حساب‌های متعدد را توجیه‌ناپذیر دانست و اظهار کرد: افرادی که عملکرد بانکی متعادل و معقولی دارند، نیاز به تعدد حساب ندارند در حالی که افراد متخلف و سودجو به‌دنبال افتتاح حساب‌های مختلف هستند.


وی درباره تخلفات انجام شده در پی تعدد حساب‌های بانکی نیز گفت: به‌ طور مثال سقف دریافت پول از بانک در روز 15 میلیون تومان است، اما بعضی افراد برای پول‌شویی تعداد حساب‌های زیادی دارند تا بتوانند در یک روز بیش از سقف مجاز، پول برداشت کنند.


به گفته او، برخی با افتتاح حساب‌های مختلف، تسهیلات متعددی را دریافت کرده و در نظام بانکی اختلال ایجاد می‌کنند.


مدیرعامل اسبق بانک قرض‌الحسنه مهر ایران تاکید کرد: به دلیل الکترونیکی بودن معاملات بانکی کشورهای پیشرفته و امکان رصد معاملات بانکی، معمولا افراد در دنیا یک حساب دارند، در حالی که در کشور ما برخلاف این جریان است و هر فرد برای هر کاری یک حساب بانکی دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب