بانکها علاقهای به واگذاری شرکتهای تابعه خود ندارند
سیدکمال سیدعلی در گفتگو با خبرنگار حوزه بانک گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با اشاره به ماده 16 قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر، اظهار کرد: واگذاری اموال بانکها دارای وجوه متفاوتی است که هرکدام باید با رویه خاص خود رسیدگی شوند.
وی با تشریح مشکلات قیمتگذاری املاک مازاد بانکها، افزود: شعب بانکها در شهرستانها دارای املاکی هستند که اغلب، اطلاعات آنها در اختیار هیئتمدیره نیست و علاوه بر آن بیشتر املاک و مستغلات بانکها دارای مستأجر یا معارض هستند و این موضوع فرآیند فروش را سخت میکند و بیشتر مشتریان نیز به همین دلیل رغبتی به خرید ملک از بانکها ندارند.
مدیرعامل سابق بانک ایرانزمین با اشاره به تشریفات اداری فروش اموال و املاک بانکها ادامه داد: تشریفات اداری فروش املاک بسیار زمانبر است و گاهی چندین سال طول میکشد و این به معنی آن است که دیگر بعد از چند سال قیمت جدید ملاک معامله قرار خواهد گرفت و شرایط معامله قبلی از بین خواهد رفت.
سیدعلی شرکتهای تابعه بانکها را بهترین گزینه فروش دانست و تصریح کرد: بیشتر رؤسای بانکها در شرکتهای تابعهای که در اختیار دارند، جزء هیئت مدیره هستند و برای همین ارادهای برای واگذاری آنها وجود ندارد و این بخش از منابع از دسترس خارج شدهاند.
مدیرعامل سابق بانک ایرانزمین با اشاره به ادغام 5 بانک نظامی گفت: بانک سپه بهعنوان مقصد این ادغام باید قبل از هر چیز این منابع را در 5 بانک موردنظر تعیین تکلیف کند تا در زمان ادغام بهصورت شفاف عمل کند.
به گزارش آنا، مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر پرداخته است که یکی از این بخشها، ماده 16 این قانون است که به واگذاری اموال مازاد بانکها اختصاص دارد. بر اساس گزارش عملکرد بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی، عملکرد فروش اموال مازاد بانکها در سالهای 1395 و 1396، حدود 112 هزار میلیارد ریال بوده است، ولی بنا به اظهارات قائممقام بانک مرکزی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، بخشی از این اطلاعات به دلیل خوداظهاری بانکها درست نبوده و بانک مرکزی در حال بررسی صحت آمار و اطلاعات دریافتی است.
انتهای پیام/4083/پ
انتهای پیام/