دلالان اجازه ساخت دکلهای حفاری را نمیدهند
احمد جدیر در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، دلیل اصلی واردات دکل حفاری از کشورهای خارجی را وجود دلالان متعدد در این حوزه و عدم اعتماد کارفرمایان داخلی به سازندگان خارجی عنوان کرد و افزود: در شرایط فعلی امکان ساخت 80 درصد قطعات مورد نیاز برای دکل حفاری در ایران وجود دارد.
وی با بیان اینکه قطعات ساختهشده در داخل کشور دارای استانداردهای لازم و کیفیت مورد نیاز است، تصریح کرد: دکل حفاری مانند یک ساختمان بلندمرتبه است که بخش اصلی آن را سازه نگهدارنده تشکیل میدهد. اکنون چند شرکت در ایران وجود دارد که میتوانند هم سازههای محکم و استانداردی تولید کنند و هم امکانات سختافزاری نصب دکل به صورت اصولی را تامین کنند.
این سازنده دکلهای حفاری در کشور در ادامه به زمان و هزینههای مورد نیاز برای ساخت یک دکل حفاری در حوزه نفت اشاره کرد و گفت: معمولا بین 6 تا 8 ماه از زمان ثبت سفارش زمان میبرد تا یک دکل ساخته و تحویل پیمانکار شود؛ البته این زمان با توجه به تعهدات طرفین میتواند افزایش هم داشته باشد. از طرفی ساخت یک دکل حفاری در داخل کشور بسیار به صرفهتر از وارد کردن قطعات آن است.
جدیر با بیان اینکه به دلیل کیفیت و قیمت مناسب توانستهایم در مناقصه اخیر شرکت نفت و در رقابت با شرکتهای بینالمللی، ساخت بزرگترین دکل نفتی را در اختیار بگیریم، افزود: این دکل 750 تنی با توان تولیدکنندگان داخلی ساخته خواهد شد و به مرور تحویل کارفرما میشود.
وی با تاکید بر اینکه مقایسه توان تولیدکنندگان داخلی با شرکتهای بینالمللی که سابقه طولانی در ساخت تجهیزات صنعت نفت دارند، کاری اشتباه و غیرمنطقی است، اظهار کرد: ما براساس شرایط بازار ایران تولید میکنیم و به همین دلیل نباید ما را با شرکتهایی که برای تمام دنیا قطعه تولید میکنند و تحریم نیستند، مقایسه کرد.
جدیر گفت: برای حمل و نقل یک دکل حفاری به 120 تا 140 تریلی نیاز است تا قطعات دکل را به محل مربوطه حمل کند و پس از استقرار، قطعات دکل به مرور و در طول زمان نصب میشوند.
انتهای پیام/