دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محمودی:

قانون و آيين‌نامه مدون در جشنواره تئاتر وجود ندارد

یک منتقد تئاتر، نبود قانون و آیین‌نامه مدون و مشخص را از مشکلات جشنواره تئاتر فجر عنوان کرد.
کد خبر : 363258
270936_1050190000_705_470.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، «شب تئاتر» در آخرین ویژه‌برنامه خود به مناسبت سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر، شامگاه شنبه با موضوع «بررسی اختتامیه جشنواره» روی آنتن شبكه چهار سیما رفت. رحمت امینی در این برنامه میزبان مصطفی محمودی، منتقد و مدرس تئاتر بود.


محمودی ارزیابی كلی خود را از جشنواره فجر اینطور بیان كرد: امسال سال جوان‌ها بود. دیگر اینكه توانستیم شاهد هنرنمایی بچه‌های تئاتر استان‌ها باشیم. در سال‌های گذشته ندیده بودیم كه تئاتر استان‌ها اینگونه بدرخشد. بازگشت نمایش‌های رادیویی از دیگر اتفاقات خوب جشنواره بود. در مجموع به خاطر ایجاد یك فضای همدلانه كه شاید به خاطر خودِ كاراكتر نادر برهانی به عنوان یك چهره تئاتری محبوب بود، با وجود كاستی‌های مالی، شاهد برگزاری یك جشنواره آرام و بدون تنش بودیم.


وی در پاسخ به این سؤال که آیا زیاد بودن تعداد آثار جشنواره تئاتر فجر یك امتیاز است یا بر عكس سبب ایجاد مشكلاتی است؟، گفت: از یك جهت این خوب است چون جشنواره تئاتر فجر تنها رخداد هنری تئاتر در كشور ماست كه همه انتظار دارند در آن باشند و این شرایطی را ایجاد می‌كند كه مسئول جشنواره مجبور به پر كردن جدول می‌شود. جشنواره تئاتر فجر خاستگاه هنرمندان تئاتر ماست، این یكی از ویژگی‌های خوب است، بر خلاف جشنواره فیلم و موسیقی كه آثار را جدا می‌كند.


این منتقد تئاتر نبود قانون و آیین‌نامه مدون و مشخص را از مشكلات جشنواره عنوان کرد. 


محمودی در مورد معیارهای داوری گفت: من معتقدم بخشی از داوری سلیقه‌ای است و متر و معیاری ندارد.


نپذیرفتن جایزه، كاری غیرحرفه‌ای


وی در مورد نپذیرفتن جایزه از سوی بعضی هنرمندان گفت: این كار بسیار غیرحرفه‌ای است. این یك رقابت است و شما وقتی در آن شركت می‌كنید قواعد بازی را پذیرفتید. كجای دنیا در یك جشنواره تئاتر یا فیلمی كسی را جای خودشان می‌فرستند تا بیانیه‌ای بخواند و پایین بیاید؟


محمودی در مورد بحث نظارت روی آثار با اشاره به آزاردهندگی تعداد ناظران گفت: مشكل این است كه جایگاه شورای نظارت و ارزشیابی ما ظاهراً در حوزه تئاتر هنوز آنچنان كه باید تبیین نشده است. اگر از بیرون قرار است نظارت كنند جلسه‌ای بین مدیران بگذارند و نماینده معرفی كنند.


اكثر جوایز بخش بین‌الملل را ایرانی‌ها گرفتند!!


وی در مورد بخش بین‌الملل گفت: نكته عجیب این است كه در بخش بین‌الملل اكثر جوایز را بچه‌های خودمان گرفتند. از این می‌توان دو جور نتیجه گرفت. یا نمایش‌های شركت‌كننده در بخش بین‌الملل از دیدگاه هیئت داوران كیفیت لازم را نداشته‌اند، یا كار بچه‌های خودمان بسیار خوب است. وقتی ما بخش بین‌الملل داریم باید قواعدش طوری باشد كه كشورهای دیگر هم جایزه بگیرند.


محمودی وضعیت اطلاع‌رسانی امسال در رسانه‌ها را مطلوب‌تر از گذشته توصیف كرد.


وی در مورد بخش به علاوه فجر اظهار کرد: به نظر من دیدگاه آقای اسدی به عنوان آغازگر این بخش و معیار همسان‌سازی این بخش با استانداردهای بین‌المللی محقق نشده است. چرا باید به تماشاخانه‌ها جایزه داده شود؟ اگر قرار است داوری صورت بگیرد باید در مورد آثار باشد.


عدم معرفی دبیر جشنواره و عدم استمرار كار دبیر از دیگر مشكلاتی بود كه محمودی به آن اشاره كرد.


وی چیدمان یا گذرگاه فرانسه را از كارهای خوب جشنواره خواند كه دیده نشد.


«شب تئاتر» با اجرا و کارشناسی پیام دهکردی، تهیه‌کنندگی امیر قمیشی و سردبیری امین اشرفی، با محوریت تحلیل مسائل مربوط به تئاتر کشور، شنبه های هر هفته ساعت 23 از شبکه چهار سیما پخش می شود.


انتهای پیام/4072/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب