تأثیر سرمایه اجتماعی بر تولید سرانه و رشد اقتصادی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از زابل، محمد عمرانی صبح امروز در نخستین کرسی نظریهپردازی با موضوع تأثیر سرمایههای اجتماعی بر رشد اقتصادی در ایران که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالمللی زابل برگزار شد، اظهار کرد: مطالعات اقتصادی نشان میدهد که سرمایه اجتماعی دارای اثر قابل ملاحظهای بر تولید سرانه و رشد اقتصادی است.
وی با بیان اینکه امروزه در کنار سرمایههای انسانی و فیزیکی، سرمایههای اجتماعی نیز مورد توجه قرار گرفته است، اضافه کرد: سرمایه اجتماعی، میراثی تاریخی است که از طریق تشویق افراد به همکاری و مشارکت در تعاملات قادر است به حل معضلات موجود در آن اجتماع فائق آید و حرکت به سوی رشد و توسعه شتابان اقتصادی، سیاسی، فرهنگی را امکانپذیر کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بینالمللی زابل عنوان کرد: مطالعات اقتصادی افزون بر سرمایههای فیزیکی و انسانی، اثر سرمایه اجتماعی نیز در مدل رشد ارزیابی شده دارد و این بیانگر آن است که سرمایه اجتماعی دارای اثری قابل ملاحظه بر تولید سرانه و رشد اقتصادی آن جامعه است.
عمرانی افزود: سرمایه اجتماعی امروزه نقش مهمتری را نسبت به سرمایه فیزیکی و انسانی در جوامع ایفا میکند و شبکههای روابط جمعی انسجامبخش میان انسانها و سازمانهاست.
وی خاطرنشان کرد: در غیاب سرمایههای اجتماعی سایر سرمایهها اثربخشی خود را از دست میدهند و بدون سرمایه اجتماعی، پیمودن مسیر توسعه و تکامل فرهنگی و اقتصادی ناهموار و دشوار میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی زابل تصریح کرد: سرمایه اجتماعی حاصل انباشت منابع بالقوه و یا بالفعلی است که مربوط به مالکیت شبکهای بادوام از روابط کم و بیش نهادینه شده بین افرادی است که با عضویت در گروه ایجاد میشود.
عمرانی یادآور شد: سرمایه اجتماعی در روابط میان انسانها تجسم مییابد و موقعی شکل میگیرد که روابط میان افراد به شیوهای دگرگون شود که کنش را تسهیل کند.
انتهای پیام/4078/4117/4062/
انتهای پیام/