تدابیر سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان درمبارزه با تحریم
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از شاتا، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به دنبال تحریمهای ظالمانه ایالت متحده آمریکا و به منظور تسهیل در امور اقتصادی کشور و همینطور حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان فعالیتهای خود را از اوایل سال 1397 در این زمینه آغاز کرده است.
ایجاد همافزایی بین سازمان حمایت و سازمان تعزیرات حکومتی
از اولین اقدامات این سازمان میتوان از انعقاد تفاهمنامه همکاری با سازمان تعزیرات حکومتی نام برد. این تفاهمنامه که نهم خرداد امسال منعقد شده است با تبیین محورهای همکاری و الزامات مشترک سازمانهای ذکر شده در مفاد تفاهمنامه، اهتمام لازم برای تسریع در انجام بهینه وظایف و اجتناب از موازی کاری و در مقابل ایجاد همافزایی و تسریع در انجام وظایف و مسئولیتهای مرتبط صورت گرفته است.
این تفاهمنامه با هدف تسهیل و تسریع در انجام وظایف و مسئولیتهای محول برای همافزایی بیشتر با بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی نظارت عالیه بر فرایند بازرسی را بر عهده سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان (سازمان بازرسی و نظارت بر قیمت، توزیع کالا، خدمات) و رسیدگیهای تعزیری و صدور احکام را به سازمان تعزیرات حکومتی واگذار کرده است.
در ادامه اقدامات سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان برای از بین بردن تهدید تحریمها، یازدهم تیرماه «دستورالعمل اجرایی طرح ویژه بازرسی و نظارت بر بازار کالا و خدمات» به سازمان صنعت، معدن و تجارت استانها ابلاغ و آنها ملزم به تشدید بازرسی و نظارت بر سطوح مختلف بازار، تلاش لازم برای مدیریت بازار و تسهیل و تسریع در انجام اقدامات کنترلی شدند.
حمایت سازمان حمایت ز مصرفکنندگان از شاکیان خودرویی
حواشی مربوط به خودرو یکی دیگر از موضوعات داغ این روزهای جامعه است که البته سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان هم در این زمینه بیکار ننشسته است.
در مورد تخلفات عرضهکنندگان خودرو که در برخی موارد اقدام به پیشفروش خودرو بدون مجوز قانونی و انعقاد قرارداد با مشتریان کرده و نسبت به ایفای تعهدات خود در تحویل خودرو به بهانههای مختلف مثل ممنوعیت ثبت سفارش، افزایش تعرفه، تحریم، افزایش نرخ ارز، اقدام کردهاند و موجب نارضایتی مصرفکنندگان شده بودند؛ این سازمان جهت جلوگیری از تضییع حقوق شاکیان و صدور احکام قاطع حقوقی و جزایی اخیراً مواردی را که به تعزیرات ارسال شده بود به دادستان عمومی و انقلاب استان تهران برای رسیدگی در شعبه ویژه ارسال کرده است.
در برخی موارد به دلیل پایین بودن مبنای جریمه در قوانین تعزیرات حکومتی نظام صنفی، حمایت از حقوق مصرفکنندگان، مبارزه با قاچاق کالا و ارز و حمایت از حقوق مصرفکنندگان خودرو، جرائم صادره بازدارندگی کافی در جلوگیری از تخلف را ندارد و موجب جری شدن متخلف در ارتکاب مجدد تخلف میشود که پیشنهاد لازم به جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی مبنی بر تعیین میزان در حال پیگیری است. جرائم توسط هیئت سه نفره مرکب از وزرای دادگستری، صنعت، معدن و تجارت و نماینده قوه قضاییه تقدیم و در حال پیگیری است.
تلاش برای مدیریت بهینه بازار و تأمین امنیت و آرامش جامعه سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان را بر آن داشت تا در کارگروه مدیریت بازار برای سازماندهی و همکاری نیروهای داوطلب مردمی؛ تفاهمنامهای با سازمان بسیج مستضعفان منعقد کند. در این تفاهمنامه کنترل و نظارت بر بازار با محوریت حمایت از تولید داخل، مقابله با تخلفات اقتصادی، صنفی و مبارزه هدفمند با قاچاق کالا و تسهیل فضای کسبوکار در حمایت توأمان از جریان تولید و مصرف و ارتقای سطح تعامل و همکاری نظاممند در فرآیند مدیریت موردتفاهم قرارگرفته است.
صیانت از حقوق مصرفکنندگان باعث شد تا سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان پیگیر دریافت مصوبه از شورای عالی هماهنگی اقتصادی (سران قوا) برای امکان دریافت مابهالتفاوت تغییرات نرخ ارز از کالاهای وارداتی مربوطه در راستای تنظیم مطلوب بازار و همچنین پیگیری و مکاتبات لازم به منظور اعمال مؤثر مواد ۱۰ و ۱۱ قانون تعزیرات حکومتی در خصوص انجام نشدن تعهدات واردکنندگان در قبال دریافت ارز و خدمات دولتی از سوی بانک مرکزی باشد.
رصد و پایش بازار، بررسی تخلفات صنفی، غیر صنفی و صنعتی، انعکاس تخلفات به سازمان تعزیرات حکومتی هم از دیگر اقدامات این سازمان در چند ماه گذشته بوده است.
از بررسی و اعلام سقف قیمت اقلام مشمول دریافت ارز به نرخ رسمی برابر تکالیف قانونی، پیگیری لازم از مراجع ذیربط به منظور کسب تدابیر و تمهیدات مناسب در راستای مقابله و جلوگیری از قاچاق خروجی کالا و پیگیری لازم برای گرفتن مجوز کارگروه تنظیم بازار برای امکان لحاظ هزینههای واردات میتوان به عنوان دیگر اقدامات این سازمان برای تسهیل در امور اقتصادی کشور و همینطور حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نام برد.
افزایش نظارتها بر بازار
در شرایط فعلی که ثبات نسبی و ممانعت از افزایش غیرمتعارف قیمتها برای دولت و مردم اهمیت ویژهای دارد، سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان برای تحقق این امر مهم و به موازات آن سیاستهای تنظیم بازار به منظور ایفای مطلوب و به هنگام وظایف ذاتی، قانونی و تکلیفی، ضمن استمرار و تشدید اقدامات نظارتی و بازرسی برای پیشگیری و بازدارندگی مؤثر از سوءاستفاده و سودجویی در برخورد با تخلفات احرازی به خصوص احتکار، گرانفروشی، اختفاء و امتناع از عرضه تدابیر و تمهیدات لازم گرفته شود. به این منظور بسته تقویت حوزه بازرسی و نظارت بر تأمین، توزیع و قیمتگذاری کالاهای اساسی با محتوای جزئیات مربوط به امور نظارتی در خصوص کالاهای تولید داخل، کالاهای وارداتی، کالاهای قابل عرضه در بورس برای بهرهبرداری و اقدامات مناسب و اثربخش به سازمان صنعت، معدن و تجارت تمام استانها ارسال شده است.
انتهای پیام/4083/
انتهای پیام/