اقدامات دانشگاهها در راستای آکادمیکسازی ورزش لازم و ضروری است
کمال جوانمرد در گفتگو با خبرنگار حوزه ورزش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا در خصوص اقدامات دانشگاهها در راستای آکادمیکسازی ورزش اظهار کرد: توسعه ورزش در دانشگاهها جنبههای مختلفی دارد و از ابعاد مختلفی قابلتوجه است و هرکدام از آنها میتوانند سهمی از آکادمیک کردن داشته باشند.
وی افزود: در بعد ورزش همگانی، کانون توجه به افزایش سطح نشاط و شادابی اجتماعی و غنیسازی اوقات فراغت از طریق فعالیت بدنی است که ایجاد انگیزه و زمانبندی و برنامهریزی کارشناسی و مشوقهای مناسب همچنین انجام آزمونهای بدنی و سلامت میتواند مؤثر باشد.
مدیرکل تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه در بحث آموزش و فرهنگسازی از اهمیت ویژهای برخوردار است، تصریح کرد: در بعد آموزشی و تربیتی برگزاری کارگاهها، دورههای تخصصی دانشافزایی، سمینارها و جشنوارهها میتواند در علمی سازی و آکادمیک سازی ورزش مؤثر باشد.
جوانمرد افزود: در بعد ورزش قهرمانی تدوین و تنظیم تقویم سالانه فعالیتها در سطوح واحدی، استانی و کشوری، استفاده بهینه از زیرساختهای بسیار مطلوب دانشگاه، تشکیل تیمهای پایه دانشآموزی مدارس سما و همچنین دانشجویی و برگزاری برنامههای تمرینی و آموزشی میتواند مؤثر باشد.
وی در ادامه عنوان کرد: در بعد ورزش حرفهای راهاندازی مراکز استعدادیابی، استفاده از ظرفیت مدارس و آموزشکدههای سما، تشکیل آکادمیها و مدارس تخصصی در رشتههای مختلف با بهرهگیری از طرح آمایش سرزمینی، راهاندازی کمپها و مدارس تخصصی در مناطق جغرافیایی مختلف کشور و تربیت نیروهای انسانی متخصص دانشگاهی میتواند مؤثر باشد.
جوانمرد در خصوص ضرورت مأموریتگرایی دانشگاهها در پیگیری اولویتهای حوزه ورزش گفت: تدوین برنامه راهبردی منطبق با برنامه توسعه کشور (برنامه پنجساله ششم توسعه) و استفاده از اسناد بالادستی در تعیین و تبیین مأموریتگرایی دانشگاهها، انجام مطالعات نیازسنجی و تطبیقی و تجهیز مراکز استعدادیابی میتواند مؤثر واقع شود.
مدیرکل تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به لزوم مطالعه اثرات اجتماعی فرهنگی و اقتصادی ورزش اذعان کرد: ورزش از دیدگاه جامعهشناسی از جنبههای مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، جمعیت شناختی و اقتصادی موردنظر قرار میگیرد؛ بهعنوانمثال انجام فعالیتهای ورزشی میتواند افزایش مشارکت گروههای اجتماعی، توسعه اجتماعی، همبستگی و غرور ملی را منجر شود. از سوی دیگر ورزش میتواند تفاوتها و تبعیضهای نژادی و قومی را کاهش دهد و یک سرمایه اجتماعی به وجود آورد. برخی هم معتقد هستند ورزش بهعنوان یک ابزار سیاسی میتواند منشأ ظهور قدرت در موقعیتها و شرایط گوناگون باشد.
انتهای پیام/4107/4084/
انتهای پیام/