دانشگاه آزاد اسلامی برای خلق آثار ادبی فرصت مطالعاتی ایجاد کند
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، هفته گذشته چهل اثر فاخر در حوزه مطالعات انقلاب در همايش «چلچراغ انقلاب اسلامی» به همت دانشگاه آزاد اسلامی و با مشارکت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی رونمايی و بازنمایی شد.
«ساحتهای مطالعاتی ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس» نوشته محمدرضا سنگری شاعر، عاشوراپژوه و پژوهشگر ادبی یکی از کتاب های بازنماییشده در این برنامه بود. در همین ارتباط، محمدرضا سنگری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره محتوای این کتاب گفت: از نگاه من جای اثری که موضوعات ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را روشن بکند، خالی بود.
وی افزود: این کتاب بیش از یک هزار موضوع مرتبط با ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را که میشود راجع به آنها تحقیق کرد مطرح کرده است. در حقیقت، نوعی پیشنهاد به دانشجویان، پژوهشگران و صاحبنظران است. آنها با مطالعه این اثر درمییابند که در عرصه ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس چه اتفاقی افتاده، چه محورهایی داریم، چه مقولههایی در این گونه از ادبیات مطرح است، چه مقولههایی ریشه در گذشته دارند و چه مقولههایی نوپدید هستند. اگر بخواهند در این زمینه کار پژوهشی انجام دهند، قطعاً این کتاب میتواند یاریگر آنها باشد.
این پژوهشگر ادبی و استاد ادبیات دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: موضوعاتی را که در ادبیات انقلاب اسلامی کمتر به آنها پرداخته شده و به نوعی خلأ ادبیات علمی و ادبی در آنها وجود دارد نیز میتوان با مطالعه این کتاب شناسایی کرد.
در کتاب «ساحتهای مطالعاتی ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس» بیش از یک هزار موضوع مرتبط با ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مطرح شده است
وی اظهار کرد: حدود 25 سال است که به تناوب در دانشگاه آزاد اسلامی تدریس میکنم. اخیراً هم توفیق تدریس رشته ادبیات پایداری را که بهتازگی توسط این دانشگاه تأسیس شده است را داشتم. ظرفیت و فرصت دانشگاه آزاد اسلامی در کل مجموعههای دانشگاهی ما نظیر ندارد. از آنجایی که این دانشگاه بر پیشانی خود عنوان اسلامی را میبیند و قرار است در حوزه فضاسازی برای ارزشهای اسلامی و انقلابی، الگو باشد باید توجه ویژهای نیز به آن شود؛ بنابراین جا دارد که با برنامههایی همچون چلچراغ انقلاب اسلامی باز هم به صورت جدی به این حوزهها و مقولهها بپردازد.
سنگری گفت: برای پرداختن به این حوزهها لازم است هم خود دانشگاه در حوزه خلق آثار مهم، پیشگام باشد و هم اگر کسانی در این عرصه کار میکنند، دانشگاه آنها را بنوازد. منظور از نواختن هم این است که دانشگاه آزاد اسلامی برای خلق این آثار زمینهسازی کند. شما میدانید، گاهی اوقات برای خلق یک اثر ممکن است پنج سال یا بیشتر کار مطالعاتی انجام شود؛ این فرصتسازیها باید فراهم شود. به گمان من این زمینه را که دانشگاهها معمولاً برای اساتید و پژوهشگران، فرصت مطالعاتی در خارج از کشور فراهم میکنند میتوان به داخل کشور انتقال داد. پیشنهاد من این است که دانشگاه آزاد اسلامی در تدوین این فرصتهای مطالعاتی داخلی برای خلق آثار ادبی پیشگام باشد.
انتهای پیام/4072/4104/پ
انتهای پیام/