روحانی رئیسجمهور هم نبود در شرایط سخت مسئولیت میپذیرفت
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی رئیس دفتر رئیسجمهور، محمود واعظی امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران با اشاره به هدفگذاری 20 میلیارد دلاری برای رساندن رقم مبادلات تجاری دو کشور اظهار کرد: هم اکنون ارزش مبادلات دو کشور 12 میلیارد دلار است که با توجه به فضای کار بسیار مناسب و خوب ، این رقم را می توان به 20 میلیارد دلار رساند.
واعظی در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره کاهش محبوبیت رئیسجمهور گفت: آن کسانی که این حرفها را مطرح میکنند، چنانچه یک نظرسنجی در مورد خودشان بکنند، اصلاً وارد این بحث درباره فرد دیگری نمیشوند. موضوع دوم این است که اکنون کشور و مردم با برخی مشکلات مواجه شدهاند و ما هم این را پنهان نمیکنیم.
رئیس دفتر رئیسجمهور با تأکید بر اینکه دولت با تمام توان دنبال کاستن از مشکلات مردم است افزود: مردم ما مشکل دارند و ما مشکلات آنان را میدانیم و افتخارمان این است که مرتب از همه دستگاهها و غیر از دستگاههای دولتی اطلاعات را جمعآوری و برای بکار گیری در روند تصمیم گیری ها در اختیار رئیس جمهور و مسئولان قرار میدهیم.
واعظی با اشاره به اینکه همین حرفها را برای ظریف هم میزدند، گفت: همین افراد گروهها و جناحها بعد از اینکه آمریکا از برجام بیرون رفت چقدر علیه ظریف گفتند، نوشتند و مصاحبه کردند که محبوبیت ایشان از بین رفته است اما واقعیت چیز دیگری بود. فکر میکنم همان طور که مقام معظم رهبری در هفته گذشته فرمودند در شرایط کنونی نباید با تبلیغات آمریکاییها و دشمن همصدا شویم.
وی در جواب سؤالی درباره ارزیابی وضعیت کشور در سال آتی گفت: سال آینده سال انتخابات مجلس است. یک مقدار از نظر سیاسی، باید مراقبتها بیشتر شود. باید تلاش کنیم که هم یک انتخابات پرشور و خوب داشته باشیم و هم اینکه اجازه ندهیم دشمن از تبلیغات زودرس انتخابات برای ایجاد التهاب و اختلافات در کشور، استفاده کند.
رئیسدفتر رئیسجمهور تصریح کرد: در سال آتی دو موضوع بسیار مهم داریم.موضوع نخست حل و فصل مسایل اقتصادی کشور و تلاش برای بهبود معیشت مردم است و موضوع دوم تحریم و فشارهای آمریکا و ضرورت کنار گذاشتن اختلافات و سرمایه گذاری روی مشترکات از سوی همه گروهها و جناحها است.
خبرنگاری از رئیسدفتر رئیسجمهور پرسید: در بحث فرایند استعفای ظریف مطرح شد که اشکالی از سوی دفتر رئیسجمهور بوده که وزیر خارجه در دیدار رؤسای جمهور ایران و سوریه حضور نداشت، پاسخ شما چیست؟
واعظی پاسخ داد: در مورد استعفا که همه صحبت کردند. آن چیزی که مطرح شده، این است که اگر دوستان ما یک مقدار شرایطی را که امروز در سوریه است خوب تجسم کنند و اینکه مسیری که باید رئیس جمهور سوریه به ایران بیاید از چه مسیری است و دست چه کسانی است، یک مقدار قضاوت کردن برایشان راحتتر می شود.
وی افزود: سفر رئیسجمهور سوریه به ایران به دلایل امنیتی سفری بود که لحظهای تصمیم گرفتند و درداخل سوریه نیز کسی از آن اطلاع نداشت و در ایران هم تنها 2 الی 3 نفر مطلع بودند. در نهاد ریاست جمهوری و دفتر رئیس جمهور کسی مطلع نبود. این حرفی که زده میشود که دفتر رئیس جمهور باید اطلاع میداد در حالی است که خود دفتر هم اطلاع نداشت. خود من همان لحظهای که ایشان وارد حیاط ریاست جمهوری شد، متوجه شدم که میهمان ما چه کسی است.
رئیس دفتر رئیسجمهور اظهار کرد: بیتردید حضور آقای ظریف در دولت برای ما اهمیت بسیار دارد و بر این اساس فکر میکنم که در این قصه ، دفتر رئیسجمهور و نهاد ریاست جمهوری نه مقصر است و نه اطلاع داشت.
از واعظی سؤال شد: چند روز پیش در مصاحبهای گفتهاید که در زمان مذاکرات برجام اصلاً هیچ ارزیابی و یا نشانهای از جمهوریخواهان آمریکا نداشتیم که ممکن است از برجام خارج شوند؟
واعظی پاسخ داد: در آن مصاحبه گفتهام که تحلیل و برداشت و تاریخ گذشته جمهوریخواهان یا دموکراتها آمریکا در هیچ دورهای نشان نمیدهد که اگر حزبی پیروز شد تعهدات بینالمللی حزبی را که قبلا کرسی ریاست جمهوری را در اختیار داشته، ملغی کند. گفتم ما چنین برداشتی را نداشتیم و در تاریخ هم نبوده است که حزب پیروز از این تعداد کنوانسیونهای بینالمللی خارج شود و این تعداد معاهدات بینالمللی را بهم بزند و رابطه اش رابا متحدان خود نیز بر هم بزند.
وی در بخش دیگری از این گفتگو و در پاسخ به پرسشی گفت: طبق قانون اساسی قدرت براساس نظر مردم و رأی مردم است و حافظ تداوم این نظام هم این مردم هستند و مردم بزرگترین سرمایه کشور می باشند و هر کسی بخواهد غیر از این صحبت کند به نظر من بیراهه رفته است.
واعظی افزود: اخیراً شنیدم که یکی از اعضای مجمع تشخیص هم مصاحبه کرده وگفته مردم چه کارهاند؟ مردم همه کارهاند. ما که نمیتوانیم بدون نظر مردم و بدون اینکه مردم از ما چه میخواهند، هر کاری دلمان بخواهد بکنیم.
اگر مردم از حکومت و دولت انتظاراتی دارند باید خودمان را با مردم تنظیم کنیم نه اینکه خودمان را محور بدانیم و بگوییم مردم خودشان را با ما تنظیم کنند. به نظر من این کار درستی نیست.
خبرنگاری در ادامه نظر رئیس دفتر رئیس جمهور را در مورد نقل قول منتشر شده از طرف رئیس دولت اصلاحات خطاب به روحانی مبنی بر اینکه اگر توانایی حل مشکلات را ندارد استعفا دهد، سوال کرد که وی در پاسخ گفت: این نقل قول را تایید نمیکنم، کسانی که آقای روحانی را میشناسند میدانند که اگر حتی در این مقطع خاص رئیسجمهور نبود و بهعنوان یکی از شخصیتهای سیاسی کشور مطرح بود و شرایط کشور سخت میشد، ایشان کسی است که با تمام وجود میآمد مسئولیت میپذیرفت تا مشکلات مردم حل شود.
واعظی افزود: امروز که ایشان مسئولیت دارد، با تمام وجود به رای مردم وفادار است و هیچ بحثی برای استعفا در پنج سال و نیم گذشته به هیچ وجه مطرح نبوده است.
وی تأکید کرد: متأسفانه برخی افراد هستند که چیزهایی را با چند واسطه میشنوند و در مورد آن مصاحبه میکنند، بیشتر هم بخاطر این است که میخواهند خودشان را مطرح کنند تا اینکه بخواهند حرفی به مردم بزنند.
واعظی در پاسخ به این سؤال که آیا دولت تنهاست؟ گفت: دولت تنها نیست، اما انتظار این است که در این شرایط خاص که بسیاری از کسانی که میتوانند در این شرایط به دولت کمک کنند تا مشکلات حل شود، بیایند و کمک کنند.
خبرنگاری از رئیس دفتر رئیسجمهور پرسید، اگر بنگاههای اقتصادی نظامی، فعالیتهای خود را ترک کنند، به دولت کمک خواهد شد؟
واعظی در پاسخ گفت: دولت یک اعتقاد مهمی دارد و آن اینکه باید کار اقتصادی را به مردم و بخش خصوصی واگذار کنیم ، دولت سیاست گذاری کند، تصدی گری را کنار بگذارد و با نظارت کار را پیش ببرد.
وی با تأکید بر اینکه دولت نباید رقیب بخش خصوصی باشد، گفت: حالا در این میان بخش های مختلفی وجود دارد - نظامی و غیر نظامی هم مطرح نیست- بنیاد شهید هست ، شستا هست، دولتی ها هستند، همه هستند، نظامی ها هم هستند، بحث خاصی تنها برای نظامیان نداریم .
از رئیس دفتر رئیس جمهور درخصوص سرانجام CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام و احتمال رد شدن آن سوال شد که در پاسخ گفت: امیدوار هستیم که با فرمایشاتی که هفته گذشته رهبر معظم انقلاب داشتند، فضای مجمع در مورد لوایح تغییر یابد.
واعظی افزود: این دو گانهای که درست شده مبنی بر اینکه اگر کسی از تصویب حمایت کند، در راستای منافع کشور کار نمیکند و مخالفان در راستای منافع کار می کنند، خوب نیست.
رئیس دفتر رئیسجمهور افزود: در مورد یکسری حرفهایی هم که زده میشود از جمله اینکه اگر تصویب شود ما نمیتوانیم تحریمها را دور بزنیم، باید بگویم، ما الان در اجرا هستیم و در مقابل مردم مسئولیت داریم و باید مشکلات مردم را حل کنیم ، ما که باید این کار را انجام دهیم می گویم تصویب آن به نفع مردم است.
واعظی افزود: متأسفانه کسانی که اصلا نه در اجرا هستند و نه با تحریمها سر و کار دارند، از یک جاهایی اخباری دریافت میکنند و این گونه درمورد منافع ملی صحبت میکنند، فکر می کنم لازم است اطلاعات بیشتری کسب کنند.
از واعظی در مورد اولویت دولت برای سال 98 سوال شد و اینکه دولت در سال 97 چه کار زمین ماندهای دارد که در سال 98 در اولویت انجام باشد؟ وی در پاسخ گفت: دولت بر اساس آنچه در سال 96 به مردم قول داد برنامهریزی گستردهای در داخل کرده بود تا با حمایت شرکتهای داخلی، گامهای مؤثری برای توسعه کشور در داخل بردارد، بهرغم مشکلات اقتصادی و تحریمها، اقداماتی انجام داده و برخی از تلاشها به نتیجه رسیده است.
واعظی افزود: تعدادی از مراکز استان های کشور به خط راه آهن سراسری متصل شده، 15 فاز پارس جنوبی افتتاح شده، پروژههای متعددی در حال اجرا است و اقدامات زیربنایی دیگری هم در دست اجرا قرار دارد و یکی از کارهای مهم دولت تلاش برای تکمیل پروژههای نیمه تمام در سال آینده است.
وی خاطرنشان کرد: اما موضوع بسیار مهم وضعیت معیشت و رفاه مردم است و اینکه بتوانیم در شرایط تحریم ها نیازمندی های مردم را برطرف کنیم و برای کسانی که حقوق ثابت دارند به گونه ای برنامه ریزی کنیم که زندگیشان به خوبی اداره شود و همچنین زندگی و معیشت اقشار ضعیف و مستمری بگیران کمیته امداد و بهزیستی و نهادهای حمایتی مد نظر قرار دارد.
واعظی همچنین یادآور شد: سال آینده سال انتخابات هم هست باید مراقبت کنیم فضای انتخابات باعث مایوس کردن مردم و اختلاف نشود و شوری بیافریند که مردم در انتخابات با شکوهتر شرکت کنند.
خبرنگاری از رئیس دفتر رئیس جمهور سوال کرد، عدهای تلاش میکنند مردم را ناامید کنند و بگویند سال آینده وضعیت مردم بدتر از امسال خواهد شد، شما برای امیدوار کردن مردم نسبت به سال آینده چه پاسخی دارید؟
وی در پاسخ گفت: سال 97 سال خیلی سختی برای ما بود، ما با سه جنگ اقتصادی، تبلیغاتی و روانی از طرف آمریکا ، صهیونیستها و کشورهای مرتجع منطقه مواجه بودیم و اینها هر آنچه که در توان داشتند از ابتدای سال تا 13 آبان اجرا کردند، ادعا میکردند که بعد از 13 آبان ایران با قحطی مواجه می شود، صادرات نفت ایران صفر میشود و مشکلات عدیدهای برای مردم ایجا د خواهد شد، اما بحمد الله با حمایت مردم و تلاش همه مسئولان و قوای کشور و درایت و رهنمودهای رهبری ما از این مرحله سخت عبور کردیم و مشکلات را پشت سرگذاشتیم.
وی با بیان اینکه نمیخواهم از شرایط ابراز رضایت کنم و میدانیم مردم با مشکلات مواجه هستند، گفت: امروز مسئولان کشور در ردههای مختلف کاملا از وضعیت آگاهند و میدانند انتهای تحریمها همین بوده و یاد گرفتهایم با کشورها و همسایگان، اروپاییها و آسیا چگونه کار کنیم و معتقدم که سال 98 سخت تر از 97 نخواهد بود.
واعظی تأکید کرد: اگر بتوانیم انسجام و صمیمیت را بین دولت و بقیه قوا و نهادهای نظامی و غیر نظامی حفظ کنیم و مردم امیدوار باشند که مجموعه نظام میتواند مشکلات آنها را حل کند. یاس و ناامیدی که از بیرون تزریق میشود از بین برود، مشکلات را پشت سر خواهیم گذاشت.
وی افزود: متأسفانه برخی افراد ناخودآگاه، بدون اینکه عمدی باشد با برنامهریزی دشمنان همراهی میکنند که اگر جلوی این کار با کمک و همراهی مردم گرفته شود، قطعا سال آینده وضعیت بهتر از امسال خواهد بود و میتوان از مشکلات عبور کرد.
از واعظی در مورد مهمترین طرح دولت برای حمایت از اقشار کم درآمد و احتمال توزیع کالابرگ سؤال شد که در پاسخ گفت: دولت ابتدا برای سال آینده رقم قابل توجهی برای افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان ، مستمری بگیران در نظر گرفته است و از مجلس نیز تشکر می کنیم که با تصویب آن و مکانیسمی که تعیین شده کسانی که در آمد کمتری دارند درصد بیشتری به حقوقشان اضافه خواهد شد.
وی افزود: برنامهریزی داریم تا به همین سبک حقوق کارگران نیز افزایش یابد و مستمری بگیران کمیته امداد و سازمان بهزیستی نیز به طور ویژه مورد حمایت دولت هستند، برای روستائیان و کشاورزان نیز مصمم هستیم که شرایط بهتری داشته باشند.
واعظی درمورد توزیع کالابرگ نیز گفت: در مجلس هم موضوع پرداخت نقدی وهم کالابرگ مطرح شده و بحثها همچنان ادامه دارد، فکر میکنیم در ایام بین تعطیلات نوروز پنج تا 10 فروردین تصمیم قطعی در این زمینه اتخاذ شود.
از رئیس دفتر رئیس جمهور سؤال شد که چرا دولت پس از 8 ماه سخنگو ندارد؟ وی در پاسخ گفت: دیدگاه آقای رئیسجمهور این است که وقتی سخنگو داشتیم اکثر وزیران ما گفتگو نمیکردند با رسانهها و آنها را به سمت سخنگو هدایت میکردند، هدف ما این است که ارتباط همه عضای دولت با رسانه را برقرار کنیم ، آقای رئیسجمهور بعد از استعفای آقای نوبخت به وزیران دستور دادند که خودشان سخنگوی خود باشند و سؤالات رسانهها را بیپاسخ نگذارند.
واعظی تأکید کرد: شاهد هستید که در هفت ماه گذشته پاسخگویی اعضای کابینه بیشتر شده است ، فکر میکنم تا اندازهای به بخشی از اهداف که پاسخگویی بیشتر اعضای دولت است نزدیک میشویم البته هنوز راضی نیستم، ضمن اینکه امیدوارم اوایل سال آینده سخنگو هم معرفی شود.
رئیس دفتر رئیسجمهور درخصوص نظارت دولت بر تأمین و توزیع کالاهای اساسی مردم و لزوم رفع نگرانی مردم در این رابطه، با بیان اینکه بخش قابل توجهی از کالاهای اساسی در داخل کشور تولید می شود، گفت: سیاست دولت این است که همیشه ذخایر مطمئن از کالای اساسی داشته باشیم ، آقای رییس جمهور هر هفته جدول ذخایر را می بینند و دستور می دهند، مردم هیچگونه نگرانی از بابت ارزاق عمومی نداشته باشند.
وی در پاسخ به سؤالی درباره ارزیابی عملکرد وزارتخانهها، تأکید کرد: وزارتخانهها همانند بانک مرکزی، از تحریمها بویژه در بخش تامین ارزاق مردم بسیار متأثر شدند و همه تلاش میکنند.
واعظی با اشاره به افتتاح چهار فاز پارس جنوبی با اعتبار 11 میلیارد دلار، تصریح کرد: تمام این پروژه با توان داخلی ایرانی انجام شد و این اقتدار ما است که وزارت نفت الان جزو وزارتخانههایی است که خیلی متأثر شده است ولی درحال انجام دادن امور هستند و چون مردم مشکل دارند ابتدا باید مشکل گرانی را حل کنیم تا مردم مقداری احساس آرامش کنند.
رئیس دفتر رئیسجمهور افزود: همه در حال تلاش هستند و وزرا و اعضای دولت نیز بخشی از این مردم هستند و با مردم زندگی میکنند و وقتی به کوه میروم با من صحبت میکنند که شما میدانید گرانی و مشکل است و سپس میگویند ما فکر نمیکردیم که شما اینقدر از مشکلات مردم مطلع باشید و من هم گفتم که آقای رئیس جمهور بیشتر از من اطلاع دارد.
واعظی با تأکید براینکه با کمک رسانه، صدا و سیما و مردم میتوانیم همین مشکلات باقیمانده را هم در سال 98 حل کنیم و با قدردانی از صبر مردم خوب و شریف ایران، گفت: از مردم به عنوان یکی از خدمتگزاران برای اینکه سال سختی را پشت سر گذاشتند و نجابت و همراهی کردند، شرمنده هستیم و این امر مسئولیت ما را مضاعف میکند تا در سال 98 بیشتر خدمتگزار مردم باشیم و امیدوار هستم که سال 98، سال خوبی برای مردم عزیزمان باشد و تلاش میکنیم با کمک یکدیگر مشکلات معیشتی حل شود.
رئیس دفتر رئیسجمهور در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه گفته میشود دفتر زنگنه دستگاه پوزی گذاشته بودند که مراجعین برای دیدار با ایشان باید کارت میکشیدند و حتی نیروهای امنیتی نیز در این خصوص ورود کردند، گفت: زنگنه برای مدتهای بسیار وزیر نفت بوده و اگر زندگی زنگنه و هر آنچه را که دارد، محاسبه کنید، باید مدال صداقت و درستکاری به او داد.
واعظی تصریح کرد: نباید به چنین حرفهایی توجه کرد.
انتهای پیام/4122/4034/
انتهای پیام/