دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رضوی‌نژاد:

4 داور بین‌المللی در جشنواره چهاردهم رادیو حضور دارند

دبیر بخش بین‌الملل جشنواره رادیو گفت: همچون جشنواره‌های پیشین رادیو ، ترکیب داوری مجموع داوران ایرانی و داوران بین‌المللی خواهد بود.
کد خبر : 361473
4654b7c3-5e27-42e6-922d-014c9070e3ee.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از جشنواره بین‌المللی رادیو و ششمین اجلاس جهانی صدا، بهروز رضوی‌نژاد گفت: فراخوان بخش بین‌الملل به گونه‌ای تنظیم شده که شبکه‌های داخلی حوزه معاونت صدا هر کدام با هشت اثر می‌توانند شرکت کنند و این امکان برای شبکه‌های بین‌المللی و همچنین مراکز استان‌ها وجود دارد که با سه اثر در قالب‌های مستند، مستند نمایش/مستند درام، مینی فیچر، نمایش کوتاه، برنامه‌های شخصیت‌محور، آموزشی - سرگرمی، آگهی خدمات عمومی/ اجتماعی و برنامه‌هایی با محتوای تولیدی کاربران مشارکت خود را در این جشنواره داشته باشند.


دبیر بخش بین‌الملل جشنواره رادیو با اشاره به فرمت‌هایی که در جشنواره چهاردهم رادیو در نظر گرفته شده افزود: در این دوره تغییراتی نسبت به جشنواره پیشین لحاظ شده به‌طور نمونه در این دوره اثری باید تولید شود که مبنای آن تولید اثر کاربران است و این برنامه‌ساز رادیویی را در حوزه گسترده وب و شبکه‌های اجتماعی وارد می‌کند ورودی فعال که مخاطبان جوان را نیز بر‌می‌انگیزد. بنابراین می‌توان اثری تولید کرد و تالیف کرد که محتوای آن در وب و شبکه‌های اجتماعی وجود دارد.


وی ادامه داد: برای اولین بار قالب «مستند نمایشی» و «آموزشی ـ سرگرمی» در این جشنواره لحاظ شد. قالب CSA پیام‌های کوتاه اجتماعی و PSA آنونس خدمات عام‌المنفعه نیز لحاظ شده است.


دبیر بخش بین‌الملل جشنواره رادیو تصریح کرد: در بخش بین‌الملل محدودیتی برای تعداد آثار قائل شده‌ایم تا هر شبکه تمام توان خودش را برای تولید برنامه با کیفیت بالا ببرد، بنابراین در پایان جشنواره بین‌المللی رادیو می‌توان انتظار داشت آثاری متنوع با کیفیت مطلوب داشته باشیم همچنین این آثار تحت لوحی فشرده در اختیار شبکه‌های رادیویی کشور قرار می‌گیرد که می‌تواند بهترین منبع برای آموزش قالب‌های مورد نظر باشد.


رضوی‌نژاد خاطرنشان کرد: داوری در دو مرحله مقدماتی و نهایی انجام می‌گیرد که از هفته آینده کار داوری مرحله اول در بخش شبکه‌های داخلی و استانی آغاز می‌شود. شبکه‌های بین‌المللی به دلیل اینکه در تعطیلات سال نوی میلادی بودند فرصت دریافت آثار آنان تا 15 اسفند ماه تمدید شده است که بلافاصله پس از تمدید آثار داوری آن بخش نیز آغاز خواهد شد. در بخش داوری نهایی بنا داریم از چهار داور بین‌المللی به غیر از ایران استفاده کنیم همچون جشنواره‌های پیشین ترکیب داوری مجموع داوران ایرانی و چهار تن از داوران بین‌المللی خواهد بود.


جشنواره بین‌المللی رادیو فرصتی برای تطابق‌سازی جهانی


نیلوفر زندیان در رابطه با جشنواره بین‌المللی رادیو بیان کرد: جشنواره رادیو در حالی فرصت مغتنمی برای برنامه‌سازان است که این رویداد، فرصتی برای تطابق‌سازی جهانی نیز به حساب می‌آید.


مدیر گروه کتاب رادیو فرهنگ گفت: این گردهمایی رادیویی می‌تواند نقش بسزایی در راستای پیشبرد اهداف داشته باشد. مسلماً اهداف این رویداد بزرگ و بررسی اساسی آنها می‌تواند نقش بسیار مهمی در ارتقاء برنامه‌سازی ایفا نماید. در همین راستا اولین مسئله‌ای که در ذهن بنده نقش می بندد آن است که رادیو در چهاردهمین جشنواره خودش قصد دارد به چه جایگاهی برسد ، آنرا تبیین کند و در قیاس با رسانه‌های مختلف چقدر موفق بوده است. توجه کردن به این مسائل در قالب هم‌اندیشی در جشنواره رادیو که تمام اعضا این رسانه به آن بیاندشند راهگشای بسیاری از مسائل خواهد بود.


زندیان با اشاره به شاخصه‌های بین‌المللی جشنواره رادیو و اجلاس جهانی صدا افزود: چنانچه نقاط قوتی در رادیو وجود دارد باید آنها را تقویت کرد و راهکارهای مناسبی هم برای نقاط ضعف در نظر گرفت. یقیناً وجود استادانی از سایر کشورها در این جشنواره، فرصت بسیار مغتنمی است که باید به آنها توجه کافی کرد. این رویداد باعث می‌شود تا برنامه‌سازان از آموزه‌های جهانی نیز بهره‌مند شوند و برنامه‌سازان و شرکت‌کنندگان خود را محک بزنند که تا چه میزان استانداردهای برنامه‌سازی آنها با شاخصه‌های ABU تطابق‌های لازم را دارد.


وی با اشاره به تفاوت‌های فرهنگی میان کشورهای مختلف گفت: قطعاً به لحاظ فرهنگی تفاوت‌های فاحشی میان تمام کشورها وجود دارد و حتماً با در نظر گرفتن این تفاوت‌ها و لحاظ کردن این مسئله مهم، نقاط قوت و تکنیک‌های برتر برنامه‌سازی را استخراخ کرد، لذا برنامه‌سازان بر اساس شرایط کشورمان، تطبیق‌سازی‌های لازم را بنمایند و از این فرصت به نحو شایسته‌ای استفاده کنند. ایجاد کارگاه‌های مختلف در قالب آموزه‌های ضمن خدمت یا تهیه کتاب‌های مختلف می‌تواند نقش مهمی در کاربردی کردن مقالات ارائه شده داشته باشد، اما مسئله مهم آن است که برآیند این جشنواره در اختیار برنامه‌سازان قرار بگیرد. آموزش یکی از ضروری‌ترین مسائلی است که باید به رادیویی‌ها تخصیص داده شود تا برنامه‌سازان بتوانند به نحو شایسته‌ای از دانسته‌های جدید استفاده نمایند.


این جشنواره، ویترین رادیو است و این رویداد بزرگ به گونه‌ای است که ما خودمان را باید در آن می‌بینیم، بنابراین این رسانه اگر پویا باشد نتیجه آن در جشنواره قطعاً منعکس خواهد شد و جشنواره‌ای پویا خواهیم داشت. فضای کلی جشنواره رادیو به گونه‌ای است که در زمان برگزاری این رویداد، علاوه بر اینکه پیشکسوتان گذشته رادیو و پتانسیل فعلی این رسانه که همان جوانان هستند در کنار یکدیگر جمع می‌شوند می‌توان امیدوار بود که ماحصل این اجماع، ثمره‌ای جز ارتقای رادیو نخواهد داشت.


انتهای پیام/4072/4046/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب