80 هزارمین سند از اراضی علوی واگذار شد
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مراسم اهدای هشتاد هزارمین سند املاک علوی امروز در ساختمان بنیاد مستضعفان و با حضور حجتالاسلام محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، محمد سعیدی کیا رئیس بنیاد مستضعفان، احمد تویسرکانی رئیس سازمان ثبت اسناد کشور، برخی ائمه جمعه و استانداران و نمایندگان مجلس و رئیس بنیاد علوی برگزار شد.
بنا بر این گزارش املاک علوی به املاکی گفته میشود که قبل از انقلاب توسط خاندان پهلوی به زور از مردم گرفته شده بود و پس از انقلاب اسلامی در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفت و تا سال ۸۳ به تدریج به مردم واگذار میشود.
از سال ۸۳ تا ۹۱ این واگذاری متوقف میشود، در سال ۹۰ آییننامهای در هیأت امنای بنیاد مستضعفان به تصویب میرسد که برای استانهای مختلف و شرایط خاص هر ملک تعاریفی مطرح میشود و طی آن واگذاری املاک بر اساس شرایط ملک و فرد به صورت رایگان یا تا ۹۰ درصد تخفیف آغاز میشود.
کارگروهی در این باره با حضور نمایندگان دفتر مقام معظم رهبری تشکیل میشود که بازدید میدانی از این املاک انجام میشود و در سال ۹۱ کلیات موضوع تصویب و از سال ۹۲ واگذاری املاک علوی بر اساس شرایط جدید آغاز میشود.
کاربری این املاک تجاری، مسکونی، کشاورزی و باغی است؛ واگذاریها در ۵۹ سفر توسط رئیس بنیاد مستضعفان انجام میشود.
بنیاد مستضعفان به هموطنان شیعه و سنی خدمت میرساند
محمد سعیدیکیا امروز در مراسم اهدای هشتاد هزارمین سند املاک علوی اظهار داشت: در مورد این املاک سال ۹۱ بنیاد آییننامهای به تصویب رساند و از سال حدود ۹۳ واگذاریها آغاز شد که تاکنون ۷۷ هزار مدارک مربوط به اسناد به مردم واگذار شده است و امروز هم اسناد 3 هزار واحد به مردم تقدیم میشود.
وی ادامه داد: ۶۰ تا ۷۰ هزار واحد دیگر وجود دارد که از مردم تقاضا داریم تشکیل پرونده دهند تا این کار به خوبی انجام شود و اراضی که طاغوت غصب کرده است را به مردم واگذار کنیم.
رئیس بنیاد مستضعفان تأکید کرد: همه نقاط ایران اعم از شیعه و سنی برای خدمتگزاری توسط بنیاد یکسان است.
سعیدیکیا اظهار کرد: سال ۹۳ مقام معظم رهبری به من حکم دادند و در آن حکم مواردی را مطرح کردند که من تلاش کردم آن را در قالب ۶ سرفصل دنبال کنم که از آن جمله میتوان به خارج کردن یک منطقه محروم از محرومیت و سپس محرومیتزدایی منطقه بعدی، بهکارگیری جوانان مستعد و ارزشی در بنیاد، توجه به امور ارزشی در بنیاد و مدیریت بهتر فعالیتهای اقتصادی در بنیاد اشاره کرد.
وی گفت: برنامه پنجم بنیاد مستضعفان امسال تمام میشود و در برنامه ششم توانمندسازی اجتماعی، ارتقای بهرهوری و ارزشآفرینی را دنبال میکنیم.
سعیدیکیا با تأکید بر اینکه آباد کردن مناطق مورد تأکید رهبری در دستورکار بنیاد است، گفت: ما ابتدا منطقه قلعهگنج را انتخاب کردیم، شعار ما آنجا «کار با مردم، برای مردم و با جهتگیری معیشت پایدار» است. در قلعهگنج با تشکیل گروههای روستایی و کارآفرینان این کار شکل گرفته است.
وی افزود: با پساندازهای مردم، رقم ۶ میلیارد تومان پسانداز انجام شد. بنیاد علوی هم معادل همین رقم اختصاص داد که جمعا بیش از ۱۱ میلیارد تومان جمعآوری شد، اما مردم از این صندوق تاکنون بیش از ۱۴ میلیارد تومان وام اشتغال گرفتهاند.
رئیس بنیاد مستضعفان بیان کرد: به شهادت مسئولان استان کرمان امروز نرخ بیکاری در این استان از ۲۷ درصد به ۱۲ درصد کاهش یافته است و مردم در قلعهگنج امیدوارانه زندگی میکنند.
سعیدیکیا با بیان اینکه سال آینده این محرومیتزدایی را به ۱۴ نقطه تعمیم میدهیم، گفت: پس از قلعهگنج، لنده در کهگیلویه و بویراحمد، چالدران در آذربایجان غربی، ملکشاهی در ایلام، زهک و قصر قند در سیستان و بلوچستان، سروآباد در کردستان، لارک و احمدی کوشا در هرمزگان و گرمی در اردبیل آغاز شد و مراغه تپه را هم به آن اضافه میکنیم.
وی افزود: تاکنون ۳۰۰۷ طرح روستایی در دو و نیم سال گذشته به تصویب بانک سینا رسیده است که از این رقم ۲۶۰۰ فقره تسهیلات به مردم داده شده است و ۱۶۰۰ واحد به بهرهبرداری رسیده است.
رئیس بنیاد مستضعفان اظهار داشت: بنیاد مستضعفان ۲۲ هلدینگ داشت که امروز به ۱۰ هلدینگ تقلیل یافته است و تعداد شرکتها هم کم شده است.
وی به فرمایشات مقام معظم رهبری در بهکارگیری نیروهای جوان و ارزشی و متخصص اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۱۴ نیروی جوان گزینش شدهاند که تا به امروز ۴۴ نفر آنها در هیأت مدیره شرکتهای بنیاد مشغول به کار شدهاند.
زمینهایی که در زمان پهلوی مصادره شد به مردم بازمیگردد
حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی هم در این مراسم اهدای 80 هزارمین سند املاک علوی ضمن تسلیت سالروز شهادت امام دهم بیان کرد: از آثار ماندگار و همیشه جاوید این امام بزرگوار زیارت جامعه کبیره است که شناسنامه اهل بیت(ع) است که باید این پیوند با این زیارتنامه داشته باشیم.
وی با اشاره به حلول ماه رجب گفت: ماه رجب ماه دعا و استغفار است و ایام، ساعات و روز و شبش فرصتی گرانبها محسوب میشود.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری به ورود به دوره دوم انقلاب اسلامی و چهل سالگی انقلاب اشاره کرد و گفت: چهل سال پرماجرا، پرحادثه و پر توطئه علیه نظام نظیر کودتای نوژه، جنگ تحمیلی، غائله کردستان و امثال آنها را گذراندیم.
وی ادامه داد: مردم پایدار ماندند، همین مردم ایلام در جنگ تحمیلی سختیهای زیادی تحمل کردند و اولین سفر استانی مقام معظم رهبری هم به ایلام بود که استقبال باشکوهی نظیر دیگر سفرهای استانی از ایشان انجام شد.
محمدیگلپایگانی افزود: پهلوی ۴۵۰ هزار پرسنل ارتش، ۶۰ هزار پرسنل ژاندارمری و ۵۵۰۰ پرسنل ساواک داشت، اما از هم دریده شد که رهبری این نهضت از عوامل شکست دادن پهلوی بود. امام(ره) شخصیتی بود که یک نقطه ضعف در زندگی نداشت و پاک زیست، ضمن آنکه حمایت ملت و مردم از امام عامل دیگر سقوط پهلوی بود.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری بیان کرد: رضاخان فاسد در قضایای بنیاد پهلوی خیانتهای زیادی به مردم کرد، املاک را به زور از مردم میگرفتند، سیر هم نمیشدند. فساد دربار زیاد بود، شاه، خانوادهاش و اطرافیانش همگی به فساد شدید آلوده بودند.
وی ادامه داد: طاغوت جشن ۲۵۰۰ ساله را راه انداخت که فقط هزینه پذیرایی آن جشن ۳۰ میلیون دلار میشد. غذا از رستورانی در پاریس به همراه گارسون با هواپیما به شیراز میآوردند؛ جشن هنر شیراز افتضاح بزرگ شاه بود. در ماه مبارک رمضان مقابل مردم روزهدار شیراز در خیابان زند زن و مرد خارجی را به هم آمیختند تا مثلاً طریقه تقرب جنسی را به مردم بیاموزند.
محمدیگلپایگانی بیان کرد: اما اتحاد مردم و همراهی آنها با امام شاه را شکست داد. روز ۱۹ بهمن همافران که پرسنل شجاع نیروی هوایی بودند، در مدرسه رفاه به خدمت امام رسیدند و با رهبر بیعت کردند که آن زمان کمر نظام طاغوت شکست و منجر به پیروزی انقلاب شد.
وی افزود: مقام معظم رهبری فرمودند امام نظام پوسیده شاهنشاهی را برانداخت و حکومت اسلامی را راه انداخت.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری اظهار داشت: اوایل پیروزی انقلاب امام(ره) فرمودند آنچه طاغوت از اموال جمعآوری کرده است باید به صاحبان آن برگردد و صرف مستضعفان شود که بعدا بنیاد علوی تشکیل شد. آنهایی که در این املاک مستقر بودند هیچ سندی نداشتند، چند ده مورد نامه از سوی متصرفان این املاک به دفتر رهبری آمد که رهبری فرمودند؛ بنیاد اسناد این املاک را تهیه کند و به همانهایی که در دست آنها هست بدهد. در همین راستا بنیاد مستضعفان هیأتی برای شناسایی مالکان اراضی تشکیل داد، اسناد تهیه شد و ثبت اسناد هم همکاری کرد تا این مهم انجام شود.
محمدیگلپایگانی افزود: تاکنون ۷۷ هزار سند در این حوزه به دست مردم رسیده است و امروز 3 هزار سند دیگر هم اهدا میشود که اغلب بلاعوض است.
وی توصیهای هم به اهل سنت و شیعیان داشت و گفت: برادران اهل سنت و علمای اهل شیعه بدانند که هر حلقومی که صدای اختلاف از آن صادر شود، حلقوم شیطان است.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری اظهار کرد: آمریکا غلط میکند به اینجا حمله کند، صدها سال است که سنی و شیعه با هم زندگی کردهاند، با هم مراوده داشتند، همسایه دیوار به دیوار بودند. اما حالا احمقی از آن طرف بلند میشود و چیزی میگوید و از آن تکفیری، داعشی و طالبانی درمیآید.
محمدیگلپایگانی ادامه داد: نباید اجازه داد کسی از اختلاف صحبت کند و این اتحاد شیعه و سنی نعمتی بزرگ است.
انتهای پیام/4083/
انتهای پیام/