دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 اسفند 1397 - 04:45

اسناد تبعید آیت‌الله مؤمن توسط ساواک در سال 52

آیت‌الله مؤمن از روحانیون و مبارزان قبل از انقلاب اسلامی بود که توسط رژیم شاه در سال 1352 به دلیل اقدامات مبارزاتی تبعید شد.
کد خبر : 363000
_____20120804_1709073369.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا،  آیت‌الله محمد مؤمن از فقهای شورای نگهبان دارفانی را وداع گفت و پیکر وی صبح روز گذشته در حرم حضرت معصومه‌(س) به خاک سپرده شد.


آیت‌الله مؤمن از مبارزان قبل از انقلاب اسلامی بود. وی بارها دستگیر شده و توسط ساواک و رژیم شاه تبعید شد.


عضو فقید شورای نگهبان قانون اساسی در تاریخ 24 شهریور سال 1352 توسط ساواک دستگیر شده و در همین تاریخ تبعید می‌شود. در اسناد ساواک آمده است، وی به شهرداد استان کرمان تبعید شده است و امضای نامه‌ای تبعید مومن را شخص سپهبد نصیری آخرین رئیس ساواک انجام شده است.


 

مرحوم آیت‌الله محمد مؤمن، در روز پنج‌شنبه، ۲۳ دی ۱۳۱۶ هجری شمسی در خانواده‌ای مذهبی و علاقه‌مند به خاندان مکرم پیامبر اسلام ‌(ص) در شهر قم چشم به جهان گشود. پدرش مرحوم حاج عباس مؤمن از افراد سرشناس و مورد اعتماد مردم بود که در سال ۱۳۷۷ هجری شمسی دار فانی را وداع گفت و مادر او نیز زنی پاکدامن و وارسته بود که چهار سال پیش از همسرش در سال ۱۳۷۳ درگذشت.


آیت‌الله محمد مؤمن تحصیلات مقدماتی خود را در قم و ابتدا در مکتب‌خانه و سپس در «مدرسه جامع تعلیمات دینی» گذراند و همزمان به تحصیل در حوزه علاقه‌مند شد. وی با بهره‌گیری از اساتید ارزشمندی چون امام خمینی (ره)، علامه طباطبایی (ره)، آیت‌الله علی مشکینی، آیت‌الله شیخ مرتضی حائری و آیت‌الله سید محمدرضا گلپایگانی به درجه اجتهاد دست یافت.


مرحوم آیت‌الله مؤمن در درس اصول حضرت امام خمینی (ره) و درس خارج فقه ایشان شرکت کرد و درباره «مکاسب محرمه و بیع» پایه‌های استنباط فقهی خود را نزد آن بزرگوار مستحکم کرد و پس از تبعید امام (ره) در سال ۱۳۴۲، به درس فقه و اصول «آیت‌الله محقق داماد» رفت و پس از آن مرحوم، از درس خارج فقه «آیت‌الله حاج‌آقا مرتضی حائری» بهره برد.


آیت‌الله محمد مؤمن دارای سوابق سیاسی درخشانی است. وی قبل از پیروزی انقلاب، با پیروی از امام خمینی (ره) و عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در مبارزات علیه حکومت طاغوت نقش برجسته‌ای داشت و این فعالیت‌ها به تبعید او به تویسرکان و ۲۴ تن از اعضای جامعه مدرسین انجامید.


انتهای پیام/4082/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب