حال و هوای بورس با استعفای پرهزینه!
گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بازار سهام در همه دنیا زودتر از همه بازارها به تحولات سیاسی و خبرهای مهم واکنش میدهد. فعالان بازارهای مالی در همه دنیا ریسکهای سیستماتیک زیادی را تجربه میکنند ولی به دلیل شرایط خاص کشور ما ریسکهای سیستماتیک متنوعتر و همچنین تعداد دفعات رخداد آنها بیشتر است. همچنین حجم زیاد افراد غیرحرفهای در بازار سرمایه ایران، تأثیرپذیری بازار سرمایه ایران از رخدادها را عمیقتر میکند.
ظریفی که میگفت ما خود انتخاب کردهایم که اینگونه زندگی کنیم!
تحلیلگران و سرمایهگذاران با بررسی شرایط اقتصاد کلان، وضعیت صنایع و در نهایت بررسی عملیات و شرایط مالی یک شرکت تصمیم میگیرند که در صنعت یا شرکت خاصی سرمایهگذاری کنند.
همواره در تحلیلها پیشبینی از آینده، در نظر گرفتن سناریوهای محتمل و عدم قطعیتها وجود دارد؛ ولی سرمایهگذاری را در نظر بگیرید که بعد از چندین ماه دست و پنجه نرم کردن با بازار نزولی و کاهش پیاپی شاخص سهام و بعد از روزها بررسی و تحلیل و رصد شرایط و اتفاقات مختلف اقتصادی و سیاسی که ماههاست از شتابی سریعتر برخوردار شده است، خطر دستورالعملهای خلق الساعه را به جان میخرد و به جای سرمایهگذاری در ارز و سکه اقدام به سرمایهگذاری و خرید سهام کرده است؛ سرمایهگذار از همه جا بی خبر ما صبح از خواب بر میخیزد و به یکباره با خبر استعفای وزیر خارجه شوکه میشود. سرمایه گذار ما این مسئله را در محاسبات خود در نظر نگرفته بود!
به یکباره حجم عظیمی از خبرها و تحلیلها، واکنش های داخلی و خارجی از راه میرسد. زنجیره اتفاقات مرتبط و غیرمرتبط به هم بافته میشود، خطرهای محتمل و نامحتمل گوشزد میشود، به لطف شبکههای اجتماعی دست به دست میچرخد و به یکباره زلزلهای در بازار به پا میشود.
هنوز 10 دقیقه از بازار پس از روز استعفای آقای وزیر نگذشته بود که شاخص 1300 واحد ریزش کرد. انگار نه انگار که این شاخص شنبه این هفته 4700 واحد رشد کرده بود. کاهش شاخص تا اواسط بازار ادامه داشت، هر چند از شدت کاهش آن کاسته شده بود.
اواسط بازار فروشندگان کمی از شوک اول صبح فاصله گرفتند. شاید کمی با خود فکر کردند که مگر چه شده است. اما ترس تا به انتها بازار را رها نکرد. شاخص بورس تحت تأثیر این خبر علیرغم رشد 760 واحدی روز گذشته کاری خود با کاهش 2080 واحدی همراه شد.
این روزها بیش از هر چیز به آرامش نیاز داریم و بورس شکننده ما بیشتر. بالاخره هر چه باشد این بازار جایگزین بازارهای سفتهبازی همچون طلا، ارز و ... است. قرار است این بازار جور التهابات سایر بازارها را نیز بکشد تا علاوه بر سرمایهگذاران، پذیرای سفتهبازان نیز باشد.
فعالان این بازار، تنشها، نوسانها و بالا و پایینها را به جان میخرند ولی محتاج کمی آرامش، امید به آینده و چشمانداز روشن هستند.
انتهای پیام/4083/
انتهای پیام/