وزیر کشور: تشکیل دولت وحدت ملی در کابل فرصتی برای جهش در مناسبات ایران و افغانستان است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، عبدالرضا رحمانیفضلی که برای شرکت در ششمین نشست بینالمللی همکاریهای اقتصادی منطقهای برای کابل موسوم به ریکا - 6 از روز پنجشنبه به کابل سفر کرده است، بعدازظهر دیروز -پنجشنبه- در دیدار با «عبدالله عبدالله»، تشکیل دولت وحدت ملی افغانستان را فرصتی مناسب برای ایجاد جهش در روابط و مناسبات دو ملت و دو کشور برشمرد.
رئیس شورای امنیت کشور ایران، از افراطگرایی و تروریسم به عنوان مهمترین عوامل از بین بردن هماهنگی و همگرایی کشورهای منطقه نام برد و با اشاره به ماهیت ضداسلامی این تحولات، بر ضرورت تلاش مشترک برای مهار این امواج ضد انسانی و ضد اسلامی تأکید کرد.
وزیر کشور با اشاره به راهبرد ابلاغی مقام معظم رهبری در جمهوری اسلامی ایران در خصوص اقتصاد مقاومتی افزود: جمهوری اسلامی ایران در کنار این راهبرد، اولویت ویژهای برای توسعه روابط همه جانبه با همسایگان قائل است و انتظار دارد در مسیر این همکاریها، شاهد اقدامات متوازن و متقابل کشورهای منطقه از جمله افغانستان باشد.
رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و افغانستان، انتخاب وزیر کشور به عنوان رئیس طرف ایرانی این کمیسیون را ناشی از عزم راسخ وزارت کشور جمهوری اسلامی در حوزههای مختلف تعامل و همکاریهای دو کشور دانست و اظهار امیدواری کرد که از این مجال برای توسعه عملی و واقعی مناسبات استفاده شود.
رحمانی فضلی با اشاره به تشکیل کمیتههای تخصصی مشترک در ذیل کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور پس از سفر رئیس جمهوری افغانستان به تهران، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای ارایه نتایج پیگیریها و اقدامات کمیتهها در کمیسیون مشترک و میزبانی برگزاری نشست این کمیسیون در آبان ماه سال جاری در تهران اعلام کرد.
وی اظهار امیدواری کرد: با نهایی شدن پیگیریهای طرف افغانستانی، شاهد شکوفایی عملی در پرتو کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور باشیم.
وزیر کشور در این دیدار با توصیف اراده حاکم بر ارکان رهبری افغانستان به عنوان یک اراده توأم با عقلانیت و با در نظرداشت منافع ملی، موفقیت دولت و ملت افغانستان را با اهمیت دانست و با اشاره به تجربیات چندین دهه گذشته، شکست پدیدههایی از قبیل داعش را در این منطقه قطعی خواند و گفت که بازگشت این خشونت به دامن پدید آورندگان آن، اجتناب ناپذیر خواهد بود.
وزیر کشور در این دیدار همچنین مسئولیت عبدالله عبدالله به عنوان رئیس اجرایی دولت و سایر ارکان دولت وحدت ملی افغانستان را مغتنم دانست و تصریح کرد که فصل جدیدی از همکاریهای اقتصادی بین ایران و افغانستان رقم خواهد خورد.
رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان نیز با تشکر از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از مردم افغانستان، بر اهتمام کشورش برای استفاده از فرصت همکاریهای دو کشور تأکید کرد.
عبدالله با اشاره به استمرار یافتن حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از افغانستان در شرایط مختلف، تداوم این حمایتها را ناشی از حسن نیت و سعه صدر جمهوری اسلامی ایران دانست.
وی با تبریک مجدد توافق هستهای جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 ابراز علاقه کرد که شاهد قدمهای مثبت بعدی در این عرصه باشیم.
عبدالله، با اشاره به پدیده داعش به عنوان مصداقی از نابسامانیهایی که افغانستان در سالهای طولانی از نمونههای پیشین آن آسیب دیده و اکنون مصادیق جدید آن بخش عمده منطقه را تحت آسیب قرار داده است، جمهوری اسلامی ایران را دارای تجربه ارزندهای در مقابله با این پدیده در مناطق مختلف دانست و نقش آفرینی ایران در مقابله با چنین مظاهر افراطگرایی را اساسی توصیف کرد.
رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی افغانستان با اشاره به کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی بین دو کشور، خاطر نشان کرد از هیچ تلاشی برای رونق بیشتر در این عرصه فروگذار نخواهد کرد.
وی دیدگاه دولت افغانستان را درباره جمهوری اسلامی ایران، واحد و دارای وحدت نظر دانست و افزود: حسن نیت دولت جمهوری اسلامی ایران در قبال ملت و دولت افغانستان قابل تقدیر است.
انتهای پیام/