دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش هفتگی همسایه بورس/18

بورس درگیر ریسک سیستماتیک/ رویکرد بازار؛ شناسایی سهام پرپتانسیل

گزارش امروز «همسایه بورس»به تأثیر رویدادهای داخلی و سیاسی بر بازار سهام می‌پردازد و تغییر جهت بازار به سمت سهام پرپتانسیل برای رشد در بهار 98 را بررسی می‌کند.
کد خبر : 363105

گروه اقتصادی خبرگزاری آنا؛ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در هفته گذشته با رشد 5805 (3.6%) به رقم  165294 واحدی رسید. در بورس تهران طی هفته گذشته حدود 12 میلیارد برگه سهم به ارزش  3586 میلیارد تومان دادوستد شد. میانگین ارزش معاملات در طی هفته اخیر حدود 717 میلیارد تومان بوده است.


بازار طی این هفته در معرض رویدادهای اقتصادی و ریسک‌های سیستماتیک قرار داشت. در اوایل هفته با رشد نسبی نرخ ارز و بهبود تقاضا برای محصولات در بورس کالا در کنار ارائه گزارش‌های ماهانه مناسب، رشد قابل‌توجهی به ثبت رساند، اما خبر استعفای وزیر امور خارجه و انتظار بازار به اتفاقاتی همچون خروج ایران از برجام، موجب تغییر روند بازار شد و شاخص بورس در روز سه‌شنبه با افت بیش از 2000 واحدی همراه شد.


گروه پتروشیمی و پالایشی


ازجمله گروه‌های مورد توجه بازار طی هفته، گروه پتروشیمی و پالایشی بود که به‌نوبه خود، سهم قابل‌توجهی از ارزش بازار را به خود اختصاص داد. گزارش‌های ماهانه مناسب این گروه‌ها و عدم افت قابل‌توجه صادرات در کنار رشد نرخ ارز دوباره اقبال را به این دو گروه برگرداند. اما افت بیش از 3 درصدی نفت با توئیت رئیس‌جمهوری آمریکا و هشدار به اوپک برای کاهش نفت مانع از رشد بیشتر این گروه شد.


بااین‌حال سهم‌هایی همچون «زاگرس»،« شاراک» و «پارس» روند مثبتی را طی کردند. در گروه پالایشی «شپنا»، «شبریز» و« شبندر» نیز بیشترین حجم معاملات و رشد را در گروه نفتی داشتند.


گروه فلزات اساسی


این گروه علاوه بر بحث نرخ‌های جهانی امروزه مستقیماً تحت تأثیر نرخ ارز و معاملات بورس کالاست. فروش مناسب شرکت‌هایی همچون هرمز، فولاد ، فخوز  و کاوه در کنار افزایش سرمایه‌های اغلب فلزاتی‌ها از محل سهام جایزه اقبال بازار را به این گروه بیشتر کرد. در این گروه بیشترین تأثیر مثبت بر شاخص را «فولاد »و «عملی» داشتند. رشد بازارهای جهانی و بالا رفتن قیمت جهانی مس به رقم بالای 6400 در هر آن در کنار رشد نرخ ارز ازجمله عوامل محرک در این صنعت بود.


گروه بانکی


این گروه بعد از حجم معاملات قابل‌توجه طی ماه‌های گذشته به دلیل شایعات افزایش سرمایه، طی این هفته باخبر کنار گذاشتن نرخ 4200 تومانی دلار و احتمال تسعیر ارز آن‌ها با دلار نیمایی بازهم مورد توجه قرار گرفتند.


بیشترین حجم معاملات طی این هفته مربوط به «وبملت» بود که باخبر حذف دلار4200 تومانی مورد توجه قرار گرفت و بازهم به بالای 260 تومان رسید. از طرفی تجارت در حال رایزنی با حسابرسان برای تائید گزارش افزایش سرمایه بوده و با گذشت زمان و نزدیک شدن به پایان سال با ابهام بیشتری در خصوص افزایش سرمایه مواجه می‌شود.


گروه سیمان و ساختمان


این گروه طی این هفته روند متعادلی داشتند و برخلاف هفته گذشته شرایط آن‌چنان مثبتی را به ثبت نرساندند. اما در انتهای هفته، گروه ساختمان در محدوده‌های مثبت دادوستد شدند و برخی از سهم‌ها همچون «وساخت»،«ثاخت» و«ثغرب» به‌صف خرید نیز رسیدند.


گروه دارویی و غذایی


گروه غذایی با وجود رشد قابل‌توجه محصولات غذایی طی ماه‌های گذشته در بازار هفته منفی را سپری کردند. شناسایی سود از سوی خریداران و انتظار برای روشن شدن نرخ‌های فروش ازجمله عوامل اثرگذار بر روند منفی این گروه بود.


جمع‌بندی


با وجود ثبت بازدهی مثبت در طی هفته سپری‌شده، ابهام در بازار سرمایه بیشتر شده و سرمایه‌گذاران علاوه بر بررسی متغیرهای درونی شرکت‌ها و بازارهای جهانی، مباحث سیاسی و سیستماتیک را نیز باید مورد توجه قرار دهند. علی‌رغم بالا رفتن ریسک‌های سیستماتیک در بازار و نزدیک شدن به‌روزهای پایانی سال که ازجمله عوامل اثرگذار بر بازار هست، سرمایه‌گذاری با دید مجامع شرکت‌ها در فصل بهار و شناسایی سهم‌های دارای پتانسیل می‌تواند بازدهی معقولی را برای سرمایه‌گذاران به ثبت برساند.


انتهای پیام/4083/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب