دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به همت دانشگاه آزاد اسلامی؛

کتاب «اقتصاد محیط زیست و منابع طبیعی» منتشر شد

کتاب «اقتصاد محیط زیست و منابع طبیعی» ترجمه مهناز میرزا ابراهیم طهرانی توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال منتشر شد.
کد خبر : 363509
کتاب کتاب.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، این باور که محیط زیست ممکن است ارزشی فراتر از سودمندی مستقیم برای بشر داشته باشد، واقعیتی کاملاً سازگار با تکنیک‌های مدرن ارزش‌گذاری اقتصادی است. تکنیک‌های ارزش‌گذاری اقتصادی شامل توانایی تعیین کیفیت محدوده وسیعی از ارزش‌های عدم استفاده و نیز ارزش‌های استفاده سنتی‌تر از محیط زیست است.


افرادی که با کل ارزش‌گذاری اقتصادی مخالف هستند، با وضعیت دشوارتری نسبت به طرفداران آن مواجه هستند، زیرا در محاسبات طراحی و انجام برنامه‌ها و سیاست‌های مدیریتی چه در سطح کلان و چه در سطح خرد، برای محیط زیست پیش‌فرض ارزش صفر اختصاص داده‌اند. ارزش صفر تمایل به توجیه کاهش آلودگی و یا تخریب زیست محیطی ندارد، در حالی که با ارزش‌گذاری اقتصادی، این امر بهتر قابل توجیه است و امروزه تعداد بسیاری از طرفداران و فعالان زیست محیطی، از ارزش‌گذاری اقتصادی یک شیوه مقبول برای تشریح ارزش طبیعت در شرایطی است که با کاهش منابع طبیعی و همچنین مورد قضاوت واقع شدن آن از سوی بشر مواجه هستیم.


یکی از دلایل اصلی بی‌توجهی و بی‌احترامی به محیط زیست، عدم درک و شناخت صحیح از میزان ارزش آن در کیفیت زندگی بوده است، حال آیا بشر صلاحیت ارزش‌گذاری اقتصادی بر طبیعت را دارد؟


آرن نایس فیلسوف نروژی، برای محیط زیست غیر بشری ارزش ذاتی قائل است، که در آن ارزشی که مستقل از منافع بشری است ارزش ذاتی با ارزش ابزاری که در آن ارزش محیط زیست برخاسته از سودمند بودن در تحقق خواسته‌های بشر است، مقایسه می‌شود.


در بخشی از کتاب می‌خوانیم: ایجاد انگیزه برای استفاده از منابع تجدیدپذیر در تولید نیروی برق مهم و البته دشوار است. آلمان مثالی خوب درباره کشوری که به نظر می‌رسد خود را به خصوص برای غلبه بر این ناملایمات منطبق ساخته و فراهم کرده است بر طبق فعالیتی کارگاهی، در پایان سال 2007 انرژی‌های تجدیدپذیر بیش از 14 درصد از برق مصرفی در آلمان را تأمین می‌کردند که از هدف اولیه در سال 2010 به میزان 12.5 درصد بیشتر شد ...


این کتاب در 20 فصل تدوین شده است. فصل اول به چشم‌اندازهای آینده شامل تغییر آب و هوا، نقش علوم اقتصاد و اقتصاد بوم‌شناختی اختصاص دارد. فصل دوم مربوط به حقوق مالکیت، احوال ظاهری و مسائل زیست‌محیطی، فصل سوم ارزیابی مبادلات شامل تجزیه و تحلیل سود و زیان و دیگر شیوه های اندازه‌گیری تصمیم‌گیری همچون کارایی پویا یا تحلیل هزینه و بهره‌وری را شامل می‌شود. فصل چهارم درباره ارزش‌گذاری محیط زیست و شیوه‌های مربوط به آن را بررسی می‌کند. فصل پنجم درباره کارایی پویا و توسعه پایدار در مواردی صندوق دائمی آلاسکا، و اجرای اصل پایداری است. فصل ششم مربوط به منبع تقلیل یافتنی، افق‌های طویل‌المدت، جایگزین‌ها و هزینه استخراج است. فصل هفتم با عنوان گذر از منابع پایان‌پذیر و منابع تجدیدپذیر به این دو مبحث اختصاص دارد. فصل هشتم به منابع قابل بازیافت مانند مواد معدنی، کاغذ، بطری‌ها و مواد زاید الکترونیکی می‌پردازد. فصل نهم منابع قابل ذخیره اما تقلیل یافتنی آب، فصل دهم با عنوان منبع چند منظوره ثابت محلی شامل مواردی چون اقتصاد تخمین زمین، کاربری زمین و منابع استفاده ناکارآمد است. فصل یازدهم منابع مالکیت خصوصی تجدیدپذیر و ... فصل بیستم به جمعیت و توسعه و پیامدهای آن می‌پردازد.


کتاب «اقتصاد محیط زیست و منابع طبیعی» تألیف تامس اچ تاینبرگ و لوئین لوئیس با ترجمه مهناز میرزا ابراهیم طهرانی عضو هیئت علمی دانشگاه، در 639 صفحه، شمارگان یک هزار نسخه و قیمت 83 هزار تومان توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال راهی بازار نشر شد.


انتهای پیام/4072/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب