دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 فروردين 1398 - 07:00
رونق ورزش در دانشگاه؛

توسعه و پیشرفت باشگاه‌داری دانشگاه آزاد اسلامی در سال 98

دانشگاه آزاد اسلامی در لیگ برتر باشگاه‌های کشور با 16تیم توانست مقام‌ قهرمانی و نایب‌قهرمانی را از آن خود کند و قرار است در سال جدید نیز این حوزه را توسعه بخشد.
کد خبر : 368962

به گزارش خبرنگار حوزه ورزش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، به عقیده بسیاری، دانشگاه آزاد اسلامی با پشتوانه مالی که دارد توانسته است جایگاه فعلی خود در ورزش را به‌دست بیاورد اما با کاهش 60درصدی بودجه باشگاهی سال گذشته و دستاوردهای ورزشی تیم‌های باشگاهی این دانشگاه این تفکر درهم شکست. به نظر مدیران تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی، این دانشگاه در حوزه ورزش هزینه نمی‌کند بلکه سرمایه‌گذاری انجام می‌دهد و خروجی این سرمایه‌گذاری داشتن جامعه سالم و با نشاط است.


کاهش چشمگیر بودجه باشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی با مدیریت هزینه‌ها، استفاده از امکانات و ظرفیت‌های درون دانشگاهی و استعدادیابی از دانشجویان کنترل شد. ورزش در دانشگاه آزاد اسلامی ذیل معاونت فرهنگی این دانشگاه قرارگرفته است، همچنین در این دانشگاه، ورزش نه‌تنها به‌صورت علمی و آکادمیک دنبال می‌شود بلکه در شاخه‌های مختلف همگانی، حرفه‌ای، قهرمانی و باشگاهی نیز مورد توجه قرار می‌گیرد.


در سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی ۱۶ تیم در رشته‌های مختلف و در دو بخش بانوان و آقایان راهی لیگ برتر باشگاه‌های کشور کرد. هشت تیم ووشو، دو و میدانی، تکواندو، کاراته، سنگ‌نوردی، تنیس روی میز، واترپلو نجات‌غریق، دوچرخه‌سواری در بخش آقایان و هشت تیم در رشته‌های ووشو، بسکتبال، تنیس روی میز، راگبی، سنگ‌نوردی، دوچرخه‌سواری،  بدمینتون، اسکواش را در بخش بانوان مواردی است که دانشگاه در آن باشگاه‌داری کرده است و به گفته مدیرکل تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی این 16 تیم به مسابقات جهانی نیز اعزام می‌شوند.


باشگاه‌داری دانشگاه آزاد اسلامی در سال97 با سال‌های گذشته با چالش‌های جدی از جمله کاهش 60درصدی بودجه مواجه بود که با مدیریت بودجه و استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی، این چالش به فرصت تبدیل شد. برای مدیریت این چالش در گام اول در هزینه‌ها صرفه‌جویی و با استعدادیابی در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی هزینه‌ها مدیریت شد. 


در بخش آقایان تیم‌های دوچرخه‌سواری، تکواندو، واترپلو، تنیس روی میز، مقام نایب‌قهرمانی را کسب کردند و تیم‌های نجات‌غریق و صخره‌نوردی مقام قهرمانی را از آن خود کردند و تیم ووشو برادران باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی مقام سوم را به دست آورد و تیم کاراته این باشگاه نیز به مرحله نیمه‌نهایی راه‌یافت.


در بخش بانوان باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی سه تیم دوومیدانی، راگبی و ووشو نایب‌قهرمان و سه تیم صخره‌نوردی، بدمینتون و بسکتبال نیز قهرمانی را از آن خود کردند. تیم تنیس روی میز بانوان باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی مقام سوم را کسب کرده است و تیم اسکواش دانشگاه آزاد اسلامی نیز به مرحله فینال راه‌یافت.


کمال جوانمرد مدیرکل تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار آنا با بیان اینکه 120 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در تیم‌های باشگاهی این دانشگاه حضور داشتند افزود: به طور مثال از 9 نفر تیم تنیس روی میز باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی، هشت نفر آنها از بدنه دانشگاه آزاد اسلامی هستند. سال آینده نیز از ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی استفاده خواهیم کرد و تمرکز ما بر استعدادیابی و آکادمی‌های ورزشی خواهد بود و از این استعدادها در ورزش قهرمانی استفاده خواهیم کرد.


وی افزود: در یک برنامه سه‌ساله بنا داریم از این ظرفیت‌ها و استعدادها استفاده کنیم و این ورزشکاران را بپرورانیم و آن‌ها را در قالب تیم‌های حرفه‌ای تحویل جامعه ورزشی بدهیم و درآمدزایی هم داشته باشیم.


جوانمرد با بیان اینکه مشروط بر اینکه سرپرستان، سرمربیان و کادر اجرایی جوان‌گرایی کنند، حفظ می‌شوند، عنوان کرد: با این وضعیت اقتصادی، بودجه‌ای را که امسال دادیم سال آینده مطمئناً افزایش نخواهیم داد، اگر کاهش ندهیم افزایش هم نمی‌دهیم و سعی می‌کنیم مدیریت بودجه داشته باشیم و برای ریال به ریال بودجه‌ ورزش دانشگاه آزاد اسلامی برنامه داریم و سعی می‌کنیم استفاده بهینه شود و از طرف دیگر پیش از استفاده سرمایه از سرمایه اجتماعی (دانشجویان و هیئت‌علمی‌ها) استفاده شود. 


مدیرکل اداره تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی همچنین از حدود ۱۷ اعزام به مسابقات جهانی و آسیایی به‌ نمایندگی از جمهوری اسلامی توسط تیم‌های ورزشی این دانشگاه در سال98 نیز خبر داد.


انتهای پیام/4084/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب