جهان گستاخی ترامپ را درباره جولان اشغالی محکوم کرد
گروه بینالملل خبرگزاری آنا: شب گذشته بود که دونالد ترامپ در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت که «بعد از 52 سال، اکنون وقت آن فرارسیده است که واشنگتن بلندیهای جولان را که اهمیت اساسی، راهبردی و امنیتی برای ثبات منطقه دارد بهعنوان بخشی از خاک اسرائیل به رسمیت بشناسد».
این توئیت ترامپ بهدنبال سفر «مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا به سرزمینهای اشغالی منتشر شد. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز در کنفرانس خبری مشترک با پمپئو در قدس اشغالی گفته بود که مجامع جهانی باید جولان اشغالی را بخشی از رژیم صهیونیستی بدانند.
نتانیاهو همچنین از ائتلافی قوی با آمریکا در دولت کنونی خبر داد و از تصمیمات ترامپ درباره به رسمیت شناختن قدس بهعنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و خروج از برجام و اعمال مجدد تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران حمایت کرد.
علاوه بر این، دولت سوریه اظهارات «لیندسی گراهام»، سناتور آمریکایی را که چند روز پیش به سرزمینهای اشغالی سفر کرده و از لزوم به رسمیت شناختن حق حاکمیت برای رژیم صهیونیستی بر جولان ازسوی آمریکا سخن گفته بود، محکوم کرده است.
نتانیاهو از خوشخدمتی ترامپ تشکر کرد
بهدنبال توئیت ترامپ، نتانیاهو در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «در زمانی که ایران تلاش میکند از سوریه بهعنوان نقطه آغازین نابودی اسرائیل استفاده کند، از اقدام شجاعانه ترامپ در دادن حق حاکمیت به اسرائیل برای ارتفاعات جولان تشکر میکنم».
بعد از این توئیت، نتانیاهو با رئیس جمهور آمریکا تلفنی صحبت و از وی بهدلیل این اقدامش تشکر کرد و گفت: «ترامپ بهخوبی نام خود را در تاریخ ثبت کرد».
طبق قوانین بینالمللی جولان بخشی از خاک سوریه است
این درحالی است که رژیم صهیونیستی از جنگ 1967 به بعد حدود هزار و 200 کیلومتر از بلندیهای جولان سوریه را اشغال کرده است و برای اینکه آن را اشغال کند، در 1981 آن را علنی اعلام کرد. با وجود این، مجامع جهانی این اقدام را محکوم میکنند و معتقدند 510 کیلومتر مربع کنونی در خاک سوریه و حدود هزار و 200 کیلومتر از بلندیهای جولان که به اشغال صهیونیستها درآمده، متعلق به خاک سوریه است.
طبق قوانین بینالمللی، جولان پیش از اشغال بخشی از خاک استان قنیطره سوریه بود و قطعنامه 242 سال 1967 میلادی شورای امنیت سازمان ملل متحد بر لزوم خروج نیروهای اشغالگر صهیونیست از آنجا تأکید میکند.
در 6 اکتبر 1973 (14 مهر 1352) سوریه و مصر با همکاری اردن و عراق جنگ گستردهای با نام «جنگ اکتبر» را علیه رژیم صهیونیستی آغاز کردند که تا 24 همان ماه ادامه یافت ولی به تغییر خاصی از لحاظ ژئوپلیتیکی منجر نشد. رژیم صهیونیستی و سوریه در 1974 میلادی با میانجیگری سازمان ملل متحد توافقنامهای را در زمینه لزوم خروج نیروهای اشغالگر از منطقه خلع سلاح در بلندیهای جولان امضا کردند.
صهیونیستها در برخی مواقع این منطقه اشغالی را ابزار فشار علیه سوریه قرار دادهاند و موضوع «آزادی جولان در برابر صلح در سوریه» را مطرح کردهاند؛ ولی در سالهای اخیر تأکید میکنند که بهدلیل جنگ جاری در سوریه و حضور نیروهای ایرانی حامی دمشق، نیاز به حفظ این منطقه راهبردی زیر نظر تلآویو حس میشود.
** جهان اظهارات ترامپ را محکوم کرد **
سازمان ملل متحد: اشغالگری صهیونیستها بر جولان قانونی نیست
«فرحان حق»، معاون سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد در واکنش به اظهارات ترامپ گفت: «موضع سازمان ملل متحد بعد از اظهارات رئیس جمهور آمریکا درباره جولان هرگز تغییر نمیکند».
وی افزود: «طبق قوانین بینالمللی اشغالگری صهیونیستها بر جولان سوریه قانونی نیست».
اتحادیه عرب: اظهارات ترامپ درباره جولان نامعتبر است
یک منبع عالیرتبه اتحادیه عرب درباره دعوت ترامپ برای به رسمیت شناختن جولان اشغالی بهعنوان بخشی از خاک سرزمینهای اشغالی گفت: «این اقدام و دعوت ترامپ نامعتبر است و اتحادیه عرب بهزودی موضع قاطعی در قبال آن اتخاذ خواهد کرد».
این منبع افزود: «این اقدام ترامپ از اساس باطل است و هیچ تطابقی با قطعنامههای سازمان ملل متحد ندارد که تأکید میکنند بلندیهای جولان اشغال شده است».
وی تصریح کرد: «هرگونه بیانیه و هر اقدامی برای الحاق جولان اشغالی که متعلق به جمهوری عربی سوریه است، نامعتبر و غیرقانونی تلقی میشود و اثر یا اهمیتی ندارد».
همچنین «احمد ابوالغیط»، دبیرکل اتحادیه عرب اعلام کرد که جولان خاک سوریه است که صهیونیستها آنجا را اشغال کردهاند و اتحادیه عرب از حق سوریه در منطقه دفاع میکند.
وی افزود: «بیانیه صادره از سوی ارکان دولت آمریکا که زمینههای به رسمیت شناختن رسمی واشنگتن برای حق حاکمیت اسرائیل بر جولان را فراهم میکند، کاملاً مغایر قوانین بینالمللی است».
ابوالغیط تأکید کرد: «هیچ دولتی حق ندارد جولان اشغالی را خاک خود تلقی کند و آنچه بیان شده است، هیچ سنخیتی با قوانین بینالمللی و چارچوبهای موجود ندارد».
سناتور روس: واشنگتن خواهان برقراری صلح در سوریه نیست
نخستین واکنش روسیه را «ولادیمیر جباروف»، سناتور این کشور انجام داد و در مصاحبه با نووستی گفت: «اظهارات رئیس جمهور آمریکا درباره اعطای حق حاکمیت به اسرائیل بر بلندیهای جولان نشان میدهد که واشنگتن خواهان راه حل صلحآمیز در سوریه نیست».
نایب رئیس کمیسیون روابط بینالملل شورای فدرال روسیه افزود: «زمانی که اوضاع خاورمیانه درحال آرام شدن است و روند آتشبس و حلوفصل مسالمتآمیز اوضاع سوریه شکل گرفته، آمریکا در تلاش است تا روغن در آتش بریزد»!
وی تصریح کرد: «آمریکاییها خواهان صلح در منطقه نیستند، جنگ دوست دارند و به فروش سلاحهایشان اقدام میکنند. متأسفانه اظهارات ترامپ نشان میدهد که آنها قصد دارند در توازن موجود در جهان عرب اخلال ایجاد کنند و درحال تحریک اسرائیل برای ایجاد درگیری هستند».
وزیر امور خارجه ترکیه: اقدام ترامپ به افزایش خشونت در منطقه منجر میشود
«مولود چاووشاوغلو»، وزیر امور خارجه ترکیه با هشدار درباره اظهارات ترامپ، گفت: «تصمیم آمریکا برای اعطای حق حاکمیت به اسرائیل بر بلندیهای جولان باعث افزایش خشونت در منطقه میشود».
وی در حساب کاربری خود در توئیتر افزود: «حق حاکمیت سرزمینها طبق قوانین بینالمللی است و تلاشهای دولت یازدهم (آمریکا) برای قانونی جلوه دادن اقدامات اسرائیل علیه قوانین بینالمللی به خشونت بیشتر در منطقه منجر خواهد شد».
وزیر امور خارجه ترکیه تأکید کرد که آنکارا از تمامیت ارضی سوریه حمایت میکند.
انتهای پیام/4033/ن
انتهای پیام/