دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 اسفند 1397 - 12:33
حسینی تأکید کرد:

لزوم گسترش کرسی‌های ترویجی در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه

مسئول امور اجرایی کرسی‌های آزاداندیشی و کرسی‌های علمی ترویجی دانشگاه آزاد اسلامی قم بر لزوم گسترش کرسی‌های ترویجی در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه تأکید کرد.
کد خبر : 365042

سیدرضا حسینی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در قم اظهار کرد: کرسی ترویجی، نشستی علمی است که صاحب‌نظر با ارائه متن مکتوب برای دفاع از نظر خود به مباحثه علمی با ناقد می‌پردازد.


وی با اشاره به اینکه این گفتمان براساس اخلاق، منطق علمی و آزادی بیان برگزار می‌شود، افزود: بسط فرهنگ گفتگو و نقد، تقویت فضای عقلانی، ترویج و بررسی دیدگاه‌های مختلف، گفتمان‌سازی علمی، اهتمام به تولید دانش بومی، عمق بخشیدن به مباحث علمی و ایجاد فضای خودباوری و نشاط علمی و تحول در علوم انسانی از اهداف برگزاری کرسی‌های ترویجی در دانشگاه است.


مسئول برگزاری و امور اجرایی کرسی‌های آزاداندیشی و کرسی‌های علمی، ترویجی دانشگاه آزاد اسلامی قم اضافه کرد: از آنجا که کرسی‌های ترویجی با بستری عالمانه، توسط اساتید و اندیشمندان صاحب‌نظر در فضایی علمی همراه با نقد و گفتگو برگزار می‌شود تأثیر بسزایی در بالا بردن سطح آگاهی مخاطبان دارد.


حسینی بیان کرد: اعضای هیئت علمی دانشگاه می‌توانند با داشتن نظریه علمی مکتوب و ارائه طرح‌نامه ارائه نقد در کرسی‌های ترویجی مشارکت داشته باشند.


وی مطرح کرد: شرکت‌کنندگان در فضای گفتمان کرسی‌های ترویجی از مزایای دریافت گواهی رئیس هیئت حمایت و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، تقدیر در برنامه‌های هفته پژوهش، احتساب بخشی از امتیاز پژوهشی ترفیع سالیانه و صدور گواهی برای تمامی ناقدان و مدیران جلسات بهره‌مند می‌شوند.


مسئول برگزاری و امور اجرایی کرسی‌های آزاداندیشی و کرسی‌های علمی، ترویجی دانشگاه آزاد اسلامی قم تشریح کرد: تاکنون پنج کرسی در محورها و موضوعات مختلف در دانشگاه آزاداسلامی قم برگزار شده و تا پایان سال روند برگزاری آن ادامه دارد.


حسینی به اعضای کمیسیون بررسی طرح‌های ارائه شده برای کرسی‌های ترویجی اشاره کرد و یادآور شد: شورای کرسی‌های تخصصی و ترویجی واحد متشکل از رئیس دانشگاه، معاون پژوهش و فن‌آوری، معاون دانشجویی و فرهنگی و رؤسای دانشکده‌ها و گروه‌های رشته‌های علوم انسانی هستند.


وی، فرآیند برگزاری کرسی‌های ترویجی برشمرد و متذکر شد: پیشنهاد موضوع از سوی محقق به شورای دانشگاه، بررسی موضوع در شورا، تأیید و تصویب موضوع به همراه تعیین دبیر کرسی، درخواست چکیده ارائه متن مکتوب، تکمیل فرم درخواست برگزاری و تکمیل فرم مطالبات اجرایی کرسی، برگزاری کرسی‌های ترویجی در دانشگاه، ارسال مستندات کرسی به دبیرخانه کمیته مرکزی دستگاهی، ارسال مستندات به دبیرخانه هیئت حمایت از کرسی‌ها، ثبت کرسی ترویجی و اعطای گواهی کرسی ترویجی به امضای رئیس هیئت حمایت و رئیس دانشگاه آزاداسلامی فرایند برگزاری یک کرسی ترویجی است.


مسئول برگزاری و امور اجرایی کرسی‌های آزاداندیشی و کرسی‌های علمی، ترویجی دانشگاه آزاد اسلامی قم در پایان ابراز امیدواری کرد که با توجه و تأکیداتی که رهبر حکیم و فرزانه انقلاب پیرامون کرسی‌های نظریه‌پردازی و آزاداندیشی در مراکز علمی و دانشگاهی داشته‌اند، این نشست‌ها و گفتگوهای عالمانه نقدونظر هرچه بیشتر در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها گسترش و تعمیق یابد.


انتهای پیام/4078/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب