دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 شهريور 1394 - 09:26

نشست اضطراری اتحادیه اروپا برای حل بحران مهاجران برگزار می‌شود

اتحادیه اروپا برای مقابله با بحران رو به وخامت مهاجرانی که به سوی این قاره سرازیر می‌شوند، نشست اضطراری اعلام کرده است.
کد خبر : 36165

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری انا به‌نقل از خبرگزاری رویترز، رئیس اتحادیه اروپا گفت: وزیران کشور ۲۸ عضو این اتحادیه روز ۱۴ سپتامبر (23 شهریور) نشستی اضطراری برگزار خواهند کرد، زیرا این بحران دارای ابعاد بی‌سابقه‌ای شده است.


براساس این گزارش، تصمیم اتحادیه اروپا به‌دنبال یک هفته حوادث مرگبار برای مهاجران اعلام شده است. در این حوادث تعداد زیادی از مهاجران در آب‌های مدیترانه غرق و اجساد ۷۱ نفر در کامیونی در اتریش پیدا شده است.


ماه گذشته ۱۰۷ هزار و ۵۰۰ مهاجر به مرزهای اتحادیه اروپا رسیدند که رکوردی بی‌سابقه به شمار می‌آید. سازمان ملل در این‌باره اعلام کرد: ادامه بحران داخلی سوریه عاملی عمده در افزایش شمار مهاجران است.


نشست فوق‌العاده ماه آینده اتحادیه اروپا، اواخر شب گذشته (یکشنبه) در لوگزامبورگ که ریاست دوره‌ای این اتحادیه را برعهده دارد، اعلام شد. در بیانیه اتحادیه اروپا آمده است:‌ وضعیت پدیده مهاجرت در خارج و داخل اتحادیه اروپا به‌تازگی ابعاد بی‌سابقه‌ای گرفته است.


براساس آمار سازمان اروپایی «فرانتکس»، در ماه ژوئیه برای نخستین‌بار شمار مهاجرانی که به مرزهای اتحادیه اروپا رسیدند از ۱۰۰ هزار نفر فراتر رفت که سه برابر ژوئیه سال گذشته بود.


آلمان، فرانسه و انگلیس اعلام کرده‌اند که اتحادیه اروپا باید فهرستی از کشورهای مبدایی که امن هستند تهیه کند تا امکان بازگرداندن بعضی مهاجران فراهم شود.


روز شنبه «بان کی‌مون» دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار واکنشی بین‌المللی برای مقابله با بحران مهاجران شد و از کشورهای مواجه‌شده با سیل مهاجران خواست مسیرهای ایمن و قانونی برای آن‌ها درست کنند.


از ماه ژانویه تاکنون دست‌کم ۲۵۰۰ مهاجر کشته شده‌اند که بیشتر آن‌ها به‌دنبال غرق کشتی‌ها در مدیترانه بوده است. دولت آلمان انتظار دارد شمار پناهجویانی که به این کشور می‌آیند در سال ۲۰۱۵ چهار برابر شود و به حدود ۸۰۰ هزار نفر برسد.


بعضی دولت‌ها از پذیرش پناهجویان خودداری کرده‌اند و در برابر پیشنهادهای اتحادیه اروپا بر سر ایجاد طرحی مشترک مقاومت نشان داده‌اند. سایر کشورها درحال سخت‌تر کردن سیاست‌های مهاجرت در زمینه پناهجویی و امنیت مرزی هستند که گاهی به‌دلیل افزایش احساسات ضدمهاجر در داخل این کشورهاست.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب