دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 اسفند 1397 - 09:24
آذری جهرمی:

راهکار منع دسترسی کودکان به فضای مجازی بی‌معنا شده است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جشنواره کودک آنلاین گفت: در جامعه امروز راهکار منع دسترسی به فضای مجازی برای کودکان بی‌معنا شده است.
کد خبر : 366771
BQ4K0993.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از ستاد خبری جشنواره کودک آنلاین، آیین انتخاب جشنواره وب‌سری و فیلم کوتاه کودک آنلاین با حضور محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، سیدمحمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش، سیدجمال هادیان دبیر جشنواره کودک آنلاین، محمدمجتبی حسینی معاون هنری وزارت ارشاد، ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور، احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، اعضای شورای سیاست‌گذاری و هیئت داوری و انتخاب جشنواره، مدیران و اعضای آسیفای ایران و سایر چهره‌های فرهنگی، هنری شامگاه شنبه در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات برگزار شد.


در ابتدای مراسم، کلیپ معرفی اهداف و دغدغه‌های جشنواره کودک آنلاین با اشاره به خاطرات نسل‌های مختلف از برنامه‌های تلویزیونی دوران کودکی و رسانه‌های مدرن کودکان امروز و روند برپایی جشنواره کودک آنلاین از ابتدا تاکنون پخش شد. سپس حبیب میدانچی مجری مراسم روی صحنه رفت و با تبریک فرارسیدن ایام ماه رجب و تسلیت به مناسبت شهادت امام هادی (ع)، به همراه پسر خود به معرفی جشنواره کودک آنلاین پرداخت و در ادامه انیمیشنی درباره ارتباط کودک با فضای مجازی بر اساس نشانه‌ها و تعریف‌های کودک آنلاین روی پرده رفت.


ایده‌پردازها شبیه شمشادهایی هستند که قد می‌کشند


سیدجمال هادیان دبیر جشنواره کودک آنلاین پشت تریبون قرار گرفت و در سخنان خود ضمن خیرمقدم به حاضران، گفت: ایده‌پردازها شبیه شمشادهایی هستند که قد می‌کشند. کسی که ایده‌پرورتر باشد از این شمشادهای قدکشیده طرحی خلاقانه درمی‌آورد. از هر بذری که کاشته می‌شود باید حمایت کرد. کودک آنلاین یک ایده بود که مثل بذر کاشته شد و با ایده‌های دیگر تفاوت داشت. هرکسی با هر ایده فارغ از اینکه کجا زندگی می‌کند، اگر خلاق باشد، دیده می‌شود. مهندسی ایده این روش‌ها را پیشنهاد می‌کند. هر بذری که کاشته می شود، ظرفیت دارد و باید مراقبت شود. خوشحالیم که از همه جای کشور ایده‌های ناب به دست ما رسید و کارشناسانی که در رشته خودشان متخصص بودند، ایده‌ها را در چندین مرحله بررسی کردند. از 1120 فیلم 122 فیلم انتخاب کردیم و حالا 20 ایده انتخاب شدند که قابلیت تولید محتوا برای کودکان دارند و فردا وارد فاز سوم این رویداد می‌شویم و ایده‌ها تبدیل به اثر می‌شوند. امیدواریم در جلسه دیدار بعدی ما، زیر سایه بذری که کاشتیم، بنشینیم و از سایه‌اش استفاده کنیم. کودک آنلاین یک ایده بود و با همه ایده‌ها متفاوت بود و شاید در ابتدا بعضی‌ها باورشان نشد.


اختتامیه جشنواره کودک آنلاین

وی در سخنان خود از همراه اول و علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی به خاطر حمایت‌هایش برای به بار نشستن ایده کودک آنلاین تشکر کرد و بر این نکته تأکید کرد که این جشنواره به عنوان یک حرکت خلاقانه، به بحث تولید محتوا ورود نکرد و تنها بستر ارائه آثار را فراهم کرد.


هادیان اظهار کرد: از همراه اول تشکر می‌کنم که صمیمانه ما را همراهی کردند. همینطور از علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و همکارانش متشکرم که هرچه داشتند در طبق اخلاص گذاشتند. از همکارانم در شورای سیاست‌گذاری و تیم اجرایی جشنواره سپاسگزارم. ما چرخه و زنجیره تولید محتوا را در نظر داشتیم و توزیع و تولید و پخش‌کننده را به هم پیوند دادیم تا رشد سریع‌تری داشته باشیم. در کشور ما چند هزار مؤسسه فرهنگی وظیفه تولید محتوا را برعهده دارند. ایده اگر خلاقانه باشد، پیروز می‌شود. 


در ادامه کلیپی از فیلم‌های ارائه شده در بخش فیلم کوتاه جشنواره کودک آنلاین پخش شد و اعلام شد که فیلم‌های منتخب در مراسم اختتامیه جشنواره در بهار 98 معرفی خواهد شد و به نمایش درخواهد آمد. 


شیخ‌الاسلامی: جامعه فهمیده است که باید به کودکان فکر کند


بعد از اجرای گروه سرود لیلةالقدر، کلیپ معرفی وب‌سری و کلیپ گزارش برنامه صبح شنبه 18 اسفند ارائه و داوری آثار بخش ایده برای حاضران پخش شد. 


در بخش بعدی مراسم، حسین شیخ الاسلامی دبیر کمیته علمی و محتوایی جشنواره از سوی هیئت انتخاب روی صحنه رفت. او گفت: امشب شاهد آغاز به کار شتاب‌دهنده برای زنجیره صنایع خلاق هستیم.


وی گفت: من و همکارانم 14 ساعت است که ایستاده‌ایم تا امشب آبرویمان در مقابل آقای آذری‌جهرمی وزیر ارتباطات حفظ شود و امیدواریم امشب شاهد تشکیل نخستین شتاب‌دهنده‌ای باشیم که زنجیره تولید را شکل می‌دهد. ما دهه‌شصتی‌ها روزهای رؤیایی کمی داشتیم. روزهای رؤیایی ما کم بوده یا زود خراب شده است. امشب برای من شبی رؤیایی است نه به‌خاطر صف وزیرانی که در خدمت‌شان هستیم، بلکه به این دلیل که احساس می‌کنم بچه‌های نسل امروز، آینده بهتری خواهند داشت و جامعه فهمیده است که باید به کودکان فکر کند و حس ثروت‌ستیزی از بین رفته و ارزش خلق اثر دوباره پررنگ شده است. 


اختتامیه جشنواره کودک آنلاین

شیخ‌الاسلامی در ادامه گفت: یک تشکر ویژه از فعال بخش خصوصی دارم، او به جامعه اثبات کرد از فرهنگ می‌شود ثروت آفرید. این فعال بخش خصوصی، مؤسس شتاب‌دهنده کودک آنلاین، محمد ابوالحسنی است که از او قول می‌گیرم اتفاقی که برای «دیرین دیرین» افتاد، برای این 20 ایده که به‌زودی با بیش از 15 منتور و مجری طرح و سرمایه‌های بخش خصوصی وارد مرحله تولید می‌شود، هم رقم بزند و ما را در خردادماه غافلگیر کند. من با تمام همت در خدمت مجموعه خواهم بود.


در بخش بعدی مراسم، کلیپ معرفی آپ‌های ویژه کودکان و نوجوانان پخش شد و صاحبان آپ‌های تاچستان، آیوتون، نبات و پیام‌رسان مداد به معرفی محصول خود پرداختند.


آذری‌جهرمی: ما در برابر کودکان و آینده کشور مسئولیم


در ادامه کلیپی از دیدار صمیمانه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با کودکان و نوجوانان با محور ارتباط کودکان با دنیای مجازی، ضرورت برپایی جشنواره و نقش این وزارتخانه روی پرده رفت و سپس آذری‌جهرمی با دعوت مجری کودک مراسم پشت تریبون قرار گرفت.


وزیر ارتباطات در سخنانش گفت: فضای جامعه ما با 13 میلیون مخاطب کودک و نوجوان مواجه است. نسلی که با فضای مجازی زندگی می‌کند و آسیب‌پذیرترین قشر در این فضا هستند. اگر برای این نسل متناسب با شرایط فرهنگی اجتماعی جامعه فکر نکنیم، آینده این نسل را از دست خواهیم داد. راهکار ما تاکنون منع دسترسی به فضای مجازی بوده و در جامعه‌ای که بچه‌ها برای پدران خود فیلترشکن نصب می‌کنند، این راهکار تقریباً مفهوم و معنای خودش را از دست می‌دهد.


وی اظهار کرد: ما به لحاظ محتوایی، فرهنگی غنی داریم و به‌لحاظ بهره‌گیری از هنرمندان توانا برای تهیه خوراک فرهنگی برای فرزندان، ظرفیت‌های بزرگی داریم.


وزیر ارتباطات با اشاره به چشم‌انداز و عملکرد جشنواره کودک آنلاین گفت: آنچه ما انجام دادیم، سه حلقه داشت. حلقه اول، پلتفرم‌ها بودند. چهار تا از سکوهای نرم‌افزاری اپ کودک را درست کردند. کودکانی که در تلویزیون می‌دانند باید به سمت شبکه پویا بروند اما متأسفانه نمی‌دانند در فضای مجازی باید به کجا بروند؟ پس ما باید نشانی مناسب با کودکان تولید کنیم و سکوسازان را تشویق کنیم تا سکوهای مناسب کودک و نوجوان را به وجود بیاورند.


اختتامیه جشنواره کودک آنلاین

وی افزود: اقتصاد دیجیتال و اقتصاد پلتفرمی مهم‌ترین زنجیره است. ما در محتوا تخصص نداریم و صرفاً برای انتخاب‌شده‌های جشنواره، شتاب‌دهنده و متخصص آوردیم و امشب، شب انتخاب پلتفرم‌هایی است که در زنجیره قبل ایجاد شده‌اند. محصول تولیدشده مورد استفاده قرار می‌گیرد و اقتصاد زنجیره اول که ایده‌اش مورد حمایت قرار گرفته، مورد استفاده قرار می‌گیرد. مرحله بعد، ترویج است. از اردیبهشت آینده، جشنواره با سرعت بیشتری حرکت می‌کند و این گروه‌ها به جمع‌های مختلف می‌روند و از آنجا که قابلیت تکثیر شدن دارند، بر اساس مسئولیت اجتماعی یادگیری صورت می‌گیرد.


آذری‌جهرمی گفت: در گذشته وقتی نزد علما می‌رفتیم، می‌گفتند بچه‌ها به عالمی می‌روند که کسی کنار آنها نیست. امروز پدر و مادرها می‌توانند بدون حضور کنار بچه‌ها در فضای مجازی باشند. 14 درصد پدر و مادرها اصلاً از این ابزارها اطلاعی نداشتند و امروز ما چند محصول خوب برای مدیریت این فضا داریم.


وی تأکید کرد: این سه زنجیره اگر به هم بچسبد، استعدادها شکوفا می‌شود. ما در برابر کودکان مسئولیم، نه به این دلیل که ثمره هستند، بلکه در برابر کشور مسئولیم. ما باید سکوسازان را تشویق کنیم چون برای رسیدن به اقتصاد پویا باید به سمت زنجیره پلتفرمی برویم. تولید محتوا و سلیقه جامعه مخاطب اهمیت دارد و ترویج، مرحله سوم این زنجیره است و در این راه باید قابلیت سمن‌ها را شناخت.


وزیر ارتباطات در پایان گفت: از همه دست‌اندرکارانی که به این رویداد کمک کردند و آن را حمایت کردند، حتی آنها که نقد کردند، تشکر می‌کنیم و امیدواریم ثمره زحمات همه شما، برای آینده ایران نتیجه‌بخش باشد.


فیروزآبادی: با اقداماتی مثل برنامه امشب به تعریف مدرن قدرت می‌رسیم


در ادامه ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور، در سخنانی گفت: وزیر ارتباطات این برنامه را از سر دلسوزی راه انداخته، آن را مدیریت کرده و به یکی از نقاط خالی در سیستم حکومتی کشور پرداخته است. با توسعه فضای مجازی، شکل گرفتن اقتصاد و تحول دیجیتال و کسب و کارهای مبتنی بر نوآوری و تنوع فناوری‌های هم‌گرا، مستلزم این هستیم که بسیاری از ساختارهای قوانین و مقررات مورد تجدیدنظر قرار بگیرد و متأسفانه متناسب با سرعت تحولات کشور، با تصمیم‌گیری و کمک به توسعه این فضا در کشور مواجه نیستیم.


وی اظهار کرد: همانطور که آقای جهرمی گفت، کودکان قاعده هرم جمعیتی استفاده‌کننده از فضای مجازی کشور هستند و در این فضا که کودکان و خردسالان که سپاهی 13 میلیونی را تشکیل می‌دهند، با حجم بزرگی از نگاه کارتونی به دنیا زندگی را شروع می‌کنند، از پلتفرم‌ها آموزش می‌گیرند و با سیمولاتورهای فضای مجازی وارد بازار کار می‌شوند، باید بدانیم که این زنجیره پیچیده است. این زنجیره توسط کمپانی‌های بزرگ و قدرتمند دنیا در حال مدیریت شدن و به‌دست‌آوردن بازار است و با توجه به اینکه بازار این حوزه بدون نظارت دولت است و می‌توانند فتح شود، ما باید چه کنیم؟ 


فیروزآبادی افزود: باید اقداماتی مثل برنامه امشب صورت بگیرد. هرچند ما نواقص زیادی داریم. کیفیت کالای خارجی بسیار بهتر از ماست. آنها به تکنولوژی نزدیک‌تر بوده‌اند و تکنولوژی از خاستگاه آنها وارد کشور ما می‌شود. برای بومی‌سازی فرهنگی، باید متخصصان در حوزه‌های مختلف جامعه‌شناسی، فرهنگ‌، روانشناسی و ... را داشته باشیم و با بخش خصوصی ترکیب شوند. نت‌فیلیکس و کمپانی‌های هالیوود را در نظر بگیرید. البته خوشبختانه عامل تعیین‌کننده، مغزافزار است و این به خلاقیت‌های مردم وابسته‌ است. ما به مردم باور داریم. جریانی که در کشور ما شروع شده، قدرتمند است. کشور ما در شکل گرفتن پلتفرم‌ها و کسب‌وکارهای دیجیتال در منطقه سرآمد است و امیدواریم موانع کمتر شود.


 معرفی برگزیدگان و اهدای جوایز


در بخش اهدای جوایز آیین انتخاب، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت ارشاد، احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی، سیدجمال هادیان دبیر جشنواره و شاهین آرپناهی از همراه اول روی صحنه حاضر شدند. همچنین پارسا شناسی، رضا ترخانی، لیلی محمدی، پرهام اسماعیلی به نمایندگی از کودکان روی صحنه رفتند.


اختتامیه جشنواره کودک آنلاین

مدیران مسئول اپلیکیشن‌های تاچستان، نبات، مداد و آیوتون در بخش اول اهدای جوایز روی صحنه رفتند و جوایز این بخش اهدا شد.


در ادامه نوبت به اهدای جایزه‌ به صاحبان ایده‌های برتر جشنواره رسید و‌ جوایز صاحبان 20 ایده برگزیده اهدا شد.


انتهای پیام/4072/4104/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب