دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سعیدی در گفتگو با آنا:

بلاک‌چین ظرفیت استقرار کانال مالی در شرایط تحریم را دارد

کارشناس اقتصادی با اشاره به ظرفیت‌های ارز دیجیتال، آن را جایگزینی مناسب برای دلار در انجام معاملات بین‌المللی کشور در شرایط تحریم دانست.
کد خبر : 361165

به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، یکی از اصلی‌ترین مزایای انجام معاملات تجاری با ارز دیجیتال آن است که دولت‌ها، بانک‌ها و سایر واسطه‌های مالی هیچ راهی برای دخالت در تراکنش مالی با این ارز را نداشته و نمی توانند آن را بر هم زنند. این سیستم به صورت همتا به همتا عمل می‌کند و در نتیجه طرفین معامله از آزادی عمل بیشتری نسبت به زمان استفاده از پول رسمی برخوردارهستند، از آنجا که تراکنش‌های ارز دیجیتال بدون دخالت و نظارت دولت‌ها و موسسات مالی روی می‌دهد لذا به عنوان یک پلتفرم در انجام معاملات  می‌توان از آن استفاده کرد، در ادامه گفتگو با دکتر علی سعیدی استاد دانشگاه و کارشناس ارشد اقتصاد را در این باره می خوانید.


سعیدی پیش از این به عنوان عضو هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار مشغول خدمت بوده است.


آنا: چرا از ارز دیجیتال در دوران تحریم به عنوان یک ابزار کارآمد استفاده نمی‌شود؟


سعیدی: قوانین و مقررات مالی کشور و به تبع آن نهادهای مالی وابسته به آن، با توجه به پیشرفت فناوری بروز نمی‌شوند و بنابراین بستر لازم برای استفاده از فناوریهای نوین در دستگاه‌های اجرایی عملاً فراهم نیست و از سوی دیگر مدیران ارشد کشور نیز ناگزیرند با توجه به شرایط و قوانین موجود که  متاسفانه برای شرایط متعارف وضع شده‌اند، تصمیم بگیرند بنابراین جایی برای پرداختن به ارز دیجیتال در بدنه اجرایی کشور وجود ندارد.


آنا: برای شروع از کجا می‌توان، ارز دیجیتال را به بازار شناساند؟        


سعیدی: این آشنایی در سطح محدود وجود دارد ولی آن آشنایی که موجب رونق تجارت با این ارز شود، هنوز وجود ندارد، برای این کار باید شرکتی که قصد واردات کالا دارد با مشاوره خبرگان بازار سرمایه از این ارز برای اولین بار استفاده کند تا از یک جایی این ارز وارد چرخه مالی شود ولی در قدم اول بانک مرکزی نیز باید این ارز را به رسمیت بشناسد و با این ارز کار کند کاری که تا به امروز اتفاق نیافتاده است و حتی اولین واکنش بانک مرکزی به ارز دیجیتال، اعلام  غیر قانونی بودن آن بود.


آنا: آیا در حال حاضر تجارتی با ارز دیجیتال انجام می‌شود؟


سعیدی: خیر در کشور ما این ارز بکار گرفته نمی‌شود و با اینکه افرادی به تولید بیت کوین در کشور مشغول هستند ولی با آن تجارتی انجام نمی‌دهند زیرا از آن به عنوان ابزار سرمایه‌گذاری استفاده می‌شود؛ نه ابزار تجارت؛ در حالی که در کشورهای پیشرفته از بیت کوین مانند پول رایج استفاده می شود.


آنا: آیا ارز دیجیتال می‌تواند تحریم‌های بانکی امریکا را بی‌اثر کند؟


سعیدی: به طور کلی تعاملاتی که توسط ارز رمزی  یا همان ارز دیجیتال صورت می‌گیرد سریعتر از تعاملات بانکی است  تعاملات ارز رمزی پس از ثبت در بلاک‌چین صورت می‌گیرد و دیگر نیاز به تشریفات اداری و بروکراسی متداول ندارد تنها کسی که در کنترل ارز دیجیتال وجود دارد طرفین معامله هستند و در این میان  فرد ثالث به طور کامل حذف می‌شود. این  یعنی دیگر بانک‌ها، موسسات مالی، شرکت‌ها، دولت یا حکومت‌ها، ارزهای دیجیتالی را نمی‌توانند کنترل کنند و این قابلیت شاید بتواند شجاعت لازم را در طرفین تجاری ما بوجود آورد.


به گزارش آنا، ارز رمزی یا دیجیتالی مقوله‌ای کاملا جدید است و قابلیت لازم برای ارتقاء ظرفیت‌های اقتصادی و امور مالی هر سازمانی را دارد.


این نوآوری‌ها به راحتی می.تواند جایگزین تراکنش‌ها و معاملات سنتی شود و مولفه‌هایی مانند سرعت بالا، ماهیت دیجیتالی بودن آن و هزینه‌های معاملاتی کم همگی از مواردی است که بسیاری از تجار و کسب و کارها را به سمت خود جذب کرده است و از طرفی، می‌توانند موجب تصحیح نظامات بانکی کشورهایی شود که دولت در آنها بر نظامات بانکی سلطه دارند و بدین ترتیب تورم و سایر تبعات منفی حاصل از تسلط دولت‌ها بر بانک‌ها را از بین ببرد.


انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب