پیمانکاران و شرکتهای قوی برای حضور در کشورهای منطقه نداریم
محمدجواد جمالینوبندگانی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره شرایط اقتصادی و امنیتی کشور در منطقه اظهار کرد: کشور پاکستان به دلیل شرایط ویژه محل تردد و مقر تروریستها شده است و حضور تروریستها در پاکستان تنها مشکل کشور ایران نیست.
وی با بیان اینکه کشورهای افغانستان و هند هم از تروریستهای حاضر در پاکستان در امان نیستند، تصریح کرد: پاکستان در حال حاضر کمترین مشکل را با ایران دارد و هند و افغانستان از حضور تروریستها در مرزهای پاکستان صدمه بیشتری میبینند.
عضوهیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید کشوری را دوست دائم خود تلقی کنیم، چرا که ارتباطات دنیای امروز مصلحت محور است، گفت: چند روز قبل بنسلمان به پاکستان سفر کرد و قول ماهانه 250 میلیون دلار نفت مجانی را به مقامهای پاکستانی داد و حدود سه میلیارد دلار کمک مالی برای این کشور در نظر گرفت، بنابراین مسئولان پاکستانی هم در شرایط ویژه قرار گرفتهاند.
جمالینوبندگانی با تأکید براینکه پدیده شوم تروریسم جهان امروز را تهدید میکند، خاطرنشان کرد: این تنها مشکل کشور ایران نیست، این روزها ترس از وجود تروریستها در خیابانهای روم، بروکسل و حتی خود آمریکا قابل مشاهده است. اگر به شهرهای استانبول و مسکو سری بزنید با گیتهای امنیتی مواجه خواهید شد که به منظور جلوگیری از فعالیتهای تروریستی تعبیه شده است و ناگفته نماند که مسبب شکلگیری تروریستها آمریکاییها هستند.
وی با اشاره به اینکه ایران امنترین کشور منطقه و جهان است، گفت: نباید از تلاش عربستان برای تطمیع و تسلیح برخی افراد و گروهها در داخل خاک ایران غافل بود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: مسئولان عالیرتبه نظامی و وزارت امور خارجه کشورمان در زمینه سرکوب تروریستها در خاک پاکستان صحبتهایی با مسئولان این کشور داشتهاند و البته پیش از این نیز در همکاریهای مشترک به گروه تروریستی جیشالعدل ضربه زدهایم که بسیاری از آنان را به هلاکت رسانده و خوشبختانه اخیراً هم وزیر امور خارجه پاکستان اقدام تروریستی در خاک ایران را محکوم کرده است.
جمالینوبندگانی تأکید کرد: مسئولان امنیتی پاکستان به تازگی به تهران و مشهد آمدند و جلسات خوبی برای همکاریهای مشترک برگزار شد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره فعالیتهای اقتصادی ایران در منطقه گفت: کشورهای همسایه از جمله عراق، سوریه، قطر، افغانستان و ... علاقمندی بسیاری برای فعالیت اقتصادی با جمهوری اسلامی دارند و شرایط خوبی را برای ایران مهیا کردهاند، اما باید قبول کنیم که زیرساختهای اقتصادی کشورهایی مانند روسیه و ترکیه بسیار مستحکمتر و پیشرفتهتر است و اکنون نمیتوانیم آنگونه که باید با این کشورها رقابت کنیم.
وی با تأکید براینکه ما پیمانکاران و شرکتهای قوی برای حضور در کشورهای منطقه نداریم، گفت: سوریها معادن فسفات خودشان را در اختیار کشور ما گذاشتند و این معادن آنقدر غنی است که بیش از 100 سال میتوانیم از آن برداشت کنیم؛ ولی متأسفانه توانایی لازم برای این کار نداریم و باید قبول کنیم حجم کنونی کشور همینقدر است.
جمالینوبندگانی اضافه کرد: قطر هم از ما دعوت کرد و فضای اقتصادی خوبی در اختیارمان گذاشت اما کشتیرانی و شرکتهای ما آمادگی لازم برای حضور در آن بازار سرشار را نداشتند و لذا ترکیهایها گوی رقابت را از کشورمان ربودند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی همچنین تصریح کرد: تسلیحات ایران مانند دیگر کشورها جزو محصولات صادراتی است و بهطور یقین به هرکشوری تسلیحات بدهیم پولش را دریافت خواهیم کرد.
انتهای پیام/4034
انتهای پیام/