هدیه دُرّ گرانبهای امام خمینی(ره) نقل مجلس 8 رئیس
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از زنجان، گردهمایی رؤسای ادوار دانشگاه آزاد اسلامی زنجان در نیمه دوم اسفند 1397 نویدبخش مهربانی در دیار علم، ادب، فرهنگ و مهد غواصانی است که دل در گرو دین و میهن گذاشته و عاشقانه بر آستان حضرت حق جان نهادند و بر این رسم که زنجان میعادگاه سرزمین شور و شعور حسینی است، جامه عمل پوشاندند.
اول خرداد سال 1364 سالروز تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان است. سیدهاشم موسوی مؤسس این واحد دانشگاهی شاید هرگز تصور نمیکرد که مؤسسهای بنا خواهد گذاشت که بعد از سه دهه به بزرگترین نهاد آموزش عالی استان زنجان تبدیل خواهد شد و در نخستین گردهمایی رؤسای ادوار دانشگاه آزاد اسلامی زنجان بهعنوان نفر نخست در صف نهاد تعلیم و تربیت خواهد ایستاد.
سیدهاشم موسوی، بذر این نهال کوچک را در ساختمانی کوچک با دو اتاق، چهار رشته آموزشی و 175 دانشجو واقع در میدان انقلاب شهر زنجان کاشت و از بدو تأسیس به مدت یک سال عهدهدار مسئولیت این نهال شد.
مسعود نجمی سکان مدیریت واحد زنجان را سال 1365 با هدف توسعه فضای آموزشی برعهده گرفت و این مؤسسه تازه پا گرفته را از میدان انقلاب به ضلع شمال شرقی سبزه میدان انتقال داد تا بلکه نفسی تازه بر کالبد آن بدمد.
ماهها و سالها دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان در ساختمان تقریباً بزرگتری جان میگرفت؛ اما خیل عظیم داوطلبان ورود به دانشگاه سودای افکار بزرگ را در ذهن مؤسسان و مدیران آن پرورش میدادند. روز به روز بر تعداد داوطلبان افزوده میشد و ساختمانها و کلاس، دیگر پاسخگوی نیازها نبود.
«اعتمادیه» بخشی از شهر زنجان بود که زمینهای خالی آن بهدلیل موقعیت جغرافیایی خاص منظری زیبا بر ذهن مدیران این واحد نقش میانگاشت تا از هسته مرکزی شهر زنجان به نقطهای آرامتر دانشگاه را منتقل کنند تا فضای آموزشی، پژوهشی و رفاهی بیشتری را برای دانشجویان مهیا کنند و چه خون دلها خورده شد تا زمین مهیا شود.
سیدمصطفی ابطحی سال 1371 مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان را بعد از 6 سال از مسعود نجمی تحویل گرفت. سنگ بنای بسیاری از ساختمانهای اعتمادیه را سید مصطفی ابطحی دانشآموخته دانشگاه امام صادق(ع) بنا نهاد. او با همت و تلاش صادقانه مساحت هفت هکتاری اعتمادیه را با خشت روی خشت گذاشتن سامان داد و ساختمانهای کوچک و بزرگ را بنا نهاد و این بود که نام دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان بر جغرافیای پیرامون شهر و استان جریان یافت و دوره مدیریت دکتر ابطحی تا سال 1378 ادامه یافت و حاصل تلاش وی امروز چون نگینی بر قلب شهر زنجان میدرخشد.
داریوش زرگری مرندی دانشگاه را از دکتر ابطحی تحویل گرفته و آن را با سیره و سلوک خویش اداره کرد تا مسیر ترقی و تعالی به مخاطره نیفتد و همت او بر نظم و انضباط اداری استوار بود. او از سال 1378 تا 1381 سکاندار دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان شد.
دوران مدیریت زرگری مرندی یکی از دورههای اوج تقاضا برای ورود داوطلبان به دانشگاه بود و رشتههای دوره کاردانی و کارشناسی در این دوره اوج گرفتند. سال 1381 مردی با افکار بلند و نگاهی بر افقهای دوردست سکان اداره امور دانشگاه را برعهده گرفت.
علیرضا منادی از سال 1381 تا خرداد 1385 عهدهدار مسئولیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان شد. وی به لحاظ ویژگیهای شخصیتی مورد تکریم استاد، دانشجو و کارمند از یک سو و مسئولان اجرایی و اداری استان در سوی دیگر بود. در کنار توسعه فضای آموزشی، پژوهشی و رفاهی به تربیت مدیران بعد از خویش پرداخت.
علیرضا منادی بعد از چهار سال مدیریت در زنجان سکان منطقه دو دانشگاه آزاد اسلامی را عهدهدار و پس از آن راه مقصدهای بعدیاش تا مجلس شورای اسلامی و معاونت دانشگاه آزاد اسلامی هموار شد.
اصغر پرتوی معاون آموزشی وقت دانشگاه آزاد اسلامی زنجان از خرداد سال 1385 تا زمستان 1391 عهدهدار مسئولیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان شد.
وقتی که تعداد رشتههای آموزشی و تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان روزبهروز افزایش پیدا میکرد نیاز به توسعه فضای عمرانی هم بیشتر احساس میشد و از این رو بود که ساختمانهای آموزشی، اداری، ورزشی و خوابگاهی مجتمع امام خمینی(ره) قد برافراشتند.
اهتمام وی بر جذب هیئت علمی و رساندن دانشگاه آزاد زنجان به سطح جامع در حالی بود که روند نزولی جذب دانشجو در دانشگاهها آغاز شده بود. در این دوره گذارهها تغییر پیدا کرده بود و دانشگاههای غیردولتی قارچگونه رشد پیدا میکردند و تعداد دانشگاههای استان زنجان رو به افزایش بود. علیرضا فیروزفر سکاندار بعدی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان بود که از زمستان 1391 تا خرداد 1393 عهدهدار این مسئولیت شد.
با وجود سیاستهای بازدارنده سازمان مرکزی در این دوره درباره توسعه رشتههای آموزشی بهدلیل تدوین سند آمایش آموزشی، برخی رشتههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در این دوره تصویب شد.
در تبوتاب رقابت دولتیها با دانشگاه آزاد اسلامی در دوره مدیریت فیروزفر با تکیه بر اندوختههای علمی، اجرایی، همت و پشتکار جوانی وقفهای در روند رو به رشد دانشگاه ایجاد نشد و مسیر برای تعالی هموارتر گشت و دکتر فیروزفر عملیات اجرایی طرحهای مدیران قبل از خویش را ادامه داد و سرانجام بعد از 18 ماه واحد زنجان را تحویل یدالله رجائی داد.
یدالله رجائی 17 خرداد سال 1393 با حکم حمید میرزاده سکاندار دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان شد و این بود که از ابهر به زنجان آمد.
وی بعد از تجربه مدیریتی 6 ساله در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه و 12 ساله در واحد ابهر به زنجان آمد تا این راه را ادامه دهد و در بدو ورود ادغام واحد علوم و تحقیقات در واحد زنجان فرصتی را فراهم کرد تا روند نزولی آمار دانشجویی متوقف شود. در زمان مدیریت رجائی تعداد رشتههای دکتری و کارشناسی ارشد افزایش یافت.
علیرضا فیروزفر از ابتدای دی 1397 مجدداً عهدهدار مسئولیت دانشگاته آزاد اسلامی واحد زنجان شد.
اکنون بعد از 34 سال از زمان تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی زنجان سپری شده و شرایط بهگونهای دیگر رقم خورده و جمعیت دانشجویی دانشگاه در سیر نزولی قرار گرفته و انبوهی از مشکلات بر دوش فیروزفر جوان سنگینی میکند و گام برداشتن در میان مشکلات به تدبیر و مدیریت صحیح نیاز دارد.
در روزهای پایانی سال 1397 فرصتی فراهم شد تا علیرضا فیروزفر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان میزبان رؤسای ادوار دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان باشد تا علاوه بر قدردانی از تلاش آنان شورایی در راستای ریلگذاری نیل به اهداف واحد زنجان تشکیل شود.
در این نشست صمیمی در فضایی دوستانه و خارج از رقابتهای مرسوم همه رؤسای پیشین واحد زنجان از دوره تأسیس تاکنون دور یک میز نشستند و نظری به گذشته کردند و دوران حاضر را مورد تحلیل قرار دادند تا با آموزهها و تجربههای پیشین، افقی روشن برای آینده را ترسیم کنند.
مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی زنجان از گذشته تاکنون با احساس تعلق به این مجموعه فاخر و بزرگ بر ضرورت اعتلای نهال دیروز و درخت تنومند امروز تعصب دارند و آن را چون دُرّ گرانبها که هدیه امام خمینی(ره) است، حفظ خواهند کرد و مجموعه فاخر دانشگاه آزاد اسلامی زنجان به حرکت و پویایی خود ادامه خواهد داد.
در این گردهمایی عنوان شد که سیاستهای کلان دانشگاه در حوزههای مختلف توسط رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یعنی دکتر طهرانچی و تیم مدیریتی ایشان با توجه به وضعیت فعلی با تدبیر کامل در حال تدوین و اعمال بوده و در شرایط حاضر با این راهبردهای عملیاتی دقیق، دانشگاه آزاد اسلامی تهدیدها را به فرصت تبدیل خواهد کرد.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/