ما در برابر حملات نظام سلطه عقبنشینی نمیکنیم
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه بینالملل خبرگزاری آنا، «نیکلاس مادورو» در مصاحبه اختصاصی با شبکه هیسپان تیوی به سؤالاتی درباره موضوعات مختلف پاسخ داد. در ادامه مشروح این مصاحبه را میخوانید.
دونالد ترامپ درخصوص ونزوئلا مواضعی افراطی، نابخردانه و نامطلوب اختیار کرده است
هیسپان تیوی: مایلم این گفتوگو را با آنچه دوشنبه هفته پیش در آمریکا رخ داد آغاز کنم. رئیس جمهور آمریکا در جمع گروهی از مخالفان دولت شما درخصوص بحران سیاسی ونزوئلا صحبت کرد. ترامپ در بخشی از نطق خود مدعی شد که همه گزینهها ازجمله گزینه نظامی علیه ونزوئلا روی میز است. سخنان ترامپ را چگونه ارزیابی میکنید؟
مادورو: پیش از هر چیز باید بگویم که این سخنان و تهدیدها موجب خشم مردم ونزوئلا میشود. تمامی نظرسنجیها حاکی از آن است که بیش از 90 درصد مردم ونزوئلا هرگونه دخالت نظامی یا تهدید حمله نظامی علیه ونزوئلا را رد میکنند. به عبارت دیگر کشور ما در برابر سخنان دونالد ترامپ موضعی متحد دارد. من معتقدم که دونالد ترامپ درخصوص ونزوئلا مواضعی افراطی، نابخردانه و نامطلوب اختیار کرده است. خواسته واقعی وی به زانو درآوردن ونزوئلا است. مسئله ترامپ دموکراسی، بحران انسانی و یا ارسال کمکهای بشردوستانه نیست، بلکه ثروت، نفت، طلا، گاز، مواد معدنی استراتژیک و همچنین منابع آبی ونزوئلا مورد نظر وی است. مشکل وی این است که ونزوئلا برای ایجاد مدل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خود قدرت بزرگی دارد و در برابر نظام سلطه مقاومت میکند؛ بنابراین من این تهدید را کاملاً رد میکنم. بهعلاوه، به نظر من روش ترامپ درواقع نوعی روش غیرمعمول و نفرتانگیز برای شروع مبارزات انتخاباتی پیش از آغاز کارزار انتخاباتی در آمریکا است.
دونالد ترامپ دوشنبه مبارزات انتخاباتی خود را از فلوریدا شروع کرد. او در آنجا در پی کسب آرا بود. او در تمام نظرسنجیها عقب است و همه میگویند که هر کاندیدایی از سوی حزب دموکرات معرفی شود میتواند 10 درصد از وی در نظرسنجیها پیشی بگیرد. او مستأصل است و گمان میکند با ایده حمله به ونزوئلا، کوبا و یا نیکاراگوئه و با استفاده از گفتمان جنگ سرد میتواند اوضاع را به نفع خود تغییر دهد؛ اما درواقع، همه این کارها ممکن است نتیجه عکس بدهد.
نئولیبرالیسم تنها در خدمت طبقه بورژوا است
هیسپان تیوی: در حال حاضر ما شاهد افول جریان ترقیخواه در منطقه آمریکا لاتین ازجمله برزیل، آرژانتین و اکوادور هستیم. آیا ونزوئلا و قاره آمریکا تاب تحمل در برابر زورگوییهای واشنگتن را دارند؟
مادورو: قاره آمریکا در تمام طول قرن 19 میلادی در برابر دخالتهای خارجی مقاومت کرده است. در قرن 20 نیز که آمریکا حکومتهای خودکامه را بر منطقه آمریکای لاتین تحمیل میکرد، شاهد ایستادگی بسیاری از کشورها ازجمله ونزوئلا بودیم. ما در برابر دیکتاتوریهایی که دههها با حمایت آمریکا بر این منطقه تحمیل شدند مقاومت کردهایم که ازجمله آن به دیکتاتوری پینوشه در شیلی میتوانم اشاره کنم. البته ما اکنون در قرن 20 زندگی نمیکنیم. ما قرن 21 را با امیدی بزرگ و رهبری جدیدی شروع کردیم. من مطمئن هستم در پس مقاومت ونزوئلا و پیروزی کشورهای آلبا (اتحاد بولیواری برای مردم آمریکا) و نیز شکست قدرتهای افراطی، موج جدیدی از جریانهای ترقیخواه در آمریکای لاتین شکوفا خواهد شد. ما دوران سختی را سپری میکنیم. در دورانی به سر میبریم که امپریالیسم سلطه خود را در برخی کشورها تحمیل کرده اما اینها جایگزین مناسبی برای حکومتهای ترقیخواه محسوب نمیشوند. نئولیبرالیسم و دونالد ترامپ چه تحفهای برای ارائه به مردم آرژانتین در چنته دارد؟ آیا چیزی جز خصوصیسازی بیشتر دارند؟ آیا چیزی بیش از کاستن حقوق اجتماعی دارند؟ آیا چیزی بیش از کاستن حقوق مستمریبگیران دارند؟ نئولیبرالیسم چه پیشرفتی به مردم ارائه میدهد؟ هیچ! ارمغان نئولیبرالیسم و راست افراطی برای برزیلیها چیست؟ هیچ! آنها تنها در خدمت طبقه بورژوا هستند. به همین دلیل، لازم است که در برابر آنها مقاومت کرد. مقاومت ما بر پایه امید در این منطقه پایهگذاری شده است.
مردم ونزوئلا باید بتوانند از طریق گفتگو و دموکراسی مشکلات خود را به دست خود مرتفع کنند
هیسپان تیوی: آیا تهدید نظامی آمریکا علیه ونزوئلا واقعی بوده و یا تنها بلوفی است تا شما را مجبور به استعفا از مقام ریاست جمهوری کند.
مادورو: هر بار که نظام سلطه آمریکایی کشوری را تهدید میکند، باید آن را جدی گرفت. هیچ دلیلی برای جدی نگرفتن این تهدیدها وجود ندارد. ما مشغول آماده کردن مردم و نیروهای مسلح هستیم. بهتازگی یک مانور نظامی پنجروزه داشتیم. ونزوئلا تسلیحات قدرتمندی در اختیار دارد که از طریق چین و روسیه به دست آورده است. ما تمام نیروهای مسلح خود را روزآمد کردهایم و نیروهای شبهنظامی مردمی را گسترش دادهایم. تا آوریل (اردیبهشت) تعداد این نیروها به 2 میلیون نفر میرسد؛ و این آمادهسازی را بهصورت جدی پیگیری میکنیم تا بتوانیم از مرزهای خود و تمامیت ارضی کشور حراست کرده و اگر روزی اقدام جنونآمیزی از سوی دشمنان ما سر زد، بتوانیم از صلح و استقلال خود دفاع کنیم. ما ترسی به دل راه ندادهایم و با آرامش مشغول آماده کردن خود هستیم. معتقدیم از این طریق میتوانیم صلح و آرامش را در کشور فراهم کنیم. این آمادهسازی زمینه لازم را فراهم میکند تا مردم ما بتوانند از طریق گفتگو و دموکراسی مشکلات خود را به دست خود مرتفع کنند.
کاخ سفید توسط کسانی که به برتری نژادی معتقد هستند، اداره میشود
هیسپان تیوی: آمریکا همچنین به دنبال از بین بردن انقلاب بولیواری است. در این خصوص باید موارد مشابهی را که بهخصوص در قاره آمریکا رخ داده در نظر داشت.
مادورو: همینطور است. این هدف راستهای افراطی آمریکا است که در آن کشور قدرت فراوانی هم دارند. به اعتقاد من، کاخ سفید توسط «کو کلاکس کلنها» اداره میشود، یعنی توسط کسانی که به برتری نژادی معتقد هستند. آنها معتقدند که از دیگران برترند. آنها با نبش قبر «دکترین مونرو»، آن را دوباره زنده کردهاند. دکترینی که میگوید قاره آمریکا برای آمریکاییهاست؛ یعنی آنها بر این باورند که همه منطقه آمریکای لاتین و ثروتهای آن متعلق به آمریکا است. آنها این دکترین منفور را که از دل قرن نوزدهم و بیستم سر برآورد و به نظر میرسید برای همیشه مدفون شده است دوباره احیا کرده و آن را در تمام قاره آمریکا اجرایی کردند. در این زمینه، واشنگتن کاراکاس را در رأس حملات خود قرار دادهاند، چراکه بر این باورند با نابودی انقلاب ونزوئلا دوباره خواهند توانست تمام منطقه را مستعمره خود کنند. مستعمره کردن کشورها راهبرد آمریکا در آمریکای لاتین است. ما تا به حال در برابر آنها ایستادگی کردهایم. انقلاب ما نقاط قوت اخلاقی، سیاسی و نظامی خود را دارد. ما از تواناییهای خود در سطح ملی و بینالمللی استفاده میکنیم. از نظر ما، تمامی حملاتی که علیه ونزوئلا صورت میگیرد درواقع یک نوع آزمون است و من معتقدم ما از این آزمون قدرتمندتر خارج خواهیم شد. من به این مطلب باور دارم.
اقدامات کلمبیا شوی تبلیغاتی برای پنهان کردن فتنه است
هیسپان تیوی: بهزودی قرار است در شهر مرزی «کوکوتا» در کلمبیا که آنسوی مرز ونزوئلا است، کنسرت موسیقی برگزار شود. رؤسای جمهور برخی از کشورها اعلام کردهاند که در این کنسرت شرکت میکنند. «سباستین پینیرا»، رئیس جمهور شیلی اعلام کرد که قرار است پس از این کنسرت کمکهای بهظاهر انساندوستانه را به ونزوئلا ارسال کند. آیا فکر میکنید این سناریویی برای تحریک مردم باشد.
مادورو: من فکر میکنم این یک شوی تبلیغاتی برای پنهان کردن فتنه باشد. چند وقت پیش «ایوان دوکه»، رئیس جمهور کلمبیا به کاخ سفید رفت و پس از دیدار با مقامات آمریکایی رفتار او جسورانهتر شد. او دستور دارد که ونزوئلاییها را تحریک کند. ایوان دوکه کلمبیا را به پایگاه تحریکات علیه ونزوئلا تبدیل کرده است. او در کشورش کنسرتی را ترتیب داده و عدهای از هنرمندان بینالمللی را نیز دعوت کرده است. این هنرمندان باید بدانند که قسمتی از تحرکات علیه ونزوئلا هستند. این تحرکات بناست به بهانه ارسال کمکهای بشردوستانه به کشور ما صورت بگیرد. ما تدابیری خواهیم اندیشید که همهچیز در آرامش صورت بگیرد. امیدوارم و از خدا میخواهم این قضیه در حد یک کنسرت باقی بماند. در ونزوئلا هم هنرمندان و جریانهای فرهنگی قرار است در پل مرزی «تندیتا» و پل «سیمون بولیوار»کنسرتهای بزرگی برگزار کنند. همینطور قرار است ما برای کلمبیا کمکهای بشردوستانه ارسال کنیم. مقرر شده پزشک، پرستار و دارو برای کلمبیاییها به مرز بفرستیم. همچنین 20 هزار بسته حمایتی که شامل 20 قلم جنس است به مرز کلمبیا ارسال میکنیم. این یک کمک بشردوستانه واقعی برای مردم کلمبیا است و امیدوارم که این دو کنسرت هم در آرامش برگزار شود. امیدوارم بتوانیم تمام تحرکاتی را که از سوی کلمبیا صورت میگیرد، خنثی کنیم.
کودتا در ونزوئلا صورت نگرفته، چون نیروهای مسلح ما در اخلاق و دکترین و استراتژی خود منسجم هستند
هیسپان تیوی: بعد از اینکه محاصره اقتصادی علیه دولت شما شروع شد، کشورهای خارجی فکر میکردند مردم و نیروهای نظامی علیه شما اقدامی انجام خواهند داد. درواقع برخی از کشورها بهطور مستقیم از نیروهای مسلح کشور شما خواستند که شما را به رسمیت نشناسند. چرا چنین اتفاقی نیفتاد؟ من این سؤال را بهطور صریح از شما پرسیدم چراکه خیلی از خبرنگاران خارجی که به ونزوئلا آمدهاند گمان میکنند که بهزودی نیروهای مسلح علیه شما اقدام خواهند کرد.
مادورو: این اتفاق صورت نگرفته چون نیروهای مسلح ما در اخلاق و دکترین و استراتژی خود منسجم هستند. آنها به قانون اساسی پایبند هستند. نیروهای مسلح ونزوئلا من را بهخوبی میشناسند. آنها میدانند که من فردی مردمی و از جنس خود آنها بوده از مدارس آمریکایی به ونزوئلا نیامدهام. نیروهای مسلح ونزوئلا میدانند که من از جریانهای دانشآموزی و کارگری آمدهام و یک ونزوئلایی واقعی هستم. آنها میدانند که از من مکتب هوگو چاوز آمدهام و طی سالهایی که در مسند قدرت بودهام نهتنها به پیشرفت کشور اندیشیدهام، بلکه به نظامیان نیز توجه داشتهام. من و نظامیان وحدت اخلاقی و روحی عمیقی داریم. نیروهای مسلح ما آماده دفاع از کشور هستند. آنها انسانهای باوجدانی هستند. آنها از اینکه دونالد ترامپ از ایشان خواسته من را بهعنوان فرمانده کل قوا به رسمیت نشناسند، بسیار خشمگین هستند. این احساس خشم در تمامی پایگاههای نظامی ما احساس میشود و نظامیان ما در بیانیهای که وزیر دفاع ونزوئلا صادر کرد این خشم را ابراز کردند. این بیانیه عمق تعهد نظامی و انقلابی نیروهای مسلح ونزوئلا را نشان داد.
مردم ونزوئلا شکست ناپذیر هستند/ ما در برابر حملات نظام سلطه رشد میکنیم
هیسپان تیوی: چرا مردم علیه دولت شما نشوریدند؟ این سؤال را از این بابت میپرسم که در ونزوئلا شرایط اقتصادی بحرانی است.
مادورو: قدرت مردمی ما بسیار نظاممند است. بیش از 40 هزار شوراهای محلی و بیش از 3 هزار کلانمحله داریم. ما کمیتههای محلی تأمین کالا داریم که 6 میلیون خانواده زیر پوشش آنها هستند. 80 درصد خانوادههای ونزوئلایی از خدمات این کمیتههای مردمی استفاده میکنند. ما سامانهای داریم به نام کارت میهن که به بیش از 18 هزار ونزوئلایی خدمات ارائه میدهد. سیاستهای آموزشی، فرهنگی بهداشتی و مسکنی داریم که در خدمت اکثریت مردم است. ما توانستیم طرح اعطای مستمری به تمام سالمندان را بهصورت 100 درصد اجرا کنیم. در این طرح، مردان بالای 60 سال و زنان بالای 55 سال مستمری دریافت میکنند. هنوز خیلی کارها هست که باید انجام دهیم. به اعتقاد من همچنان از شرایط کمال دور هستیم. ما قدرت مردمی بزرگی داریم و من این مردم را «نامرئیها» مینامم. میدانید چرا؟ چونکه رسانههای غربی و شبکههای اجتماعی آنها را نمیبینند. در اینجا مردم هر روز در حمایت از دولت تظاهرات میکنند اما در مطبوعات غربی پوشش داده نمیشود. هر بار که مخالفان تظاهرات میکنند (با اینکه گردهمایی ما چندین برابر آنها است) اما شبکههایی مانند بیبیسی، سیانان، انبیسی، فاکس نیوز فقط گوشهای از آن را نشان میدهند. به همین خاطر ما نامرئی هستیم. البته شکستناپذیر هم هستیم. از 25 انتخابات برگزارشده در چند سال اخیر، ما برنده 23 انتخابات بودهایم. این اقبال مردمی اتفاقی نبوده است. در طول یک و نیم سال گذشته، انتخابات شهرداریها را بردهایم. 307 شهردار از کل 335 شهردار انتخابشده در ونزوئلا از حزب ما بودهاند. در انتخابات فرمانداریها، 19 فرماندار از 23 فرماندار که با رأی مردم انتخاب شدهاند، از حزب دولت بودهاند. با 68 درصد آرای مأخوذه، انتخابات ریاست جمهوری را بردیم. ما مشروعیتی حقیقی داریم. «چاوزیسم» یک حقیقت در ونزوئلا بوده و یک نیروی انکارناپذیر است. ما در برابر حملات نظام سلطه رشد میکنیم. ما عقب نمینشینیم و رو به جلو پیش میرویم. من عقیده دارم که چاوزیسم که در دوم فوریه (13 بهمن) حضور بیستساله خود در قدرت را جشن گرفت، میتواند سالیان سال زمام امور کشور را حتی بعد از نیکلاس مادورو در دست داشته باشد. مشکل نظام سلطه با ما، یک فرد نیست. مشکل آنها حرکت تاریخی و نیروی مردمی ماست. مشکلی آنها سرنوشتی است که ما مستقلاً برای خود رقم زدهایم. چاوزیسم و انقلاب بولیواریایی این ظرفیت را دارد که برای مدت متمادی کشور را اداره کند.
هیسپان تیوی: از شما اجازه میخواهم که مقداری از موضوعات سیاسی فاصله گرفته و در مورد اقتصاد صحبت کنیم. در هفتههای اخیر افزایش قیمت متوقف شده و شاهد توقف عرضه دلار موازی در بازار بودهایم. همچنین آمارهایی وجود دارند که بیانگر کاهش قیمتها هستند. آیا رقم خوردن این موضوعات، نشانگر اقدامات دولت بوده و مردم باید منتظر اتفاقات خوشی از این منظر باشند.
مادورو: ما سال گذشته گفتیم که از دسامبر (آذر) اقدامهای مالی و پولی را بهمنظور متوقف ساختن حمله دلار موازی یا در واقع دلار جنایتکار در حال انجام داریم. این اقدامات موفقیتهای مقطعی را به همراه داشته است اما هنوز به پیروزی نهایی نرسیدهایم. این موفقیتهای مقطعی جلوی رشد ابر تورم را گرفته است. ما در چندین جبهه در حال انجام اقدامهایی هستیم تا از ملت در این زمینه حمایت کنیم. جبهه اول ایجاد اشتغال است. درواقع ثبات در ایجاد اشتغال و حمایت از آن به اقتصاد ونزوئلا کمک شایانی خواهد کرد. سال گذشته را با نرخ اشتغالزایی 1.6 درصد به اتمام رسانیدیم که نرخ خوبی برای اشتغالزایی محسوب میشود. این آمار بدین معنی بوده که کیفیت مشاغل در حال بهبود است. همچنین در حال کار در مورد حمایت ویژه از درآمدها هستیم. بیش از 8 میلیون ونزوئلایی هرساله یارانههای دولتی دریافت میکنند و همچنین برنامه داریم یارانههای ویژهای نیز به آنها پرداخت کنیم. همچنین در جبهه پولی و مالی در حال انجام فعالیتهای خوب و مناسبی هستیم تا در سال جاری دو اتفاق مهم توأمان حادث شود. اولین اتفاق تلاش برای ثبات دموکراسی و آغاز مذاکرات ملی است تا مداخلهگرایی را شکست دهیم. همچنین در حوزه مالی نیز تلاش میکنیم تا بتوانیم نرخ مبادله ارزی را به ثبات رسانده و دلار جنایتکار (موازی) را از بین ببریم، همچنین قیمتها را ثابت نگه داشته و تورم را مهار کنیم تا به سمت رشد اقتصادی مطلوب حرکت کنیم.
آمریکا بیشترین ضرر را در جریان تحریم نفت ونزوئلا خواهد کرد
هیسپان تیوی: آیا تحریمهای وضعشده در هفتههای اخیر توسط آمریکا علیه صادرات نفت ونزوئلا شما را به سوی جستجوی بازارهای جدید هدایت خواهد کرد.
مادورو: کسی که از این اقدامها (تحریمهای نفتی) متضرر میشود خود دولت آمریکا است. بعد از تحریم خرید نفت برای آمریکاییها گرانتر تمام خواهد شد. نفت ونزوئلا نفتی باکیفیت و تا حدی ارزان است. حالا آمریکاییها باید در جای دیگری از دنیا دنبال نفت سنگینتر و گرانتر بگردند. این موضوع را رئیس جمهور آمریکا باید بداند؛ اما او را با گزارشهای فراوان فریب میدهند. آمریکاییها با این کار به خودشان ضرر میزنند. تحریمهای آمریکا برای ما مشکلاتی ایجاد میکند ولی ما از این شرایط عبور خواهیم کرد. این را مطمئن باشید نفت ونزوئلا در بازارهای بینالمللی خواهد بود و منابع حاصل از فروش را بهموقع دریافت میکنیم. به شما میگویم که شخصاً در حال کار بر روی برنامه احیای پدوسا (شرکت ملی نفت ونزوئلا) هستم که در روزهای آتی بیانیهای مهمی در این ارتباط ارائه خواهم کرد. مطمئن باشید ونزوئلا تولید نفت خود را افزایش خواهد داد.
اگر مجبور شویم که با شیطان مذاکره کنیم، آب مقدس روی خودمان میریزیم تا ما را حفظ کند و بعد با شیطان وارد مذاکره میشویم
هیسپان تیوی: جناب رئیس جمهور میخواهم به موضوع فشارهای آمریکا علیه ونزوئلا بازگردم. چند روز پیش شما فاش کردید که مذاکراتی با «الیوت آبرامز» نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا در جریان بوده است. آیا این مذاکرات همچنان انجام میپذیرد و کانال مذاکره همچنان باز است؟
مادورو: باید عرض کنم که دو دور مذاکره بین «خورخه آرهازا»، وزیر امور خارجه کشور ما و فرستاده آمریکا در امور ونزوئلا به همراه «کیمبرلی»، معاون وزارت امور خارجه آمریکا در نیویورک انجام گرفت. به شما میگویم از هر مذاکرهای استقبال میکنیم. اگر مجبور شویم که با شیطان مذاکره کنیم، آب مقدس روی خودمان میریزیم تا ما را حفظ کند و بعد با شیطان وارد مذاکره میشویم. بهمنظور جستجو برای صلح، برای گفتن حرفهایمان و ایجاد درک متقابل با هر کسی مذاکره میکنیم. نمیتوانم اطلاعات بیشتری بدهم اما امیدوارم که راههای گفتگو با دولت آمریکا باز بمانند. امیدوارم که نهتنها این راهها باز بمانند بلکه درک متقابل حقیقی به وجود بیاید. من همیشه این را گفتهام که به یک کلمه اعتقاد راسخ دارم، چه در دیپلماسی و چه در سیاست که با وجود تهاجمات و تفاوتهای فراوان که با دولت آمریکا داریم، اطمینان دارم که اگر من و دونالد ترامپ گفتگو کنیم و وی حقایق ونزوئلا را بشنود، اتفاقات مسیر دیگری را طی خواهند کرد. همیشه تلاش خواهم کرد تا اتفاقات مسیر خوبی بیابند؛ و این فقط از طریق گفتگو انجام خواهد شد.
اتحادیه اروپا دنبالهروی محض تهاجمات خصمانه دولت ترامپ علیه ونزوئلا است
هیسپان تیوی: تا چند روز آینده نمایندگانی از اتحادیه اروپا و اروگوئه به ونزوئلا میآیند. آیا شما آنها را میپذیرید و اینکه چه انتظارات و توقعاتی در این زمینه وجود دارند؟
مادورو: ما به هر کس که با احترام به اینجا بیاید خوشآمد میگوییم. اتحادیه اروپا یک گروه تماس و کمیسیون فنی دارد که اگر با احترام بیایند، مطمئناً با استقبال روبرو خواهند شد. بنده خودم شخصاً چندین بار در نشستها و دیدارهای مختلف با سفیر اتحادیه اروپا این موضوع را بیان کردهام که اتحادیه اروپا اشتباه ریشهای و اساسی در مورد ونزوئلا دارد. اشتباه بزرگ آنها این است که فقط صحبتهای راستیها (مخالفین) را میشنوند و تمام دروغهای گروههای راست را باور میکنند. وقتی شما بیانیهها و مواضع رسمی بروکسل را نگاه میکنید متوجه میشوید که تمام سناریوی راستیها و دولت دونالد ترامپ را تکرار میکنند. اتحادیه اروپا دنبالهروی محض تهاجمات خصمانه دولت ترامپ علیه ونزوئلا است و اگر یک روز ونزوئلا مورد تهاجم قرار گرفته و خشونت ایجاد شود، دستهای بروکسل دوباره به خون آغشته خواهد بود؛ همانطور که در مورد عراق، لیبی و سوریه این اتفاق افتاد. من همیشه هشدار دادهام که اتحادیه اروپا باید حقایق را در مورد ونزوئلا بشنود. این پیام من است که با جزئیات آن را بیان خواهم کرد. به نمایندگان اتحادیه اروپا خواهیم گفت که تصمیماتی که برخی از کشورهای این اتحادیه گرفتهاند، خلاف قانون اساسی ونزوئلا بوده و قوانین داخلی و دادگاه عالی را بیاعتبار میکند. مواضع اروپا موضعی ماجراجویانه است و آسیب جدی به حقوق بینالملل و چندجانبهگرایی میزند. در مورد اروگوئه، زمانی که نمایندگانشان به اینجا بیایند مورد استقبال قرار خواهند گرفت. با مکزیک ارتباطاتی در این زمینه داریم. همانطور که میدانید در «مونته ویدئو» بین دولتهای مکزیک، اروگوئه، بولیوی و 14کشور کارائیب تصمیم گرفته شد که مکانیسمی ایجاد شود. پیشبینی بنده این است که این ابتکار عمل موفق خواهد شد و در هر زمینهای که بتوانم کمک خواهم کرد.
معتقدم که قرن بیست و یکم قرن گفتگوی تمدنها است
هیسپان تیوی: آقای رئیس جمهور بهعنوان آخرین سؤال، همانطور که میدانید دفتر مرکزی هیسپان تیوی در تهران واقع شده است. ایران یکی از کشورهایی است که همیشه حامی انقلاب بولیواری ونزوئلا و مردم آن بوده است. همچنین کشورهای دیگری در منطقه خاورمیانه هستند که حمایت خود را از ونزوئلا نشان دادهاند. پیام شما به این دولتها و ملتها که از دولت شما و انقلاب بولیواری حمایت کردهاند چیست؟
مادورو: همیشه و مستمراً الطاف و حمایتهای دولتهای مسلمان دنیا را دریافت کردهایم. من از همه شما به خاطر الطاف و حمایتهایتان تشکر میکنم. حمایت ملتهای مسلمان بسیار بااهمیت است. سازمان کشورهای اسلامی که همیشه و مستمراً با ما بوده است و بهویژه حمایتهای مستمر و همیشگی از طرف جمهوری اسلامی ایران، رهبر این کشور آیتالله خامنهای و رئیس جمهور روحانی بسیار دلگرم کننده است. این حمایتهای روانی، دیپلماتیک و سیاسی را ارج مینهیم. انقلاب اسلامی ایران که اخیراً سالگرد چهلسالگیاش را برگزار کرده نیز شرایط مشکلی را تاکنون پشت سر گذاشته و نشان داده است که میتوان در مقابل استکبار ایستاد. ونزوئلا تمام این تهاجمات را پشت سر خواهد گذاشت. ما به بدخواهان درس بزرگی خواهیم داد و زندگی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خود را تقویت خواهیم کرد. همچنین ظرفیتهای دفاعی خود را تقویت خواهیم داد. بنده اطمینان دارم که در مبارزهای که انجام میدهیم پیروز میشویم و همیشه به ملت ونزوئلا گفتهام که این مبارزه فقط برای نجات ونزوئلا نیست بلکه مبارزهای است برای استقلال، عزت و احترام! مبارزهای است برای بشریت، مبارزهای است برای حقوق بینالملل، مبارزه برای ملتهایی است که میخواهند قرن بیست و یکم را با استقلال و حاکمیت خود پشت سر بگذارند. قرن کودتاها، لشکرکشیها، توپ و تانکها باید پشت سر گذاشته شوند. قرون نوزدهم و بیستم گذشتهاند. قرن حاضر نمیتواند قرن امپریالیسم و بردهداری جدید باشد. این قرن باید قرنی باشد که ما ملتهای آزاد با یکدیگر در توسعه و همکاری سهیم شویم. مثل ما و ملت ایران که خانه، مراکز بهداشتی و غیره میسازیم و در حال ساخت زندگی و آیندهمان هستیم. همیشه در ذهنم یک مفهوم را مدنظر دارم که از طرف ایران اشاعه داده شده است. من معتقد به گفتگوی تمدنها هستم. معتقدم که قرن بیست و یکم قرن گفتگوی تمدنها، گفتگوی فرهنگها و گفتگو و درک متقابل مذاهب است. قرن ملتها و گوناگونیشان است؛ و با تکیه بر تنوع و گفتگوها همهچیز به بهبود بشریت کمک میکند. قرن بیست و یکم قرنی نیست که امپریالیسم به ملتها دستور دهد که چه بکنند. استبداد و خودکامگی دیگر بس است. این قرن، قرن صداقت، خضوع و گفتگوی ملتهاست.
انتهای پیام/4093/ 4122/پ
انتهای پیام/