دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کشتی‌آرای در گفتگو با آنا:

کسادی بازار طلا نگران کننده است/ رقبا از ما پیشی گرفته‌اند

رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور با ابراز نگرانی از کسادی و رکود بازار طلا گفت: صنعت طلای کشور توان رقابت با بازار خارجی را از دست‌ داده است.
کد خبر : 367065

محمد کشتی آرای در گفتگو با خبرنگار حوزه  پول،ارز و طلا گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با اشاره به تأثیر مستقیم سایر متغیرهای اقتصادی کشور در بازار طلا اظهار کرد: پیش‌بینی قیمت طلا در بازار داخلی کشور بسیار مشکل است و نمی‌توان برای آن تحلیل اقتصادی داشت.


*بازار طلای کشور تبعیتی از بازار جهانی طلا ندارد


رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور با توضیح اینکه قیمت جهانی طلا  از ابتدای سال 97 نسبت به پایان سال حدود پنج درصد کاهش داشت، خاطرنشان کرد: به‌رغم این کاهش قیمت جهانی طلا  اما در بازار داخلی در همین مدت حدود 270 درصد افزایش قیمت داشتیم و این خود نشانگر سختی امر پیش‌بینی قیمت در کشور و وابستگی آن به عوامل دیگری در خارج از این بازار دارد.


کشتی آرا با توجه به جنبه سرمایه‌گذاری خرید طلا افزود: تنها در صورت سرمایه‌گذاری و حفظ پول می‌توان در این شرایط خرید طلا را توصیه کرد زیرا تجربه نشان داده است در هنگام رونق بازار این رکود جبران خواهد شد.


*قیمت جهانی طلا افزایش می‌یابد


وی درباره قیمت جهانی قیمت طلا تصریح کرد: به دلیل کاهش تولید طلا به میزان پنج درصد می‌توان پیش‌بینی کرد قیمت طلا نیز به میزان پنج درصد افزایش یابد.


*صنعت طلا کشور نیاز به تنفس مصنوعی دارد


کشتی آرای با اشاره به افزایش بی‌سابقه قیمت طلا ادامه داد: این جهش قیمت موجب شده  طلا از دسترس مردم خارج شود و این موضوع تأثیر مستقیم بر صنعت طلای کشور دارد و عملاً امکان رقابت با رقبای خارجی مانند ترکیه را از ما گرفته است و موجب تعطیلی واحدهای صنعتی و گسترش رکود و بیکاری در این حوزه شده است.


وی با تأکید بر اینکه این کسادی بازار آسیب‌های جدی را در حوزه‌های صنعتی، اقتصادی و اجتماعی به دنبال خواهد داشت گفت: باوجوداین شرایط نامناسب حتی بازارهای مالی که می‌توانست به سرمایه‌گذاری و نهایتاً به رونق صنعت طلای کشور کمک کند نیز تعطیل‌شده و به کار گرفته نمی‌شوند.


به گزارش آنا، حجم گردش مالی صنعت طلا در جهان سالانه حدود 1000 میلیارد دلار است که سهم بازار مصرف ایران از آن 3.5 درصد است. بازار ایران در خوش‌بینانه‌ترین حالت جزو پنج مصرف‌کننده اول طلا و جواهر دنیاست. درحالی‌که بازار مصرف ایران از سوی مصنوعات طلای خارجی کشورهای ترکیه، تایلند، هندوستان و هنگ‌کنگ تسخیرشده است.


در حالی‌ که قانوناً ورود مصنوعات طلای خارجی به هر شکل و عنوان ممنوع است، سهم تولید داخلی از بازار مصرف یک درصد است که آن‌هم در حال منفی شدن است. از آنجا که نگاه مصرف‌کننده ایرانی به طلا و جواهر نگاه سرمایه‌ای است، دولت موظف است علاوه بر حمایت از تولید کننده داخلی و ساماندهی بازار از ورود و فروش مصنوعات طلای خارجی جلوگیری کند.


انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب