دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 اسفند 1397 - 13:21

چین و کشورهای منطقه انحصار فروش پهپاد را از دست آمریکا خارج کردند

پس از واقعه 11 سپتامبر حملات پهپادی نشانه اقتدار آمریکا در کشورهای غرب آسیا بودند اما این اقتدار در چند سال گذشته توسط چین، ایران و ترکیه زیر سؤال رفته است.
کد خبر : 367786
22222222.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از «ژاپن تایمز»، به دنبال حملات 11 سپتامبر 2001 به برج‌های دوقلو و دیگر اماکن حساس در آمریکا، این کشور با لشکرکشی به منطقه غرب آسیا، از تمام تسلیحات مدرن خود برای حمله به اهداف در این منطقه استفاده کرد.


این نشریه ادامه داد که هواپیماهای بدون سرنشین پیشرفته آمریکایی، نقش بسزایی در حملات آمریکا به اهداف مختلف بازی کردند، اما زمانی که کشورهای منطقه به توانایی‌های خود ایمان آوردند، نسل جدیدی از پهپاد‌های مدرن و ارزان‌تر از مدل آمریکایی آنها را روانه بازار تسلیحات در منطقه غرب آسیا کردند.


نشریه ژاپنی افزود: در 5 سال گذشته استفاده از پهپادهای ساخت چین و دیگر کشورها از جمله ایران و ترکیه در منطقه رو به افزایش بوده است. در ضمن، با توجه به اینکه آمریکا فروش پهپاد‌های حامل بمب و مسلح را به کشورهای غرب آسیا مجاز نکرده است، این کشورها ازجمله عراق، امارات متحده عربی و عربستان سعودی به خرید پهپادهای تهاجمی از چین روی آوردند.


این نشریه تصریح کرد: ترکیه که از دیگر کشورهای قدرتمند غرب آسیا کناره گرفته است و در ضمن، کشمکش‌های خاص خود را با واشنگتن و پکن دارد، سرمایه‌گذاری عظیمی در تولید پهپاد کرده و دی‌ماه سال جاری اولین مدل پهپاد تهاجمی را نیز رونمایی کرد.


این نشریه ادامه داد: «ایران هم با به‌کار گرفتن توان داخلی و مهندسی معکوس پهپادهای سرنگون‌شده آمریکایی و صهیونیستی، اقدام به گسترش تولید انواع مختلف پهپاد کرده است و آن‌ها را در اختیار گروه‌های مبارز مردمی هم‌پیمان خود در منطقه قرار داده است. نیروهای مردمی یمن با همین پهپادهای ساخت ایران حملاتی را در تابستان گذشته به اهدافی در فرودگاه ابوظبی و دبی در امارات انجام دادند.»


نشریه ژاپنی افزود که بر اساس اطلاعات ماهواره تجاری که سال گذشته توسط مرکز مطالعات پهپاد وابسته به برد کالج منتشر شد، پهپادهای مسلح "سی اچ- 4 بی" و "وینگ لونگ 2" در حال اجرای عملیات از پایگاه هوایی جیزان در جنوب عربستان علیه اهداف یمنی مشاده شده بودند.


این نشریه تصریح کرد که به دلیل اینکه آمریکا فناوری چین را خطر امنیتی می‌داند، دستگاه‌های چینی قادر به ایجاد ارتباط با نمونه‌های ساخت آمریکا نیستند که از سوی بسیاری از کشورهای غرب آسیا مانند عربستان، امارات و عراق استفاده می‌شوند.


نشریه ژاپنی اذعان کرد که برای دولت‌های منطقه، موضوع نامأنوس بودن دستگاه‌های چینی با نمونه‌های ساخت آمریکا یک امتیاز تاکتیکی محسوب می‌شود زیرا مشاوران غربی نمی‌توانند فعالیت‌های پهپاد‌های ساخت چین را بررسی دقیق کنند. چین هم محدودیت استفاده چندانی برای استفاده از پهپادهایش قرار نداده است و شاید به همین دلیل باشد که بسیاری از آن‌ها را در عملیات جنگی مورد استفاده قرار می‌دهد. درحالی‌که ارتش خلق چین از پهپاد برای مقاصد گشت شناسایی استفاده کرده است، تنها پهپاد‌های چینی که اقدام به اجرای عملیات جنگی کرده‌اند در کشورهای غرب آسیا مستقر بوده‌اند.


این نشریه ادامه داد که یک انستیتوی انگلیسی گزارش داده است که پنج فروند پهپاد ساخت چین مدل «سی اچ-4 بی» حدود 260 حمله علیه داعش در 2018 انجام دادند. در ضمن، پهپاد‌های ساخت چین که در اختیار امارات هستند نیز در حملات بحث‌برانگیز به اهدافی در لیبی با استفاده از پایگاه‌های مصری انجام داده‌اند. همین نوع پهپاد‌های اماراتی به نظر می‌رسد در عمیات علیه اهداف نیروهای مردمی یمن در بندر الحدیده استفاده‌ شده‌اند.


این نشریه ادامه داد که چین به‌وضوح به‌دنبال صادرات پهپاد در قالب قسمت مهمی از برنامه نظامی-سیاسی پکن است؛مخصوصاً به کشورهایی که قبلاً توسط آمریکا مجاز به استفاده از پهپاد برای مقاصد نظامی نبوده‌اند. در آبان، چین 48 پهپاد «وینگ لونگ 2» به پاکستان صادر کرد. در دی‌ماه هم رسانه‌های چینی از اولین آزمایش یک نوع پیشرفته از «وینگ لونگ آی دی» خبر دادند.


چین و عربستان هم از روابط روبه رشدی در تمام زمینه‌ها از جمله نظامی برخوردار هستند، اما همه کشورهای منطقه خواهان خرید از چین نیستند. به‌عنوان‌مثال، ترکیه که روابطش به‌تازگی با آمریکا، عربستان و چین به تیرگی گراییده‌‌‌است، سرمایه‌گذاری فراوانی را در مسیر تولید پهپاد انجام داده است. در دی‌ماه پهپاد ترکیه‌ای «آنکا-اس» اولین پرواز تهاجمی خود را انجام داد درحالی‌که مدل‌های قبلی این نوع پهپاد‌ها علیه مواضع کرد‌ها استفاده می‌شده‌‌است.


این نشریه اضافه کرد که مدل‌های کوچک‌تر پهپاد‌های چینی هم به دست گروه‌های تروریستی در غرب آسیا افتاده است؛ به‌طوری‌که داعش در آن‌ها برای حمله در موصل عراق استفاده می‌کرد.


انتهای پیام/4106/4124/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب