موقوفات کشاورزی با مشارکت شرکتهای دانشبنیان احیا میشود
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از سازمان اوقاف و امور خیریه، حجتالاسلام رضا صادقی با تبریک به مناسبت فرارسیدن فصل بهار و آغاز سال جدید با اشاره به نامگذاری سال ۱۳۹۸ توسط مقام معظم رهبری بهعنوان سال رونق تولید اظهار داشت: از صدر اسلام اقتصاد مردمی از طریق وقف شروعشده است و موقوفات در شکلگیری تمدن اسلامی و رفع نیازهای مردم در زمینههای مختلف تأثیرگذار بودهاند.
وی افزود: همواره در طول تاریخ وقف و موقوفات بهعنوان محرک اصلی در زمینههایی همچون؛ بهداشت و سلامت، آموزشوپرورش و... بوده است و این نشان از قدرت این نهاد اجتماعی است که برخاسته از مردم برای مردم و توسعه جامعه است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان در ادامه خاطرنشان کرد: موقوفات بهعنوان یکنهاد اقتصادی محسوب میشوند که باید با کار بر روی آنها در جهت تولید ثروت به نفع محرومین جامعه تلاش کرد و خوشبختانه اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان در سالهای گذشته توانسته است با احیای کاروانسراها، آبانبارها و دیگر موقوفات، اشتغال پایداری را در مناطق مختلف ایجاد نماید که این امر به اجرای نیت واقفان نیکاندیش آن موقوفات نیز منجر شده است و درواقع برکات این موقوفات در چندین زمینه به جامعه رسیده است و نشاندهنده آن است که چرا به موقوفات چشمه همیشه جاری میگویند و وقف را احسان ماندگار نامیدهاند.
وی بیان کرد: مطمئناً نهاد وقف برای حفظ دین و دیانت است ولی امروز مهمترین مسئلهای که خانوادههای ما را تهدید میکند نبود شغل است و از طریق حوزه علم و فناوری میتوان زمینه اشتغال جمع زیادی از جوانان را فراهم کنیم.
صادقی در ادامه یادآور شد: نهاد وقف باهدف بسترسازی برای تولید و ایجاد رونق اقتصادی با رویکرد تولید ثروت از طریق علم و فناوری بهعنوان یکی از ارکان مهم شکلگیری و توسعه اقتصاد دانشبنیان نقش مهمی را ایفا میکند که با همکاری و مشارکت جامعه دانشگاهی، نخبگان، خیرین نیکوکار و واقفان نیکاندیش مهیا میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان اضافه کرد: اقتصادی که بر اساس فناوری باشد، سودآورتر و پایدارتر است و مسیری که اقتصاد کشور را به جلو میبرد حوزه اقتصاد دانشبنیان است و اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان نیز در نظر دارد تا با ایجاد انجمنهای یاوران وقف و جذب مشارکت جامعه دانشگاهی و نخبگان و همچنین خیرین در سال جدید بتواند در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری(دامت برکات) در این راستا گامهای مهم و مؤثری بردارد.
وی با اشاره به اینکه ۶۰ درصد از موقوفات استان دارای کاربری کشاورزی هستند گفت: با توجه به اینکه در سالهای اخیر استان اصفهان درگیر خشکسالی بوده است بسیاری از موقوفات استان فاقد درآمد بودهاند و بر اساس برنامهریزیهای بهعملآمده اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان در سال جدید در نظر دارد با مشارکت شرکتهای دانشبنیان موقوفاتی که دچار خشکسالی شدهاند را احیا و در عین اینکه اجرای نیت واقف نیکاندیش آنان را مهیا نماید به ایجاد اشتغال نیز بپردازد.
صادقی به اجرای سیاستهای اقتصادی و رونق تولید و همچنین حمایت از اقشار ضعیف در جوار بقاع متبرکه و امامزادگان در سال جدید اشاره کرد و گفت: یکی از برنامههایی که مورد توجه اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان بوده است ایجاد بازارهایی در جوار اماکن متبرکه استان اصفهان با رویکرد حمایت از تولید، رونق اقتصادی و همچنین تحقق اقتصاد مقاومتی بوده است که این امر منجر به ایجاد اشتغال و همچنین درآمد پایدار برای این اماکن شده است و در سال جدید نیز این سیاست با برنامهریزی و جدیت بیشتر دنبال میشود.
انتهای پیام/4122/4090/ن
انتهای پیام/