ارائه چگونگی مدیریت انواع پسماند به ادارهکل محیط زیست اصفهان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از شاهینشهر، مسعود نصری ظهر امروز در جمع اعضای شورای پژوهشی اداره کل محیطزیست استان اصفهان با اشاره به ویژگیها و خطرات ناشی از پسماندهای صنعتی گفت: پیشنهاد جامع مدیریت پسماندهای ویژه و صنعتی استان اصفهان بر اساس فراخوان اولویتهای پژوهشی استان اصفهان توسط واحد دانشگاهی شاهینشهر به ادارهکل محیط زیست استان ارائه شده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از خطرهای پسماندهای صنعتی پایداری تقریبی آن است که بهسادگی تجزیهپذیر نیست و اگر شرایط محیطی مناسب برای تکثیر فراهم باشد، درصد انتشار آلودگی افزایش مییابد.
عضو هیئت علمی منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی اجرای دستورالعمل کنوانسیون بینالمللی برای دفع پسماندهای خطرناک با توجه به خصوصیات فیزیکی و شیمیایی را ضروری و مهم دانست و تصریح کرد: 15 نوع عملیات مختلف برای دفع پسماندها وجود دارد بهنحویکه منجر بهاحتمال بازیافت منابع، نوچرخهکردن، بازیابی و استفاده مجدد مستقیم یا مصارف جایگزین نشود.
نصری افزود: با انجام اقدامات جمعآوری، جداسازی، پاکسازی و فراورش پسماندها بهمنظور تولید محصول و یا ماده قابلعرضه به بازار میتوان اقدام به بازیافت مواد برای بازیابی مجدد پسماندهای خطرناک کرد بهنحویکه احتمال بازیافت منابع، نو چرخهکردن و استفاده مجدد فراهم شود.
این چهره دانشگاهی، وسعت زیاد و وجود منابع عظیم کانیهای فسیلی، فلزی و غیرفلزی را از مزایای کشور برشمرد و تصریح کرد: با توجه به وجود این منابع و وسعت آن باید انتظار داشت که در آینده کشور شاهد رشد روزافزون در صنایع شیمیایی، فلزی، نفت، پتروشیمی و صنایع پاییندستی آن خواهد بود.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی شاهینشهر افزود: این صنایع حدود 93 درصد از کل پسماندهای خطرناک صنعتی را تولید میکند و با این روند در آینده با حجم عظیمی از پسماندهای صنعتی خطرناک روبهرو خواهیم شد.
نصری مدیریت جامع پسماند در چرخه تولید انواع صنایع بهمنظور کاهش تولید پسماندهای خطرناک را ضروری دانست و اظهار کرد: شناسایی، معرفی و نحوه مدیریت اصولی پسماندها برای برقراری ایمنی صنعتی و سازگاری محیطزیست بهخوبی مشهود است و باید اقدامات اساسی در این زمینه انجام شود.
وی با اشاره به اهداف طرح جامع مدیریت پسماندهای صنعتی و ویژه در صنایع استان اصفهان تدوینشده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهینشهر خاطرنشان کرد: تعیین میزان و نوع آلایندههای جامد خطرناکی که صنایع وارد محیطزیست میکنند و ترسیم تصویر واضحی از شرایط موجود در استان و ارزیابی نقاط قوت و ضعف سیستمهای موجود از اهداف طرح است.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی شاهینشهر افزود: ارائه راهکارهایی برای کاهش، بازیافت، پردازش و دفع پسماندها در واحدهای صنعتی به تفکیک نوع و ماهیت هر یک از پسماندها طبق دستورالعملهای بینالمللی و تکنولوژیهای نوین و ارائه برنامه اجرایی مدیریت پسماند از دیگر اهداف طرح جامع مدیریت پسماند است.
نصری تصریح کرد: شناسایی و مستندسازی وضعیت موجود، امکانسنجی و ارائه گزینههای مناسب مدیریت پسماند، انتخاب بهترین روشهای مدیریت پسماند و ارائه راهکارهای مناسب اجرایی بر اساس نتایج مرحله دوم و تهیه برنامههای اجرایی مراحل اجرای طرح بوده که اعتبار آن بالغبر یک میلیارد و 546 میلیون ریال برآورد شده است.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/