دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 شهريور 1394 - 17:32

سازمان انرژی اتمی: دو نیروگاه به چرخه اضافه می‌شود

معاون حفاظت و امنیت سازمان انرژی اتمی گفت: دو نیروگاه دو هزار و 100 مگابایتی سال آینده به چرخه سوخت کشور اضافه می شود.
کد خبر : 36912

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از ایرنا، اصغر زارعان به عنوان سخنران پیش از خطبه های نمازجمعه شهر ابوزیدآباد از توابع شهرستان آران و بیدگل در استان اصفهان اظهار داشت: تولید علم و فعالیت در حوزه های فناوری خصوصا در عرصه نانو، تکنولوژی، حوزه های هسته ای و فناوری های نوین، اقتدار کشور را به دنبال دارد و به همین دلیل است که نظام سلطه بدنبال کند کردن این فرایند با شیوه ها و تکنیک های مختلف است.


وی ادامه داد: با توجه به خودباوری در کشور و با تلاش مضاعف و مدیریت جهادی در عرصه های گوناگون، ایران توانسته بخوبی بدرخشد و این نیز حاصل تلاش، استقامت، پایداری و اقداماتی است که در جهان و منطقه نشان داده ایم، اما تا قله های نهایی راه زیادی هست که باید بپیماییم.
وی فعالیت اصلی سازمان انرژی اتمی را تولید انرژی پاک بدون آلایندگی در حوزه های محیط زیست عنوان و تاکید کرد: اولین راکتور یکهزار مگابایتی در حدود سه سال است که در بوشهر فعالیت می کند و سالانه نسبت به سوخت های فسیلی هفت میلیون تن از آلایندگی در فضا جلوگیری می کند.
زارعان تصریح کرد: در همین شرایط سخت دو نیروگاه یکهزار و 50 مگابایتی دیگر نیز با مشارکت و عقد قرارداد با روسیه در دست اقدام است که در اواخر سال جاری کارهای مطالعاتی آن به اتمام می رسد و در سال آینده امید است شروع فعالیت نیروگاه را داشته باشیم.
وی با اشاره به فعالیت یکهزار و 100 مگابایت در مدار و دو هزار و 100 مگابایت در دست اقدام، بعلاوه فعالیت نیروگاه های 100 مگابایتی کوچک در کشور خاطرنشان کرد: چون اعتماد کامل به نظام های غربی در تامین سوخت نیست، چرخه سوخت به صورت صددرصد بومی در کشور شامل اکتشاف، استخراج و فرآوری در مجتمع های سوخت ایجاد شده و این باعث نگرانی دشمن بعد از توافقات شده است.
زاراعان گفت: غربی ها به هیچ کشوری اجازه فعالیت در این عرصه را نمی دهند، اما ما توانستیم به اتکای نیروی جوان و دارای اعتماد به نفس و رهنمودهای رهبری، به دلیل عدم اعتماد به طرف مقابل در تامین سوخت، روی پای خود بایستیم.
وی افزود: به دلیل اینکه برخی از کشورها این چرخه سوخت را در تولید بمب کثیف استفاده می کردند، دشمنان سعی کردند برای ما پرونده ساختگی ایجاد کرده و بیش از 12 سال ما را درگیر این پرونده کنند که البته نیت واقعی دشمنان اتهام سازی، دروغ و هدف آنان وارد کردن خدشه به انقلاب است، اما با تلاش تیم مذاکره کننده امروز ثمره این مقاومت و پایداری ملت را شاهدیم.
وی تاکید کرد: یکی از دلایلی که دشمن به این نتیجه رسید که نمی تواند بحث هسته ای ایران را دچار اختلال و کند نماید، بحث بومی کردن صنعت هسته ای از صفر تا صد در کشور است و اگر هزاران اقدام انجام دهد این صنعت خاموش نمی شود.
معاون سازمان انرژی اتمی افزود: چراغی که در فردو و نطنز روشن و ایجاد شده خاموش شدنی نیست و وقتی اقتدار جمهوری اسلامی ایران نیز به آن اضافه می شود، به خارج از مرزها که پا می گذاریم، می بینیم چقدر به عظمت ایران افزوده شده است.
زارعان خاطرنشان کرد: یکی از دستاوردهای مذاکرات ایران و 1+5 موضوع خارج شدن ایران از ماده 42 فصل هفت منشور سازمان ملل بود که اگر مذاکرات و چالش های بین المللی و استقامت تیم مذاکره کننده نبود، حاصلش خروج ایران از این فصل نبود و قطعا جنگ و مبارزه ای به بهانه هسته ای با ایران انجام می دادند.
وی دومین دستاورد مذاکرات هسته ای را استفاده از فناوری هسته ای در حوزه فناوری های جدید دانست و گفت: موضوع تحقیق و توسعه فقط منحصر به سانتریفیوژ نمی شود و صنعت هسته ای نیز تنها در انرژی پاک استفاده نمی شود و از سرریز فعالیت های هسته ای در زمینه های مختلف از جمله در حوزه سوخت و نیز تولید واکسن در انستیتو پاستور کشور استفاده می شود.
وی تمامی این توانایی و توانمندی ها را موجب نگرانی و ترس دشمنان و در عین حال همدلی و همزبانی و دانش فرزندان این سرزمین و شهدای هسته ای را موجب ناتوانی دشمنان دانست.
شهر ابوزیدآباد مرکز بخش کویرات از توابع شهرستان آران و بیدگل در 35 کیلومتری این شهرستان واقع است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب