دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بررسی علت افزایش قیمت پیاز؛

چرا قیمت پیاز از موز پیشی گرفت؟/ صادرات بی‌رویه یا تعطیلی میادین

قیمت یک کیلوگرم پیاز با ثبت رکورد 11 هزار تومان از یک کیلوگرم موز هم پیشی گرفت.
کد خبر : 369699

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، افزایش قیمت پیاز خبری کوتاه، اما سؤال‌برانگیز بود، قیمت پیاز به مرز 11 هزار تومان رسید. این درحالی‌ است که قبل از شروع تعطیلات نوروز تمام نهادهای مربوط از تأمین کالاها و مواد غذایی مورد نیاز مردم در شب عید خبر می‌دادند.


قیمت پیاز از مرز 11 هزار تومان در روزهای ابتدایی سال 98 گذشت که حکایت از بی‌مدیریتی و بی‌تدبیری مسئولان ذی‌ربط در این مسئله دارد.


با مقایسه قیمت پیاز و موز وارداتی درمی‌یابیم که قیمت پیاز از موز هم پیشی گرفته است. حکایت چیست؟


اسدالله کارگر رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، افزایش قیمت پیاز در بازار را تأیید کرده و گفته بود: صادرات این محصول دلیل اصلی گرانی پیاز است.


محمد فامیل‌متقی، رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار همدان نیز درباره افزایش قیمت پیاز با اشاره به کاهش میزان کاشت پیاز در سال 97 نسبت به سال گذشته‌ گفته بود: کاهش کاشت و از طرفی صادرات بی‌رویه و مدیریت‌نشده این محصول به خارج از کشور، سبب افزایش قیمت شده است.


درحالی‌ که یک مقام مسئول در اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، صادرات را علت افزایش قیمت پیاز در بازار می‌داند، مسئولین دولتی در جهاد کشاورزی علت افزایش قیمت پیاز را تقارن با روزهای تعطیل ابتدای سال و باز نبودن میادین میوه و تره‌بار می‌دانند.


محمدرضا سارولر مسئول ارتباط با رسانه‌های وزارت جهاد کشاورزی روز گذشته با اشاره به تعطیل بودن میادین میوه و تره‌بار گفته بود: نبود امکان انتقال بار پیاز به میادین میوه و تره‌بار به علت تعطیل بودن، دلیل اصلی گرانی پیاز است و درحالی‌که واحدهای صنفی پیازهای موجود از 28 اسفند را به فروش می‌رسانند و با باز شدن میادین میوه و تره‌بار و انتقال بار طی دو روز آینده قیمت محصولات ازجمله پیاز متعادل خواهد شد.


نکته مهم در اظهارنظر این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش قیمت پیاز تعطیلی میادین است اما با بررسی علت افزایش قیمت پیاز در می‌یابیم که این افزایش قیمت قبل از تعطیلات عید و ورود به ایام نوروز صورت گرفته است.


طی هفته پایانی سال 97 قیمت سیب‌زمینی و پیاز افزایش‌یافته بود و گفته می‌شد که کمبود مقطعی عامل این نوسانات در بازار بوده است؛ درباره این موضوع حسین اصغری مدیرکل دفتر محصولات جالیزی وزارت جهاد کشاورزی با تأیید این موضوع در 29 اسفند 97 از آغاز برداشت سیب‌زمینی و پیاز از استان‌های تولیدی و کاهش قیمت در آینده خبر داده بود.


بر این اساس افزایش قیمت پیاز با گذشت زمان و باز شدن میادین میوه و تره‌بار حل نخواهد شد، چراکه این افزایش قیمت دلیل دیگری به‌غیر از باز نبودن میادین و نبود انتقال بار پیاز به مراکز فروش دارد و آن‌ هم نبود نظارت بر صادرات این محصول و مدیریت توزیع آن در سطح کشور است.


پیش‌ از این هم محصولات و کالاهای مختلفی در بازار به علت بی‌تدبیری بخش دولتی در تأمین و یا مدیریت توزیع کمیاب شد. نمونه این بی‌تدبیری را در کمیاب شدن رب گوجه‌فرنگی آن‌ هم به علت صادرات این محصول به کشورهای همسایه برای کسب سود بیشتر شاهد بودیم.


مسئولان ذی‌ربط باید پاسخ‌گو باشند که چرا توانایی مدیریت کالاهای و مواد غذایی اساسی مردم را ندارند.


انتهای پیام/4092/ن


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۳
۰
سیب زمینی هم خیلی گران شده است .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۰۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۹
۰
درحالی‌ که یک مقام مسئول در اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، صادرات را علت افزایش قیمت پیاز در بازار می‌داند، مسئولین دولتی در جهاد کشاورزی علت افزایش قیمت پیاز را تقارن با روزهای تعطیل ابتدای سال و باز نبودن میادین میوه و تره‌بار می‌دانند.

کافیه یه سرچ بکنید ببنید صادرات به کشورهای همسایه دلیل اصلی گرانی پیاز است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۸
۰
پیاز گرونه مرغ گرونه گوشت گرونه سیب زمینی گرونه کاهو هم که گرونه خب بگید ما چی بخوریم نکنه توقع دارید فتوسنتز کنیم تا زنده بمونیم ؟دیگه با گرونی کاهو و خیار و گوجه و صیفی جات حتی نمیشه گیاه خور شد !
گوشتیران
قالیشویی ادیب