شکوریراد: مخالفان حزب اتحاد ملت میخواهند برخی دستگاهها را وادار به عقبنشینی کنند/ ناامید از تعامل با شورای نگهبان نیستیم
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا اولین نشست خبری دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، پیش از ظهر امروز دوشنبه در دفتر این حزب برگزار شد.
علی شکوری راد در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره حوادث سال 88 اظهار کرد: درباره مسائلی که گذشته و ممکن است تلخ و شیرینی داشته باشد و البته بیشتر آن تلخی بوده است، کمتر صحبت خواهیم کرد.
وی افزود: حزب سعی دارد نگاهی به آینده داشته باشد چرا که حزب اتحاد ملت ایران در انتخابات سال 88 و جود نداشت که بخواهد درباره آن اظهار نظر کند اما در مورد واژه فتنه که خبرنگار به آن اشاره میکند من دریافت روشنی ندارم چون درباره آن در متون حقوقی ما تعریف نشده است.
دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی تاکید کرد: ما حزبی هستیم که بنا را بر قانون گذاشتهایم و خود را پاسدار نظام و ارکان آن میدانیم.
شکوریراد ادامه داد: نتیجه انتخابات سال 92 ملت را متقاعد کرد که به سمت صندوقهای رأی بیایند و اکنون در بین هیچ گروهی نمیبینیم که بحث این باشد که در انتخابات شرکت بکنند یا نکنند.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره عملکرد نظارتی شورای نگهبان در انتخاباتها اظهار کرد: دستاندرکاران انتخابات به این نتیجه رسیدهاند که به گونهای عمل کنند تا اعتماد مردم دوباره جلب شود، هر چند این موضع به صورت کامل در انتخابات سال 92 رخ نداد، نجابت مردم به حدی بود که وارد شدند و شرکت کردند.
شکوری راد گفت: ما نمیگوییم که حوادث 88 را فراموش میکنیم اما آن را به یاد نمیآوریم و به رخ نمیکشیم و به بحث نمیگذاریم.
دبیر کل حزب اتحاد ملت در ادامه نشست در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه علت هجمه تبلیغات منفی علیه حزب اتحاد ملت را چه میدانید؟ تصریح کرد: این تبلیغات از نظر ما غیرطبیعی نیست، چون مخالفان احساس میکنند نیروی سیاسی توانمندی پا به عرصه گذاشته است. آنها از یک طرف میخواهند به خودشان روحیه بدهند و از طرفی دیگر برخی دستگاهها را هراسناک یا آنها را وادار به عقبنشینی کنند.
شکوری راد گفت: ما از ابتدا می دانستیم که مخالفان سرسختی داریم که حزب را خیلی جدی گرفتهاند و البته حزب اتحاد ملت هم خیلی جدی است. این سیاست درستی نیست که مخالفان در پیش گرفتهاند و سعی میکنند به جای طرح استدلال با انگزدن و فضاسازی رقبا را حذف کنند.
وی تاکید کرد: توصیه من به مخالفان این است که سعه صدر داشته باشند و به جای حذف با تهمت، تحلیل و راهکار ارائه دهند. آنها از روی ضعف به تهمت و انگزدن رو آوردهاند و علت ضعف آنها این است که از رانت قدرت برخودار بودهاند و کمتر به این فکر میکردند که از درون، خود را قوی کنند.
رابطه حزب اتحاد ملت با رئیس دولت اصلاحات
دبیر کل حزب اتحاد ملت در ادامه در پاسخ به سوالی درباره رابطه این حزب با رئیس دولت اصلاحات گفت: حزب اتحاد ملت ایران اسلامی خود را اصلاحطلب و سیدمحمد خاتمی را رهبر اصلاحطلبان میداند، محوریت خاتمی را به رسمیت میشناسد و سعی میکند آن را تقویت کند. اعضای حزب ارتباط خوبی با وی دارند.
وی در مورد محدودیتهای خبری رئیس دولت اصلاحات افزود: این محدودیتها توجیهپذیر نیست اگر محدودیتی برای آقای خاتمی وجود دارد به عنوان مجازات باید در دادگاه صالحه حکم داده شده باشد.
دبیر کل حزب اتحاد ملت اضافه کرد: طبق قانون مطبوعات هیچ مقام دولتی حق ندارد نشریات را به علت انتشار یا عدم انتشار مطلبی تحت فشار قرار دهد. یکی از مطبوعات باید پیشقدم شود که شکایتی را طرح کند.
فشار امنیتی بر حزب اتحاد ملت
در ادامه این نشست دبیر کل حزب در پاسخ به سوالی که آیا به غیر از فشار تبلیغاتی فشار امنیتی هم بر حزب وارد شده است، تصریح کرد: بخش عمده فشارها تبلیغاتی بود و بعد فروکش کرد. به هر حال کسانی هستند که در پشت صحنه این مسائل را تدبیر میکنند اما یک سردرگمی در آنها وجود دارد ولی همه کسانی که علیه یا به نفع حزب اتحاد ملت، خبر کار کردند باعث برجسته شدن خبر کنگره این حزب شدند و ما از آنها تشکر میکنیم.
وی اظهار کرد: در کنار همه هجمههای تبلیغاتی بعضا فشار امنیتی وجود داشته است و من فکر میکنم خیلی جدی نیست و بنای ما تعامل است و من نگران این فشارها نیستم.
شکوری راد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آمدهایم که بمانیم؛ نیامدهایم که زود برویم و برای این کار همه تلاش خود را میکنیم و پاسخ ما به تبلیغات، گاهی سکوت، گاهی پاسخ و گاهی تعامل است.
وی تاکید کرد: من معتقدم آنهایی که آتش تبلیغاتی علیه حزب به را میاندازند، یا خط میدهند یا خط گرفتهاند اما این یک سیکل معیوب است که تندروها انجام میدهند و نتیجه ندارد چون از ابتدا مسیر درستی نبوده است. از سال 92 علیرغم همه فراخوانهایی که علیه دولت دادهاند هیچگاه پاسخ درخوری از جامعه نگرفتهاند.
وی گفت: حزب اتحاد ملت یک ظرفیت اصلاحطلبی مناسب است که برای طرف مقابل میتواند یک فرصت مناسب باشد و ماهم سعی میکنیم که این فرصت را به آنان بشناسانیم.
دبیر کل حزب اتحاد ملت تاکید کرد: واکنش اصولگرایان معتدل نسبت به این حزب یا مثبت یا سکوت بوده است و فقط افراطیان که قلیل و پرسروصدا هستند واکنش نشان دادند.
حوادث 88
شکوریراد گفت: در مورد حوادث 88 نظرات زیادی ابراز شده که ممکن است برخی از اعضای حزب هم قبلا نظراتی ارائه داده باشند ولی ما کسی را وادار نمیکنیم که نظرش را تغییر دهد یا بیان کند. ما نقطه عطف را 22 خرداد سال 92 میدانیم که معتقدیم ماجراهای قبل و بعد از آن تفاوت دارند و بر اساس آن حوادث را تحلیل میکنیم.
دبیر کل حزب اتحاد ملت تاکید کرد: حصر و حبس استخوان لای زخمی است که برخی اجازه التیام آن را نمیدهند. کسانی که مانع التیام حوادث 88 هستند باعث کشدادن آن حوادث میشوند که هیچ کسی نفعی در آن ندارد. کشدادن آن تلخکامی به جا میگذارد و من فکر میکنم باید از آن عبور و به آینده فکر کنیم.
نظارت استصوابی
دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی اظهار کرد: ما با معضل نظارت استصوابی روبهرو هستیم که با روح قانون اساسی در تعارض است. ما نباید تفسیری غریب از متن قانون ارائه دهیم و مردم را خلع ید کنیم، دولت مردان کارگزاران ملت هستند و نه حاکمان بر آنها.
علی شکوری راد گفت: همه اصول قانون اساسی با هم برابرند و باید به صورت متوازن اجرا شوند، نه اینکه شورای نگهبان از اصول مربوط به خود تفسیری خاص ارائه دهد که به نفع خودش باشد.
وی تاکید کرد: برخیها فکر میکنند که قانون اساسی حق حاکمان و حد مردم است و حد مردم این است که در مرحله اول شورای نگهبان نامزدها را تایید صلاحیت کند اما در واقع قانون اساسی، حق مردم و حد حاکمان است.
دبیر کل حزب اتحاد ملت ادامه داد: قانون اساسی حد صاحبان قدرت و شورای نگهبان است و البته شأن شورای نگهبان از ابتدا این نبوده که احراز صلاحیت کند. این کار بر عهده هیئتهای اجرایی است اما اگر هیئتهای اجرایی حقی را از نامزدی ضایع کند، افراد به شورای نگهبان برای استیفای حق خود مراجعه میکنند و آن شورا میتواند ورود پیدا کند.
وی گفت: نمایندگی مردم سمت نیست که شورای نگهبان به افراد بدهد احراز صلاحیتها بر عهده مردم است و طبق قانون هیئتهای اجرایی آن را انجا میدهند، بنابراین سخنان رئیس جمهوری و وزیر کشور در این مورد درست است و ما از آن حمایت میکنیم.
رابطه حزب اتحاد ملت با دولت
شکوریراد درباره رابطه با دولت اظهار کرد: نسبت حزب اتحاد ملت با دولت انتقاد و اتحاد است. این دولت اصلاحطلب نیست و ما هم انتظار یک دولت اصلاحطلب را نداریم اما آن را برآمده از رأی اصلاحطلبان میدانیم و بنابراین خود را متحد آن میدانیم و البته از آن انتقاد هم میکنیم.
تعامل با کمیسیون ماده 10 احزاب
شکوری راد در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر کمیسیون ماده 10 احزاب اعضای شورای مرکزی شما را رد کند چه تدبیری برای آن دارید؟ تشریح کرد: ما به هر حال به قانون تمکین میکنیم. البته ممکن است اعتراض کنیم و با ماده 10 و وزارت کشور تعامل کنیم. طبق قانون هیچ یک از اعضای اصلی و علیالبدل شورای مرکزی مشکلی ندارند.
تعامل با شورای نگهبان
شکوریراد در ادامه این جلسه گفت: حزب سعی میکند که با شورای نگهبان تعامل داشته باشد. البته این شورا به نوعی عمل کرده که از کنشگران سیاسی در جامعه فاصله گرفته است و این یک آفت است.
دبیر کل حزب اتحاد ملت ادامه داد: ما سعی میکنیم که به شورای نگهبان نزدیک شویم و با آن گفتوگو کنیم و تلاش میکنیم که حسن نیت خود را ثابت و قضاوتهای آنها را با واقعیت منطبق کنیم.
وی تأکید کرد: تعامل با شورای نگهبان کار سختی است ولی ما ناامید نیستیم چون اراده داریم که در آینده کشور نقش ایفا کنیم و برای حضور با همه صاحبان قدرت تعامل خواهیم کرد. سعی میکنیم که تأثیرات تبلیغات منفی را روی شورای نگهبان کم کنیم.
ما برای تنگ کردن جای کسی نیامدهایم
دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در نشست خبری خود با خبرنگاران در مورد حزب ندای ایرانیان افزود: در حزب اتحاد ملت هیچ حساسیتی نسبت به حزب ندای ایرانیان وجود ندارد و ما با آنان تعامل خواهیم داشت. ما برای تنگ کردن جای کسی نیامدهایم و با همه احزاب اصلاحطلب تعامل خواهیم داشت و با کسی هم دعوا نداریم.
شکوریراد در مورد اظهارات صادق خرازی گفت: دلیل برای اظهار نظر در این مورد نمیبینم و اگر فرصتی هم بود به همه کسانی که به آن اظهارات پاسخ دادند میگفتم که سکوت کنند، چون وارد شدن به چالش سودی ندارد.
وی تأکید کرد: البته من فکر میکنم که اگر آن اظهارات گفته نمیشد بهتر بود و نباید صحبتی کنیم که عدهای زیادی را در معرض اتهام قرار دهد و عدهای از آن سوء استفاده کنند. من جز احترام برای آقای خرازی سخنی نخواهم گفت.
دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در مورد مجوز نهایی این حزب اظهار کرد: مجوز اولیه صادر شده است و ما تا آبان ماه فرصت داریم که اسامی شورای مرکزی خود را به کمیسیون ماده 10 ارائه دهیم.
وی ادامه داد: مراحل صدور پروانه محل مناقشه است ولی ما بر اساس قوانین موجود مانعی برای تأیید صلاحیت اعضای شورای مرکزی نمیبینیم ولی اگر بخواهند که سلیقهای رفتار کنند، سعی میکنیم که با تعامل به نتیجه مشترک برسیم. اما بر سر این موضوع متوقف نمیشویم و به راه خود ادامه میدهیم.
اتحاد با اصولگرایان معتدل
شکوریراد در مورد موضع حزب در انتخابات، گفت: ما خود را متحد طبیعی اصولگرایان معتدل و کسانی که حامی دولت هستند میدانیم اما این اتحاد رسمی نیست و بعید میدانم که رسمی هم شود. در جایی که افراطیان به عنوان رقیب وارد شوند گرایش معتدلها به این ائتلاف بیشتر خواهد شد.
پیشبینی انتخابات مجلس دهم
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چقدر حزب اتحاد منطبق حزب مشارکت است و آیا تشکیل این حزب توقف حزب مشارکت است، تصریح کرد: دلیل تأسیس حزب اتحاد، توقف حزب مشارکت نیست، چون اعضای حزب مشارکت هنوز انحلال آن را نپذیرفتهاند و من به عنوان دبیرکل اعلام کردهام که حزب اتحاد ملت نام مستعار هیچ حزبی نیست. حزب اتحاد ملت رویکرد نویی دارد و تجربه متفاوتی از مشارکت خواهد بود چون معتقدیم که فضا هم تغییر کرده است.
شکوریراد در بخش دیگری از سخنان امروز خود اظهار کرد: اولویت اصلاحطلبان برای مجلس پیشرو جلوگیری از ورود افراطیان و بعد راهیابی اصلاحطلبانی است که نه بر اساس معیار اصلاحطلبی بلکه بر اساس رأی بتوانند وارد مجلس شوند.
وی اضافه کرد: انتظار ما از مجلس دهم، مجلس ششم نیست چراکه آن یک انتظار بلندپروازانه است. پیشبینی ما از انتخابات مجلس دهم، پیروزی است و در مورد آن هم تردید نداریم.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در مورد علت حضور نداشتن چهرههای شاخص مشارکت در حزب اتحاد ملت، تشریح کرد: علت این مسئله رویکرد آنهاست و از طرفی رویکرد تعاملی حزب است و پرهیز از ایجاد حساسیت هرچند که این حساسیتها را قبول نداریم. به همین دلیل میبینید که برخی از افراد از جمله محسن میردامادی، رمضانزاده و خاتمی حضور ندارند البته آنها معتقدند که حزبشان یعنی مشارکت هنوز منحل نشده است و به دنبال ادامه فعالیت آن هستند و اگر حزب مشارکت دوباره فعال شود، اعضای آن آزاد هستند که بخواهند دوباره به آن برگزردند.
شکوریراد گفت: آقای حجاریان تقاضایی برای حضور در حزب اتحاد نداشته است و البته تاجایی که من میدانم هم حزب اتحاد هم به سراغ ایشان نرفته است.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه در احزاب کشور مشکل کادرسازی وجود دارد، گفت: در کشور ما امکان سازماندهی خوشهای برای احزاب فراهم نیست یا حساسیت در مورد آن وجود دارد و باید برای آن فرهنگی ایجاد شود که از این شبکه، هراسی وجود نداشته باشد.
همچنین شکوریراد در مورد ناطق نوری اظهار کرد: آقای ناطق شخصیتبرجستهای است ولی به هرحال اصولگرا هستند. به عنوان دبیر کل برنامه دارم که با شخصیتهای مهم سیاسی از جمله آقای ناطق نوری، آقای هاشمی، عارف و سیدحسن خمینی و افرادی که در مجلس هستند از جمله آقای لاریجانی دیدار داشته باشم و آقای ناطق در اولویت هستند.
انتهای پیام/