ظریف قادر به اجرای درست وظایفش نبود/ احتمال تأثیر استعفا بر بورس
بهمن آرمان در گفتگو با خبرنگار حوزه اقتصاد کلان گروه اقتصادی خبرگزاری آنا،با اشاره به استعفای ظریف اظهار کرد: وی کاری را کرد که به نظرم باید موردتوجه همه باشد؛ ظریف در جایگاهی که قادر به اجرای درست و کامل وظایفش نبود، استعفا داد.
وی با اشاره به تأثیر متقابل سیاست و اقتصاد تصریح کرد: اگر اقتصاد، سفید و سیاست، سیاه فرض شود نقاط خاکستری زیادی وجود دارد که از ترکیب این دو حاصلشده است و این موضوع چندان دور از ذهن نیست که استعفای آقای ظریف بهخودیخود در اقتصاد که مؤلفههای سیاسی فراوانی در آن دخیل است تأثیر بگذارد و حتی موجب کاهش ارزش سهام کشور شود.
این تحلیلگر اقتصادی با تأکید به اینکه روشهای سادهای برای ساماندهی اوضاع اقتصادی کشور وجود دارد، گفت: راهکارهای سادهای برای ساماندهی اوضاع اقتصادی کشور وجود دارد که بر اساس علم اقتصاد بنا شده و بارها در سایر نقاط دنیا بهکار گرفته شدهاند؛ ولی نمیدانم چرا در کشور ما تصمیمات بر پایه اصول نادرست پیریزی میشوند و بینش اقتصادی وجود ندارد.
این کارشناس اقتصادی با ارائه مدل متداول برای تعیین رئیس بانک مرکزی کشورهای پیشرفته تشریح کرد: در کشوری مانند امریکا برای تعیین رئیس بانک مرکزیاش باید فرد موردنظر از فیلترهای بسیاری بگذرد و درنهایت هم موظف است در مورد برنامههایش توضیح کامل دهد و سپس تیم اجراییاش را برای برنامهها معرفی کند. آیا در مورد رئیس بانک مرکزی ما هم چنین رویهای متداول است؟ این موضوع در مورد معاونین آقای همتی نیز صدق میکند، صرف مدرک دانشگاهی، دلیلی برای سپردن اجرای امور حساس مالی کشور به افراد نیست.
آرمان با عنوان اینکه رئیس بانک مرکزی قادر به کنترل نرخ رشد ارز نیست افزود: درجایی که آقای همتی برنامه خود را کاهش نرخ ارز تا 10 هزار تومان میداند، کاری که هیچ رئیس بانک مرکزی در دنیا قادر به انجام آن نیست و در مقابل فعالان اقتصادی و صنعتی را رها میکند که مشکلات شما به من ربطی ندارد، نمیتوان اقتصاد استواری داشت.
وی در پایان با اشاره به نمونههای عملی و راهکارهای اجرایی در کشور گفت: چرا ما باید ساخت اتوبانهای کشور را با ارز اجرا کنیم، در حالی که در اجرای آن وابستگی به منابع خارجی نداریم و تمام منابع آن میتواند ریالی باشد و یا در پروژههای ریلی از توان تولیدات فولادی کشور استفاده نشود، اینها همه به عدم بینش اقتصادی در بدنه دولت بازمیگردد که موجب زیان کشور میشود.
به گزارش آنا، غفلت از تأثیر عمیق متغیرهای غیراقتصادی بر شاخصهای اقتصادی رویه معمول مسئولان کشور است و همین امر موجب شده تا بسیاری از مسائل اقتصادی با واقعیات عینی تطابق نداشته باشند، اگرچه در همه جوامع، متغیرهای اقتصادی تحت تأثیر متغیرهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است، اما کمترین تأثیر را بر متغیرهای اقتصادی دارند؛ درصورتیکه در کشور ما موضوع دارای ابعاد دیگری نیز هست و با مروری بر وضعیت فعلی اقتصاد کشور میتوان دریافت که دولت نمیتواند متغیرهای اقتصادی کشور را بیش از آنچه که امروز شاهد آن هستیم، کنترل کند و درواقع حفظ وضع موجود نیز برایش دشوار شده است، بنابراین اتفاقاتی از جنس استعفای ظریف نیز تأثیر زیادی بر این اقتصاد نخواهد داشت.
انتهای پیام/4083/ن
انتهای پیام/