دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عیسی‌پور:

عکس زبان گویای اندیشه است

دبیر بخش عکس هنرواره ملی «انقلاب اسلامی، روایت ایرانی» گفت: عکس زبان گویای اندیشه است و به تعداد دریچه‌های لنز دوربین هر عکاس، اندیشه‌های متنوعی ثبت می‌شود.
کد خبر : 366634
IMG14003584.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از حوزه هنری، رضا عیسی‌پور درباره روند کار در بخش عکس هنرواره ملی «انقلاب اسلامی، روایت ایرانی» بیان کرد: ابتدا با کانون‌های عکس، انجمن‌ها و خانه‌های عکاسی در استان‌ها هماهنگی‌های لازم صورت گرفت که قول همکاری داده شد و با تبلیغ پیش از آغاز پوشش رسمی هنرواره ما حضور موفقی داشتیم و آثار خوبی جمع‌آوری شد.


دبیر بخش عکس هنرواره بیان کرد: ویژگی اصلی بخش عکس این است که منحصر به منطقه مشخصی از استان خاصی نیست و در گام نخست ۳۰ عکاس معتبر و فعال به‌ویژه در موضوع هنرواره با ۳۰۰ اثر حضور پیدا کردند و در ادامه این آمار افزایش یافت.


وی ادامه داد: از مهم‌ترین اتفاقات این بخش جذب آثار عکاسان مطرح تا شاگردان مرتبط با آنها بود؛ یعنی اساتید و شاگردان با هم به رقابت آمدند. در عکاسی قضیه متفاوت از سایر گروه‌ها است. در دیگر رشته‌ها شاید هنرمند باید از اتودِ موضوع کار را آغاز کند، اما در عکاسی موضوع مشخص است و به دلیل سهولت در تولید اثر، هنرمند با موضوع قرابت دارد.


عیسی‌پور در خصوص رقابتی بودن بخش عکس در هنرواره عنوان کرد: یونیفرم و رویه کلی این هنرواره مطابق باقی جشنواره‌ها است و معمولاً در سطح جهانی و ملی نیز جشنواره‌های عکاسی صرف رقابتی است و کارگاهی برگزار نمی‌شود مگر اینکه قضیه متفاوت باشد؛ مثل دریافت بورسیه یا مدرک خاص.


دبیر بخش عکس افزود: عکس راوی اندیشه عکاس است از این رو در عکاسی به دلیل سهولت تولید اثر، تعداد و تنوع اثر بالاست و به جرأت می‌توان گفت به تعداد دریچه‌های لنز دوربین هر عکاس، اندیشه‌های متنوعی ثبت می‌شود، لذا برگزارکننده در روند کار به آثاری می‌رسد که غافلگیر می‌شود، یعنی گاه در یک اثر، بُعدی از سوژه به تصویر کشیده شده که بسیار جالب و جذاب است.


وی بیان کرد: برای ارتقای کیفیت کارهای دریافتی، سیستم پاسخگویی به عکاسان راه‌اندازی شد و با مشورت‌های کارگشا، علاوه بر اینکه تعداد ثبت‌نام‌کننده‌ها افزایش یافت، سوژه‌ها به موضوع هنرواره نزدیک‌تر شدند و به‌لحاظ تکنیکی نیز آثار به سطح ملی هنرواره رسیدند. تاکنون بیشترین آمار شرکت‌کننده به ترتیب از استان‌های اردبیل، تهران، مازندران، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی بوده است.


وی ادامه داد: مایه مباهات است که آثار هنرمندان از جنوبی‌ترین مناطق کشور به دست ما رسیده و ارتباط کانون‌ها و خانه‌های عکاسان در این‌باره بسیار مؤثر بوده است که در همین راستا و در مراسم اختتامیه هنرواره از چند واحد هنرهای تجسمی که مشارکت مؤثری داشته‌اند، تجلیل به عمل خواهد آمد. امروزه فضای مجازی در پیشبرد امور این‌چنینی، نقش بسزایی دارد؛ چرا که عمده مزیت فضای مجازی این است که در آن، بازخورد مشخص و ارتباط، تنگاتنگ و تأثیرگذار است.


دبیر بخش عکس هنرواره اضافه کرد: در جشنواره‌های ملی، تجدید دیدار و مراوده‌های هنری اتفاق می‌افتد و در این جشنواره نیز، این اتفاق مهم و مفید خواهد افتاد و با قولی که در خصوص چاپ کتاب نفیس داده شده به خروجی رسمی خواهیم رسید؛ چرا که چاپ اثر در کتابی نفیس با تیراژ بالا رزومه خوبی برای هنرمند محسوب می‌شود و از این‌رو پیش‌بینی می‌کنیم تعداد آثار منتخب راه‌یافته به نمایشگاه کم نباشد.


وی در تشریح شرایط ویژه بخش عکس هنرواره بیان کرد: لازم است قطع و کیفیت آثار ۵۰ در ۷۰ سانتی‌متر، مد رنگیRGB، فرمت JPG، کیفیت ۳۰۰ دی پی آی و حداکثر۲۰ مگابایت باشد و تعداد آثار ارسالی نیز حداکثر ۱۰ تک اثر در نظر گرفته شده است.


عیسی‌پور درباره جوایز بخش‌ عکاسی هنرواره ملی «انقلاب اسلامی؛ روایت ایرانی» گفت: برای نفر اول ۳۰ میلیون ریال، دیپلم افتخار و تندیس هنرواره، نفر دوم ۲۰ میلیون ریال و دیپلم افتخار، نفر سوم ۱۰ میلیون ریال و دیپلم افتخار در نظر گرفته شده است و سه اثر برتر بعدی نیز بدون اولویت لوح تقدیر و مبلغ ۵۰۰ هزار تومان دریافت خواهند کرد.


گفتنی است؛ مهلت ارسال آثار به نخستین هنرواره ملی «انقلاب اسلامی؛ روایت ایرانی» تا ۱۵ اسفندماه تمدید شده بود و داوری آثار در روزهای ۲۲ و ۲۳ اسفندماه با حضور اعضای هیئت داوران در مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری کشور برگزار خواهد شد و اختتامیه این هنرواره اوایل اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ با حضور مسئولان کشوری و استانی در استان اردبیل برگزار می‌شود.


انتهای پیام/4072/4100/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب